سازه های LSF در واقع یک نوش روش ساخت سوله فولادی است. این روش جز روش های ساخت سوله سبک و ارزان است و در بین افراد محبوبیت خاصی دارد. در واقع این روش یکی از روش های نوین ساخت سوله است که به دلیل وزن سبک، مقاومت بالا و سرعت اجرای مطلوب، مورد توجه مهندسان و سازندگان قرار گرفته است.
شما می توانید از این روش ساخت سوله در بسیاری از موقعیت ها استفاده کنید چرا که مقاومت بالایی در برابر زلزله دارد. این موضوع باعث شده است تا بسیاری از افراد به فکر ساختن سوله با روش LSF باشند. اگر می خواهید شما نیز این روش را امتحان کنید ولی نمی دانید چگونه است، همراه ما در این مقاله از بیستون سازه باشید.
سیستم سازهای LSF چیست؟
سیستم ( LSF (Lightweight Steel Frame یکی از ر.وش های جدید و مدرن در صنعت ساخت و ساز سوله است که از مقاطع فولادی نورد شده برای ایجاد سازه های سبک و مقاوم استفاده می کند. این روش بیشتر برای ساختمان های کم ارتفاع به کار می رود و به دلیل وزن کم، سرعت اجرای بالا و مقاومت بالا در برابر زلزله محبوبیت زیادی دارد.
اجزای این سازه ها به صورت پیش ساخته تولید شده و سپس در محل پروژه مونتاژ می شوند که باعث کاهش زمان و هزینه های ساخت می شود. همچنین استفاده از فولاد گالوانیزه در این سیستم، مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی ایجاد می کند. نتیجه این عمل باعث افزایش عمر سازه می شود.
همچنین یکی دیگر از ویژگی های مهم سیستم LSF عایق بندی حرارتی و صوتی است که موجب کاهش مصرف انرژی و افزایش راحتی افراد می شود. این سیستم در ساخت ویلاها، آپارتمان ها، خانه های پیش ساخته، مراکز خرید، هتل ها و ساختمان های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین اگر با مزایا و معایب سوله های قولادی آشنا نیستید، می توانید مقاله «مزایا و معایب سوله فولادی چیست» را بخوانید.
اجزای اصلی تشکیل دهنده سازه LSF
همانطور که اشاره کردیم سازه Lsf دارای مقاومت بالایی است و در ساخت آن از مصالح از پیش ساخته شده استفاده می شود. اما در حالت کلی اجزای تشکیل دهنده سازه LSF را می توانیم به سه بخش اصلی تقسیم بندی کنیم.
- بخش اول: ورق و ستون های فولادی و گالوانیزه
- بخش دوم: صفحاتی از جنس پی وی سی برای عایق بندی صحیح و اصولی به کار گرفته می شوند.
- بخش سوم: استفاده از دیوارهای بتنی پیش ساخته که در سازه های قاب فلزی سبک به کار می روند.
مراحل اجرای سیستم سازه ای LSF
مراحل اجرای سیستم سازه ای LSF شامل چندین مرحله کلیدی است که باید با دقت و رعایت استاندارد های مهندسی انجام شود. در ادامه شما می توانید مراحل اجرای این سیستم سازه ای را مشاهده کنید.
- در اولین مرحله شما باید ساخت پی و اجرای فونداسیون را آغاز کنید.
- دومین مرحله مربوط به ساخت دیوار و سقف است که باید تحت نظارت یک مهندس حرفه ای انجام شود
- در مرحله سوم معمولا پوشش داخلی و خارجی یا عایق بندی انجام می شود
- در مرحله چهارم نیز باید درب و پینجره ها را نصب کنید
- آخرین مرحله که پنجمین مرحله است باید تاسیسات مکانیکی و برقی نصب شود.
