سوله بیستون سازه

بهترین سیستم گرمایشی مناسب سوله ها

سوله، یکی از رایج ترین شیوه تاسیس و بنیان گذاری یک فعالیت در حوزه صنعت می باشد، اکثر فعالیت های صنعتی کشور در قالب و ساختار سوله انجام می گیرد به عنوان مثال بیشتر کارخانه های صنعتی و تولیدی، انواع  مرغداری ها و پرورش بوقلمون و سایر گونه ها، سالن های ورزشی، آشیانه های جنگده ها و هواپیماها و انباری های با ظرفیت بزرگ، همگی فعالیت های رایج کشور می باشند که نیاز به سوله دارند. افراد و شرکت های دولتی و خصوصی که قصد احداث و یا شروع یک فعالیت بزرگ و گسترده را دارند معمولا در اولین قدم برای فعالیت خود یک مکان مناسب همراه با امکانات در نظر می گیرند، ممکن است مکان مورد نظر خود را خریداری کنند و یا بر حسب فضا و امکانات مورد نیاز، خودشان دست به احداث آن بزنند. امروزه بیشترین نوع سوله هایی که معمولا احداث می شود از نوع سوله سبک است.

 سازه هایی سنگین با ساختار مناسب و مقاوم در برابر انواع حوادث هستند و خواهان احداث سوله می توانند بر حسب نیاز خود، سوله را در ابعاد مختلف و ارتفاع های مورد نظر ایجاد کنند. حال مسئله ای که ما در این مقاله از بیستون سازه به آن خواهیم پرداخت، دما و رطوبت داخل سوله بعد از احداث است. بعد از این که سوله احداث و کار آن تمام شد، ساختمان آن توسط تیر ورق ها پوشش داده می شود. فضای دیواره ها و اطراف سوله کاملا بسته می شود و تنها راه ورودی و خروجی از سمت در اصلی و بزرگ سوله می باشد، به سبب همین امر جریان هوا نیز در داخل سوله محدود تر می شود و شاید تهویه هوای داخل سوله به صورت خیلی کند انجام گیرد و شاید ممکن است که روزها هوای داخل سوله تغییر نکند و ثابت بماند.

ساخت سوله

برای جلوگیری از توقف جریان هوا در فضای داخلی سوله، در هنگام احداث آن پنجره هایی در اندازه های مشخص در ارتفاع سوله در نظر می گیرند تا به کمک آنها بتوان جریان هوا را کمی تکان داد. ولی مسئله تنها جریان هوا در داخل سوله نیست بلکه تامین گرما و سرمای سوله در فصل های مختلف سال یکی از چالش های اساسی برای احداث کنندگان سوله می باشد. باتوجه به اینکه سوله های امروزی ساختاری بسیار مقاوم و در عین حال سبک دارند مانند سازه های پوسته ای که نوعی از ساختار سوله می باشد این طبیعی است هوای داخل آن را به سرعت تغییر داد، همچنین گرمای یک سوله را نمی توان با بخاری های خانگی و کوچک تامین کرد، پس راه حل چیست؟ جواب این سوال را قرار است در محتوای این مقاله برای شما پاسخ دهیم، سیستم های گرمایشی سالن ها و سوله های بزرگ چند هزار متری به چه شکلی می باشد؟ بهترین آنها کدامند؟ پاسخ همه سوالات را می توانید در ادامه مقاله پیدا کنید.

نحوه کار سیستم های گرمایشی سوله ها

اگر به دنبال سیستم های گرمایشی برای سوله هستید، با تنوع بسیار زیادی از سیستم های گرمایشی و بخاری های صنعتی روبه رو خواهید شد که شاید در قدم اول برای شما کمی گیج کننده باشد و شما را در بین پیشنهادهای مختلف سردر گم کند. ولی اصلا نگران نباشید ما در این مقاله یک دسته بندی  به صورت کلی از سیستم های گرمایشی برای شما ارائه می دهیم که انتخاب را برای شما خیلی ساده تر می کند. در کل می توان سیستم های گرمایشی را در 3دسته بندی بخاری با حرارت مستقیم، بخاری با حرارت غیر مستقیم و بخاری صنعتی برقی تقسیم بندی کرد. نحوه کار در این سیستم های گرمایشی نیز در دسته بندی گاز و یا بدون گاز نیز متفاوت است به عنوان مثال در برخی از بخاری ها  از سوخت و یا  گاز استفاده می شود ولی در برخی بدون سوخت این عمل انجام می شود.

خرید سیستم گرمایش سوله

در سیستم های گرمایشی بدون گاز می توان به بخاری های برقی یا یونیت هیتر ها اشاره کرد که کارایی مورد اول بسیار ساده است، از یک منبع برقی استفاده می کند و در ساختار آن ممکن است المنت هایی باشد که هوا را گرم کند. اما در یونیت هیترها کارایی کمی متفاوت می باشد، بدین صورت است که آب گرم و یا بخار آب داغ در لوله های رفت و برگشتی جریان دارد که در مقابل یک فن بسیار قوی قرار دارند و با عبور جریان هوا از میان لوله ها رفت و برگشتی هوا گرم شده و در فضای داخلی سالن پخش می شود. در ادامه بیشتر با این سیستم های گرمایشی آشنا خواهید شد.

سیستم های بخاری با حرارت مستقیم

بخاری های صنعتی با حرارت مستقیم یکی از رایج ترین سیستم های گرمایشی می باشد که در اکثر سوله ها مورد استفاده قرار می گیرد. کارایی و قدرت بخاری های حرارت مستقیم بسیار بالا می باشد و برای سوله ها و سالن های بزرگ ورزشی و صنعتی بسیار مناسب است و می تواند به راحتی گرمای مورد نیاز را تامین کند. از جمله بخاری های حرارت مستقیم می توان به بخاری گردش هوا و بخاری تابشی اشاره کرد.

بخاری حرارت مستقیم سوله ها

از جمله مزایای این بخاری ها می توان به هزینه کم در راه اندازی آن ها اشاره کرد ولی در عین حال معایبی نیز دارند، اصلی ترین عیب آنها در نداشتن تهویه هوا می باشد، یعنی اگر فعالیت و محیط داخل سوله به رطوبت و هوای تازه نیاز داشته باشد، باید علاوه بر بخاری حرارت مستقیم یک سیستم تهویه هوا نیز در نظر بگیرند.

البته این مورد در بخش بخاری گردش هوا صدق نمی کند و همان طور که از نامش پیداست این نوع از بخاری علاوه بر تامین گرمای داخل سوله، تهویه هوا نیز به همراه دارد و در کنار پخش هوای گرم داخل سوله، جریان برگشتی را نیز به خارج انتقال می دهد. مواردی نیز در مورد بخاری های حرات مستقیم مطرح می شود که به سوخت های آنان اشاره دارد، این دسته از سیستم ها بدون گاز می باشند و توسط سوخت غلیظ نفت کار می کنند به همین سبب نمی توان مقدار حرارت خروجی آن را تنظیم کرد و گاهی ممکن است کم یا زیاد باشد. از همین رو باید از قرار دادن مواد قابل اشتعال در نزدیکی این بخاری ها خودداری کرد چون ممکن است با کمی حرارت مستمر، دمای محیط اطراف خود را به طور قابل توجهی بالا ببرد.

سیستم گرمایشی غیر مستقیم سوله ها

بخاری های صنعتی با حرارت غیر مستقیم

بخاری های حرارت غیر مستقیم دسته ای دیگر بخاری های مورد استفاده در سوله ها می باشد، این بخاری ها عمدتا برای فضاهای کوچکتر در نظر گرفته می شود به دو علت، اول اینکه قدرت و کارایی این بخاری ها حتی در نسخه های جدید آن خیلی بالا نیست که  بتوان با قرار دادن یکی از آن ها گرمای یک سوله چند هزار متری را تامین نمود، دوم اینکه هزینه نصب و راه اندازی این بخاری ها بسیار زیاد می باشد و اگر بخواهید برای یک سوله فقط از این نوع سیستم استفاده کنید باید بیشتر از یک بخاری در نظر بگیرید و این طبیعتاً هزینه بیشتری را در پی دارد.

اما از مزایای آنها می توان به این مورد اشاره کرد که این بخاری ها رطوبت هوا را بالا نمی برند و یا محیط را بیش از حد گرم و خشک نگه نمی دارند، برعکس بخاری های حرارت مستقیم که رطوبت هوا را بسیار بالا می برند. همچنین این دسته از بخاری ها در اندازه های مختلف درست شده است که اغلب آن به صورت مستطیلی است، حتی در تازه ترین آنها بخاری قابلیت نصب روی دیوار و سقف را دارند که این امر گرمایش را به مراتب ساده تر می کند.