مزایای استفاده از سازه LSF
سازه lSF دارای مزایای زیادی است و استفاده از آن علاوه بر اینکه مقاومت بالایی دارد، باعث هزینه های کم در ساخت و ساز می شود. شما در ادامه می توانید با مزایای سازه LSF بیشتر آشنا شوید.
- وزن سبک
- سرعت اجرای بالا
- مقاومت کافی در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله
- داشتن عایق بندی مناسب حرارتی و صوتی
- کاهش ضایعات ساختمانی
- سازگاری با محیط زیست
- امکان اجرای طراح های متنوع و جدید
- هزینه های نگهداری سازه کم
معایب و محدودیت های سازه های LSF
سیستم سازه ای LSF با اینکه مزایای زیادی دارد، اما در میان این همه خوبی ها، دارای برخی محدودیت ها و معایب نیز است.شما یاید در هنگام انتخاب این سیستم به این موارد توجه داشته باشید. این محدودیت ها معمولا به ابعاد، تعداد طبقات، هزینه های اولیه و نیاز به نیروی متخصص مربوط می شود.
- وجود محدودیت در ابعاد دهانه
- محدودیت در تعداد طبقات
- هزینه بالای تامین قطعات
- نیاز داشتن به نیروی متخصص برای اجرای این سیستم سازه
- محدودیت داشتن در تحمل بارهای سنگین
- دقت در حمل و نقل برای عدم آسیب به قطعات
- احتمال آسیب سازه در اثر انبساط و انبقاض
کاربردهای رایج سیستم LSF
شما از سیستم سازه LSF می توانید برای موقعیت و مکان های مختلف استفاده کنید.برای مثال امکان ساخت ساختمان مسکونی، تجاری و صنعتی با این سیستم وجود دارد. در ادامه شما می توانید با انواع سیستم LSF آشنا شوید.
ساختمان های مسکونی
شما برای ساخت ساختمان های مسکونی می توانید از سیستم سازه ای lSF استفاده کنید. در واقع ساخت ساختمان هایی مانند ویلایی و خانه های پیش ساخته شده با این روش بسیار مناسب است. این روش به دلیل اینکه سرعت بالایی در اجرای سازه ها دارد می تواند بهترین گزینه برای شروع ساختن یک سوله یا خانه پیش ساخته یاشد.
ساختمان تجاری
شما می توانید از روش برای ساختن بناهایی مانند مراکز خرید، هتل ها و ادارات و ساختمان های اداری از این روش استفاده کنید. این روش به شما امکان ایجاد قابلیت فضاهای مختلف برای ساخت چنین موقعیت هایی را می دهد.
ساختمان های صنعتی
یکی از اصلی ترین و مهم ترین کاربرد های ساخت سازه با روش LSF ساخت سوله ها و کارگاه های تولیدی است. این روش ضمن سبک بودن و سرعت در اجرای سازه می تواند بهترین انتخاب برای ساخت سوله باشد. حتی شما می توانید از این نوع سوله برای ساخت انبار، کارخانه ها، انواع سردخانه ها و سالن های پرورش حیوانات و پرندگان استفاده کنید.
آیا سیستم LSF برای پروژه شما مناسب است؟
انتخاب سیستم سازه LSF برای پروژه شما به شرایط مختلفی مانند نوع ساختمان، تعداد طبقات، شرایط زمین، بودجه و نیازهای طراحی دارد. این سیستم برای ساختمان های کم ارتفاع، پروژه های نیاز به اجرای سریع و مناطق زلزله خیز سرعت اجرای بالایی دارد. با این حال اگر پروژه شما نیاز به دهانه بزرگ، تحمل وزن سنگین داشت، ممکن است شما از سایر روش ها استفاده کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد ما ساخت سازه و سوله را با روش LSF به شما معرفی کنیم. در این میان اگر می خواهید برای کارگاه تولیدی یا یک کارخانه و کسب وکار جدید سوله مقاوم بسازید، با پشتیبانی شرکت تی ام جی در ارتباط باشید