گرمایش سوله با بخاری های صنعتی برقی

بخاری های برقی

بخاری های برقی نیز در برخی موارد برای تامین گرمای سوله ها در نظر گرفته می شود، از مزایای آنها می توان به کوچک بودن و موجود بودن در اندازه های بسیار متنوع اشاره کرد و برای سوله هایی که فضا کمی محدود تر است بسیار مناسب می باشد ولی معایبی نیز دارد اول اینکه منبع آن برق شهری می باشد و باید قبل از خرید این بخاری ها به هزینه پیک برق منطقه خود دقت کنید، دوم اینکه بخاری های برقی برای سیلو های بزرگ زیاد کارایی ندارند و بیشتربرای فضاهای کوچکتر صنعتی در نظر گرفته می شود.

سیستم گرمایش کارگاهی

در حالت کلی سیستم گرمایشی تجهیزاتی برای مکان های بسته است که با تولید انرژی گرمایی، هوا را کنترل و درجه حرارت را حفظ می کند. از این تاسیسات در خانه ها، تالار ها، سالن ها، سوله ها، ساختمان ها و مکان های بزرگ به دلیل تهویه و همچنین سرمایش و گرمایش هوا استفاده می شود.

در کارخانه ها، کارگاه ها و سوله ها به دلیل بزرگی محیط نیاز بیشتری به تهویه هوا بوده و در فصل های تابستان و زمستان، گرمایش و سرمایش برای کارکنان مسئله بسیار مهم و تاثیر گذار در روند کاری است که سیستم های دوکاره گرمایشی و سرمایشی کارگاهی پاسخگوی این نیاز است.

سیستم-گرمایش-کارگاهی

این سیستم های تهویه هوا حرارت و سرمای مورد نیاز را برای کارکنان در محیط کار فراهم کرده و از سرما یا گرمای اذیت کننده نجات می دهد. اما در حالت کلی برای کارخانه های بزرگ گرمایش تابشی مناسب و به صرف تر بوده و بزه صورت هیتر در روی سقف یا دیوار سالن نصب می شود.

ارزانترین سیستم گرمایشی

سیستم گرمایشی تابشی یک تکنولوژی بروز در فضا های داخلی و بیرونی سوله سبک و همچنین برای گرم کردن سازه های پیوسته ای و محیط های بزرگ است که به وسیله انرژی تابشی شروع به کار می کند. این سیستم مانند خورشید عمل کرده و بدون جا به جایی کوچک ترین هوا محیط را گرم می کند که از انواع این سیستم های گرمایشی تابشی می توان به موارد بیان شده در زیر اشاره کرد:

سیستم گرمایش از سقف

 در این نوع از سیستم های گرمایشی، برق از طریق سیم کشی و گاز از طریق لوله های متصل به کپسول در دستگاه نصب شده و گرما تولید می کند. این حرارت تولید شده با تبدیل به امواج الکترو مغناطیسی در اثر برخورد حرارت را به جسم منتقل کرده و در نتیجه محیط را گرم می کند.

سیستم گرمایشی دیواری

امروزه از رایج ترین سیستم های گرمایشی در خانه ها یا اداره ها و … می توان به پکیج های دیواری اشاره کرد که مصارف روزانه از جمله استحمام و آب گرم را تامین می کند. سیستم های گرمایشی دیواری به طور معمول در حالت پکیج های دیواری هستند که با جایگزین شدن به جای موتور خانه شوفاژ، به وسیله رادیاتور ها آب گرم مورد نیاز را دریافت کرده و گرمایش مورد نیاز محیط را تامین می کند.

سیستم گرمایش لوله ای کم شدت

این نوع از سیستم های گرمایشی با پارتیشن برای سوله‌ به هیتر های فشار مثبت معروف اند که در این نوع از گرمایش تابشی یک لوله گاز داغ وارد لوله های گازی شده و دمای لوله را به 600 درجه سانتی گراد می رساند. در این سیستم بر اساس نوع عملکرد و میزان گرم شدن مبدل حرارتی دستگاه، به دو دسته کم شدت و پر شدت تقسیم می شوند.

سیستم گرمایش سرامیکی پر شدت

سیستم گرمایشی تابشی سرامیکی نوعی سیستم های گرمایشی هستند که برای گرم کردن یکنواخت فضا های بزرگ مخصوصا سوله سبک قوسی مورد استفاده قرار می گیرند. این سیستم های گرمایشی برای اماکن صنعتی مناسب بوده و توسط گاز شهری و کپسول ها شروع به کار می کند.

سیستم گرمایشی کف

از جدیدترین فناوری ها در زمینه سیستم های گرمایشی می تواند به این گزینه از تجهیزات گرمایشی اشاره کرد که محیط و فضا را مستقیما از کف و سطح زمین گرم کرده و بیشتر در خانه های مدرن و بعضی از بیمارستان ها به دلیل قیمت بالا استفاده می شود. در سیستم گرمایشی کف نیز محیط به صورت یکنواخت گرم می شود که از مزایای قابل توجه این سیستم ها است.

ارزانترین-سیستم-گرمایشی

سیستم گرمایشی تابشی زمینی

سیستم گرماتاب یا سیستم گرمایشی تابشی زمینی از تجهیزاتی مدرن و صنعتی است که از طریق ذخیره نور خورشید، محیط را گرم میکند. این سیستم های گرمایشی تابشی بیشتر در محسیط هایی کوچک از جمله کارخانه ها، گلخانه ها، سوله ها و کرگاه ها است که مقرون به صرفه ر حاصل می شود.

قیمت سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی

سیستم های سرمایشی کاربردی در کارخانه ها، سوله ها یا کارگاه ها در واقع با جاری کردن آب سرد به جای آب گرم در کویل یونیت هیتر ها است که به جای تولید گرما، محیط را سرد می کند که کاربردی در فصل تابستان است. آب گرم و سرد تولیدی در چیلر و بویلر سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی از طریق لوله کشی به کویل هواساز منتقل شده و هوای موجود از اطراف کویل عبور می کند.

هوایی که در آن رطوبت و دما به درستی تنظیم شده باشد نیز از طریق لوله های پر پیچ و خم کویل ها فیلتر شده و در محیط مورد نظر شروع به گردش می کند. قیمت این هیتر های سرمایشی و گرمایشی صنعتی به دلیل نوسانات قیمت در بازار روزانه افزایش پیدا می کند که از نمونه و پایه قیمت می توان به سیستم های زیر اشاره کرد:

نوع سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی

قیمت سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی

مشخصات فنی سیستم سرمایش و گرمایش صنعتی

 

کولر آبی سلولزی مدل

EC0550 energy 5500 EC5.5

شروع قیمت از 15.230.000 میلیون تومان

از جنس ورق گالوانیزه با ظرفیت اسمی کولر 5000

کولر آبی سلولزی هوشمند مدل

EC 07 50 energy EC07 50 COOLER

شروع قیمت از 23.238.000 میلیون تومان

با ابعاد دریچه کانال 520*540

نوع پوشال از پد سلولزی

کولر آبی انرژی مدل

EC5.5

 

شروع قیمت از 15.308.000 میلیون تومان

نوع پوشال از سلولزی

با حجم 55000 و وزن 74 کیلو گرم

محاسبه-گرمایش-سوله

محاسبه گرمایش سوله

گرمایش سوله توسط مهندسین با واحد حرارتی بریتانیا با نام اختصاری BTU که یک مقدار انرژی است صورت می گیرد. برای محاسبه BTU حجم اتاق یا محیط را بر حسب فوت یا متر محاسبه شده و برای تخمین تقریبی، رقم را به مقدار 5 ضرب می کنند که در هر بخش از ساختمان طبق گفته های زیر فرق می کند.

  • در اتاق های خواب حجم محاسبه شده اتاق به عدد 4 ضرب می شود.
  • در آشپزخانه حجم محاسبه شده اتاق به عدد 3 ضرب می شود.
  • اتاق های رو به جهت شمال حجم محاسبه شده اتاق 15 در صد کسر خواهد شد.
  • در اتاق های رو به جهت شمال حجم محاسبه شده اتاق 15 در صد کسر خواهد شد.
  • در اتاق های رو به پنجره حجم محاسبه شده اتاق 20 در صد کسر خواهد شد.

کلام آخر

سیستم های گرمایشی که در این مقاله به آنها اشاره شد، یک دسته بندی کلی بود که استفاده کنندگان بر حسب نیاز های خود و وسعت و فضای کارگاه می توانند اقدام به خرید آن کنند. در آخر اگر این مقاله برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.

درباره “بهترین سیستم گرمایشی مناسب سوله ها” بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین