سوله سبک
شاغلان و کارگران هر موسسه و ارگان باید ساختمان و محلی برای راحتی و بهبود روند کاری خود در آن موسسه و ارگان داشته باشند تا از محیط ها و خدمات فضای کاری برای پیشرفت و بهبود خود و شاغل بهره ببرند.
در حال حاضر با رشد و بهبود علم و صنایع وابسته به آن، مشاغل و ارگان ها و سیستم ها و نیاز کلی به توسعه در تمامی جنبه ها، تعداد بسیاری شرکت و ارگان کاری از لحاظ خط تولید و میزان پرسنل مختلف از لحاظ تعدد کارگران، وسعت محیط کاری و کسب و کار و علاوه بر از تمامی اینها ایجاد شده است که تماما تلاش در رشد و دستیابی به اهداف متفاوت هستند.
سوله
از بارز ترین ملزومات و هزینه های هر شغل و کسب و کاری فارغ از نوع حیطه کاری هزینه مهندسی، طراحی، ساخت و احداث سوله آن است که از اهمیت بسیاری در سیستماتیک کردن کارکنان و کسب و کار دارد.
امروزه سوله ها عموماً با تیر آهن، ورق فولادی و پی ریزی های بتنی مهندسی، طراحی و ساخت و احداث می شوند. علاوه بر این، مقیاس و میزان استفاده از هر ماده اولیه برای ساخت و ساز بر اساس کارایی، کاربرد و حیطه کاری شغل مربوطه سوله، کاربری سوله، مدل مورد نظر کارفرمایان تغییر می کند.
سوله ها با گذشت زمان و اعمال تغییرات و کم و کاستی های فراوان توسط مهندسان متخصص در این زمینه، اکنون به مرحله طراحی، ساخت و بهره برداری در انواع مختلف بر اساس کارایی و طراحی مورد نظر کارفرما رسیده اند.
انواع سوله
در حال حاضر با توجه به نیاز کارفرمایان انواع سوله ها ساخته می شوند و مشخصه های مختلفی در بهره گیری از برخی سوله ها وجود داشته که سوله های پر استفاده را بر اساس کاربرد و نیاز کارفرمایان می توان به دو دسته انواع سوله در سَبک، سوله های سبُک و سوله های سنگین قرار داد.
سوله های سنگین از جمله سوله هایی هستند پروسه طولانی در طراحی، ساخت و بهره برداری داشته و طراحی و تولید این گونه سوله ها مخصوص کارخانجات بزرگ و عظیم با بازدهی خط تولید انبوه است، زیرا سوله های سنگین برای نواحی کوچک با کسب و کار های راندمان پایین و نا انبوه که حیطه کاری وسیعی ندارند صرفه اقتصادی نداشته و مهندسی، طراحی، ساخت و احداث سوله های سنگین ارزان قیمت نبوده و صرفه اقتصادی ندارند.
سوله های سبک نیز سوله هایی هستند که مهندسی، طراحی، ساخت، احداث و بهره برداری از این سوله ها نسبت به سوله های سنگین زمان کوتاه تری داشته، ساخت و بهره برداری آن آسان بوده و امکان جابجایی سوله را نیز فراهم شده است به گونه ای که در تغیر مکان کلی کسب و کار، کارخانه یا خط تولید این امکان را به کار فرما و شاغل می دهد تا کلیت سوله را به همراه ماشین آلات و قطعات داخلی آن به مکان جدید مورد نظر انتقال داد.
سوله سبک به آن دسته از سازههای لولهای گفته میشود که در مقایسه با سازههای مشابه دیگر وزن کمتری دارد، به همین جهت برای این سازهها از عبارت سوله سبک استفاده میشود. سقف این نوع سازه فلزی طبق محاسبات خاص به صورت شیب دار طراحی میشود.
سازه های فوق سبک لوله ای که به صورت پیش ساخته هستند و در محل نصب میشوند، سرعت اجرای کار را بسیار را سریع کرده اند. همچنین این مزیت سبب شده است تا سوله ساز بتواند اسکلت ساختمان را در کارگاه خود آماده کند و درگیر مشکلات ساخت و ساز در محل کارفرما نشود.
انواع سوله سبک
برای ساخت سوله سبک شما می توانید از انواع سوله های سبک کمک بگیرید. سوله های سبک می توانند برای شروع یک کسب و کار یا کارگاه تولیدی بسیار مفید باشند.
سوله خرپایی
سوله های خرپایی از اسکلت های فلزی سبک تشکیل شده اند و جز بهترین سوله های خرپایی مورد استفاده قرار می گیرند. این سوله ها به دلیل طراحی خاص خود امکان ساخت دهانه های بزرگ بدون نیاز به ستون میانی را فراهم می کنند. از مزایای این نوع سوله می توان به هزینه ساخت و مقاومت بالا در برابر باد و زلزله اشاره کرد.
این ویژگی ها باعث شده اند تا سوله خرپایی به گزینه ای ایده آل برای ساخت سالن های صنعتی، انبارها و کارگاه های بزرگ تبدیل شود. همچنین این سوله ها علاوه بر مقاومت بالا، می توانند برای بسیاری از موارد مورد استفاده قرار بگیرند و می توانند مطابق نیازهای خاص هر پروژه تغییر شکل دهند.
سوله ubm
سوله UBM نوعی از سوله های سبک هستند که بدون اسکلت فلزی ساخته می شوند و با استفاده از ورق های فولادی شکل می گیرند. این روش باعث کاهش هزینه های ساخت و افزایش سرعت اجرا می شوند. طراحی منحنی سقف در این نوع سوله باعث می شود مقاومت بالایی داشته باشد.
همچنین سوله های UBM به دلیل سرعت نصب بالا، به ویژه در پروژه های موقت یا مناطقی که نیاز به ساخت سازه سریع دارند، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع سوله ها همچنین در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم هستند و نیاز به نگهداری کمتری دارند. همچنین امکان افزایش یا کاهش اندازه سوله در آینده نیز وجود دارد که این ویژگی می تواند اقصتادی باشد.
سوله HSS
سوله های HSS به سوله هایی گفته می شود که در ساخت آن ها از ساختار های HSS استفاده شده است. دلیل نام گذاری این سوله ها نیز به همین علت است. واژه HSS مخفف Hollow Structural Section به معنای سازه های دارای مقاطع تو خالی است. این ساختارهای فولادی با توجه به ماهیت خرپایی آن ها مقاومت بالایی دارند.
برای ساخت این سوله لازم است که ساختارهای HSS فولاد ها را با سطح مقطع هایی مانند دایره مربع یا مستطیل در طول های متفاوت به هم جوش می دهند. این سوله مزایای زیادی دارد و می توانیم به سبک بودن، مقاومت بالا داشتن، یکنواختی در طول کل سازه و مقرون به صرفه بودن اشاره کنیم.
سوله سبک و قیمت ارزان
گفتیم که سوله سبک در مقایسه با سایر سازههای مشابه خود وزن کمتری دارد، این اختلاف وزن به دلیل مصرف کمتر آهن در این نوع سازه میباشد. بنابراین قیمت سوله سبک تفاوت قابل توجهی با سازههای سنگین دارد. اما لازم است که بدانید این سازه از مقاوت بالایی برخوردار میباشد و میتواند شرایط محیطی دشوار (بارش شدید باران و تگرگ، برف، وزش باد و طوفان، زلزله و …) را تحمل کند. در نتیجه سوله سبک استقامت بالایی دارد.
شاید بخواهید سریعا بدانید که هزینه ساخت سوله سبک چقدر خواهد بود؟ اما از آنجا که هر پروژه شرایط خاص خود را دارد و همچنین قیمت مواد اولیه به طور مداوم در حال تغییر هستند، بدین منظور میتوانید با شمارههای مندرج در سایت تماس بگیرید.
قیمت سوله سبک در مقایسه با سازههای مشابه تا ۳۰ درصد کمتر است.
مجددا اشاره میکنیم که سوله سبک را نباید سازهای ضعیف و بی کیفیت دانست. سوله سبک سازهای مدرن است که در آن استفاده از فولاد بهینه سازی میشود و به لحاظ مقاوت و کارایی با سولههای سنگین برابری میکند.
مواردی که به هنگام استعلام قیمت باید بدانید:
- ابعاد سوله
- دهانه سوله
- نوع فونداسیون سوله
بیستون سازه آذران با داشتن نیروی انسانی مجرب و دانش لازم توانسته است در این زمینه پیشگام باشد و پروژههای مختلفی را در سراسر ایران اجرا کند.
ویژگی های خاص سوله سبک:
برای سوله سبک میتوانیم ویژگی های زیادی را برشماریم که همگی نشان از برتری های این سازه دارند. با این حال، در ادامه میتوانید چند مورد اصلی را مشاهده کنید:
- قیمت سوله سبک یکی از دلایل اصلی انتخاب این نوع سازه میباشد.
- نصب سریع به دلیل ساخت قطعات سوله در کارگاه سوله ساز و سپس انتقال و سرهم بندی در محل پروژه.
- سوله سبک مقاوت بالایی دارد و دفترچه محاسبات نظام مهندسی ارائه می شود.
- زیبایی سوله سبک در مقایسه با سازههای دیگر که طراحی سادهای دارند.
- تغییر محل سوله باتوجه به ساختار سازه که اتصالات از طریق پیچ و مهره است.
قیمت و هزینه ساخت سوله سبک
برای این که بتوانیم برای ساخت سوله سبک مد نظر خود یک قیمت دقیق محاسبه کنیم به در نظر گرفتن عوامل بسیاری نیاز داریم. فاکتور هایی مانند قیمت روز مصالح و لوازم مورد استفاده، هزینه ابزار آلات و لوازم ثانویه و هزینه ساخت و راه اندازی سوله بخشی از این عوامل هستند که باید در نظر گرفته شوند.
با توجه به این که قیمت مصالح به صورت روزانه دچار تغییر می شوند نمی توان قیمتی دقیق برای حالت کلی ساخت سوله سبک در نظر گرفت. پس جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات دقیق در مورد هزینه ساخت سوله سبک مد نظرتان می توانید با کارشناسان بیستون سازه در تماس باشید.
عوامل موثر در قیمت ساخت سوله سبک
برای ساخت سوله اختصاصی برای کاربرد مد نظر شما موارد گوناگونی تاثیر دارند که برخی از این موارد را در ادامه می خوانید.
ابعاد سوله
با توجه به کارایی مورد نیاز شما و زمین در دسترس، ابعاد سوله ای که میسازید متفاوت خواهد بود. بنابراین هرچه ابعاد سوله دلخواه شما بزرگتر باشد به مصالح و لوازم بیشتری برای ساخت آن نیاز خواهید داشت و در نتیجه هزینه ساخت بیشتر خواهد شد. همچنین برای سوله های با ابعاد بزرگتر به مهندسی و طراحی دقیق تر و مقاوم سازی بیشتری بیشتری نیاز دارید تا سوله شما از استحکام و مقاومت کافی برخوردار باشد.
تجهیزات مورد استفاده
همانطور که دانستید سوله های سبک می توانند دارای کاربرد های مختلفی باشند که شما برای کاربرد مد نظر خود به ابزار ها و تجهیزات مشخصی نیاز خواهید داشت. برای مثال اگر می خواهید از سوله به عنوان دامداری یا گلخانه استفاده کنید باید برای سیستم های گرمایشی و سرمایشی و تهویه هوا هزینه زیادی کنید تا یک سوله استاندارد داشته باشید و متحمل خسارت نشوید.
مصالح و متریال به کار رفته
سوله های سبک می توانند از جنس های مختلفی با توجه به نیاز ها و بودجه شما ساخته شوند. پس بسته به این که علاقه به ساخت سوله با چه مصالحی دارید، هزینه های متفاوتی را باید پرداخت کنید.
هزینه های جانبی
موارد ریز و درشت دیگر بسیاری وجود دارند که در قیمت تمام شده سوله سبک مورد نیاز شما تاثیر گذار خواهند بود که برخی از آنها ممکن است هزینه های غیر قابل پیشبینی باشند و لیست کردن تک تک آن ها خارج از حوصله این مطلب است.
ساخت سوله سبک با کمترین قیمت
با وجود این که قیمت ها و هزینه های ساخت سوله به صورت روز افزون در حال افزایش هستند، به کار گیری از سوله های سبک بهترین گزینه برای کاهش هزینه ها در مقابل سوله های سنتی خواهند بود. سوله های سبک بیستون سازه با طراحی های اصولی و بروز و استفاده از مناسب ترین متریال ها علاوه بر افزایش سرعت ساخت و تحویل یک سوله مستحکم با وزن پایین، در کاهش هزینه های ساخت نیز بسیار تاثیر گذار هستند.
چرا که در ساخت سوله های سبک نسبت به سوله های قدیمی و سنتی از فلزات و مصالح به مراتب کمتری استفاده می شود که آنها را به یک گزینه مقرون به صرفه تبدیل می کند. در صورت علاقه می توانید با کارشناسان بیستون سازه برای ساخت یک سوله سبک با کمترین هزینه در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
انواع سوله
برای طبقه بندی انواع سوله میتوان به سوله سبک، سوله خرپایی، سوله لولهای، سوله سیلندری، سوله سنگین، سوله چادری و سوله صنعتی اشاره کرد. البته ناگفته نماند که تفاوت این موارد به جزء چند مورد تنها در اسامی است؛ اما اگر دچار شک و تردید شدهاید می توانید با مشاوران ما در بیستون سازه تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم صورت گیرد.
به لحاظ ظاهری:
- سوله تک دهانه به صورت ۸
- سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸
- سوله دو دهانه به صورت ۸۸
- سوله قوسی
- سوله چند ضلعی
برخلاف سوله های ubm سوله سبک امکان نصب جرثقیل سقفی را دارد.
پر کاربرد ترین انواع سوله های سبک
سوله های سبک امروزه به دلیل برخوردار از بسیاری ویژگی های شاخص و متمایز نسبت به انواع مختلف سوله های سنگین کاربرد و خواهان بسیاری در بین کارفرمایان داشته و دارند که فرقی ندارد از کدام یک از انواع سوله های سبک باشد چرا که تمامی انواع سوله های سبک از ویژگی های بسیاری برخوردار هستند.
از پرکاردبرد ترین انواع سوله های سبک می توان به سوله های سبک قوسی فوق سبک و سوله های سبک پیش ساخته اشاره کرد که در ادامه بررسی هر کدام از این ها می پردازیم.
مزایا سوله قوسی فوق سبک
سوله های قوسی فوق سبک امروزی تقاضاها، کاربردها و مزایای بسیاری در بین صاحبان مشاغل دارند که اینگونه سوله ها به دلیل ویژگی های متمایز آن نسبت به انواع سوله های سنگین که از مزایا و ویژگی های بسیاری برخوردار هستند و به اولین انتخاب و گزینه ساخت و احداث سوله تبدیل شده است که از مزایای و ویژگی های سوله های قوسی فوق سبک می توان به موارد زیر اشاره کرد.
وزن کم سوله
وزن کم آنها به دلیل استفاده از مصالح، قطعات و عناصر سازه ای مستحکم به ویژه از نظر نصب و نسبت وزن می تواند یکی از مهمترین و اصلی ترین ویژگی سوله های قوسی فوق سبک نسبت به سایر انواع سوله های سنگین باشد.
سولههای قوسی فوق سبک به دلیل استفاده از فولاد ضخیم تر و خالصتر در ساخت نسبت به سولههای سنگین و هزینه بالای این مصالح استفاده شده در سوله های سنگین، مزیت متفاوتی از لحاظ وزن کل سازه نسبت به سوله های سنگین دارند، زیرا سولههای سبک به دلیل استفاده از ترکیبات فلزی با کیفیت بالا ، وزن کم و هزینه بسیار بهتر و اقتصادی نسبت به مصالح موجود در بازار ارجحیت بیشتر در احداث و ساخت دارند.
دهانه ورودی و خروجی وسیع سوله
اندازه و اندازه دهانه سوله های قوسی فوق سک با توجه به مهندسی، طراحی و ساخت متمایز این سوله ها، فضای بیشتری نسبت به انواع سوله های سنگین دارند که امکان حمل و نقل را برای انواع مشاغل و کارخانه ها فراهم می کند.
یکی از بزرگترین مزیت های سوله های قوسی فوق سبک نسبت به انواع سوله های سنگین، اندازه دهانه سوله است، زیرا سوله های سنگین به دلیل استفاده از مصالح خالص در اندازه ها و حجم های زیاد، مقدار فضای زیادی در زیر بنای سوله را اشغال می کنند که در نتیجه اندازه دهانه ورودی و خروجی سوله های سنگین نسبت به انواع سوله های سبک کاهش می یابند.
ماندگاری و استحکام بالا
ساخت و احداث انواع سوله های سنگین با استحکام و عمر مفید کم در نتیجه عدم تجربه و تخصص کامل در زمینه مهندسی، ساخت و ساخت سوله های سنگین یکی از ایرادات عمده سوله های سنگین می باشد.
از مزایای اصلی و مهم سوله های سبک به ویژه سوله های قوسی فوق سبک می توان به عمر مفید و استحکام بالای سوله ها در هر موقعیت و کاربری اشاره کرد چرا که سال ها بدون آسیب و نقص جزئی در بدنه و ساختار به کارخانه ها و شرکت ها امکان فعالیت دراز مدت را می دهند.
هزینه اقتصادی بالا
یکی از مهمترین و بارزترین مزایای سوله های سبک از جمله سوله های قوسی فوق سبک، صرفه اقتصادی بالا در نتیجه استفاده از فلزات و ترکیبات فلزی خاص در بدنه، اتصالات و سقف سوله است که به کارخانه داران و کار فرمایان امکان صرفه جویی اقتصادی را می دهد.
به گونه ای که سوله های قوسی فوق سبک در بسیاری موارد از جمله خرید و عرضه مصالح به کار رفته در ساخت و احداث سوله و بسیاری موراد امکان صرفه جویی 30 درصدی هزینه ها نسبت به ساخت و احداث سوله های سنگین را می دهند.
مزایا سوله پیش ساخته
سوله های پیش ساخته سبک امروزی دارای ویژگی ها، کاربردها و مزیت های بی شماری در بین صاحبان مشاغل و کارخانجات می باشد که از مزایا و ویژگی های سوله های پیش ساخته سبک می توان به موارد زیر اشاره کرد.
وزن سوله های پیش ساخته سبک
وزن کم آنها به دلیل استفاده از مواد و ابزار اولیه، قطعات و عناصر سازه ای به ویژه از نظر نصب و نسبت وزن می تواند یکی از مهمترین و اصلی ترین مشخصه های سوله های پیش ساخته سبک نسبت به سایر انواع سوله سنگین باشد.
با توجه به استفاده از فولاد ضخیم تر و ترکیب یافته در ساخت و ساز نسبت به سوله های سنگین و قیمت بالای این مصالح مورد استفاده در سوله های سنگین، سوله های پیش ساخته سبک دارای مزیت متفاوتی از نظر وزن کل سازه نسبت به سوله های سنگین هستند، زیرا سوله های سبک به دلیل استفاده از اتصالات فلزی مرغوب، وزن سبک و هزینه بسیار بهتر و مقرون به صرفه تر از مصالح موجود در بازار در ساخت و ساز ارجحیت بیش تری نسبت به انواع سوله های سنگین دارند. ارائه گردنبندهای محبوب زنانه مانند آویز http://fakewatch.is بهترین ماکت ساعت های چوکر و گردنبند زنجیری این پست توسط شرکای ما فروشگاه کلاه گیس برای جواهرات در انواع فلزات و سنگ های قیمتی مناسب برای هر مناسبتی حمایت می شود.
دهانه بزرگ سوله های پیش ساخته سبک
اندازه های دهانه سوله پیش ساخته سبک به دلیل مهندسی، طراحی و ساخت متمایز این سوله ها نسبت به انواع سوله های سنگین فضای بیشتری داشته که امکان حمل و نقل برای انواع مشاغل و کارخانه ها را فراهم می کند.
یکی از بزرگترین مزیت های سوله های پیش ساخته سبک نسبت به انواع سوله های سنگین اندازه دهانه سوله می باشد زیرا سوله های سنگین به دلیل استفاده از مواد خالص و سنگین در سایزها و حجم های زیاد فضای زیادی را در زیر بنای سوله اشغال می کنند در نتیجه اندازه ورودی و خروجی سوله های سنگین نسبت به انواع سوله های سبک به ویژه سوله های پیش ساخته سبک کاهش می یابد.
طول عمر بالا سوله سبک پیش ساخته
ساخت و احداث سوله های سنگین با استحکام و عمر مفید کم در نتیجه عدم تجربه و تخصص کامل در زمینه مهندسی، ساخت و اجرایی کردن سوله های سنگین یکی از نواقص عمده سوله های سنگین می باشد.
از مزیت های اصلی و مهم سوله های سبک به خصوص سوله های پیش ساخته سبک، طول عمر و استحکام بالای سوله ها در هر شرایط و کاربری می باشد، زیرا سال ها بدون آسیب و نقص جزئی بر روی بدنه و ساختار کارخانه ها و شرکت ها توانایی ادامه فعالیت را دارا است.
مقرون به صرفگی سوله پیش ساخته سبک
یکی از مهمترین و بارزترین مزیت های سوله های سبک از جمله سوله های پیش ساخته سبک، صرفه اقتصادی بالا به دلیل استفاده از اتصالات فلزی و فلزی خاص در بدنه، اتصالات و سقف سوله است که امکان صرفه جویی در هزینه های کار فرمایان را فراهم می کند.
سوله سبک دست دوم
سوله سبک هزینه کمتری در مقایسه با سازههای فلزی دیگر دارد، با این حال ممکن است بخواهید که در همین هزینه هم صرفه جویی کنید. در چنین حالتی باید سراغ سوله سبک دست دوم رفت. البته در خرید سوله دست دوم باید توجه کرد که کیفیت سوله در حدی باشد که بتواند دفترچه محاسبات را بگیرد.
شرکت صنعتی بیستون سازه آذران شرایطی را در نظر گرفته است تا بتواند هزینه ساخت سوله را کاهش دهد و در عین حال همچنان سازه نهایی در بهترین شرایط باشد. طراحی و ساخت سوله امری تخصصی و بسیار دقیق است که باید توسط یک مهندس متخصص صورت گیرد. در صورت بیتوجهی به جزییات هزینههای گزافی در روند پروژه به وجود خواهد آمد.
معایب سوله های سنگین در مقایسه با مزایای سوله های سبک
همانطور که گفته شد سوله های از انواع مختلفی برخوردار هستند که یکی از انواع این سوله های سوله های سنگین هستند. که خود سوله های سنگین نیز بر اساس نیاز کارفرمایان و مقیاس زیر بنا و برخی مشخصه های دیگر از انواع مختلفی برخوردار هستند.
سوله های سنگین با کاربردی که دارا هستند با فراهم آوردن فضایی وسیع و عظیم برای کارخانجات تولید انبوه خط تولید با استفاده از ماشین آلات عظیم مقرون به صرفه بوده و باری فضا ها محدود و کسب و کار های متوسط اصلا توصیه نمی شوند چرا که از معایب سوله های سنگین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
وزن سوله
سوله های سنگین به دلیل بهره بردن از مصالح و تجهزیات ساخت محکم و قوی از جمله فولاد ناب و تیر ورق های مستحکم امروزه از وزن بسیار زیادی برخوردار بوده و امروزه این امکان را به کارفرمایان ارائه نمی دهند تا از به دلیل عدم صرفه اقتصادی این سوله ها خواهان زیادی داشته باشند.
مقیاس دهانه سوله محدود
سولبه دلیل اینکه مقیاس وسیعی از متراژ سوله در نتیجه استفاده تماما فولاد و تیر ورق های فولادی در ساخت و احداث سوله های سنگین ، این گونه سوله های سنگین از مقیاس دهانه ورودی و خروجی سوله محدودی بهره می برند که از اصلی ترین معایب سوله های سنگین به شمار می رود.
دلیل اینکه محدودیت دهانه ورودی و خروجی سوله های سنگین اصلی ترین معایب این گونه سوله هاست این را می توان گفت که در مواقع وارد و خارج کردن انوع ماشین آلات و دستگاه عظیم و بزرگ به سوله حل نشدنی ترین مشکلی که پیش رو در محدودیت دهانه ورودی و خروجی سوله های سنگین است.
عمر مفید و استحکام پایین
یکی دیگر از معایب سوله های سنگین عمر مفید و استحکام کم این سوله ها در نتیجه داشتن و نداشتن تخصص و حرفه قابل اطمینان برخی شرکت ها و افراد در مهندسی، طراحی، ساخت و احداث این سوله و عدم استفاده از مصالح و ابزار آلات با کیفیت در ساخت این سوله ها است.
چرا که در صورت عدم رعایت نکات و اصول و قاعده درست مهندسی و طراحی سوله های سنگین در بسیاری موارد باعث ایجاد خسارات مالی و جانی زیادی شده و در این صورت نمی توان در طراحی و احداث سوله های سنگین سرمایه گذاری مطمئنی انجام داد.
هزینه احداث بالا
از دیگر معایب شاخص و مهم احداث سوله های سنگین به دلیل وجود هزینه های بالا فولاد، فلزات مخصوص و کاربردار در احداث این سوله ها می توان به عدم صرفه اقتصادی و برخورداری از هزینه بالا در ساخت و احداث اشاره کرد.
مزایای سوله سبک
بارز ترین و شاخص ترین جایگزین برای مهندسی، طراحی، ساخت و احداث یک سوله سنگین برای محیط و فضایی متشکل از خط تولید و انواع ماشین آلات با کاربرد و کارایی های گسترده و متنوع، یک سوله سبک است که دارای مزایا و ویژگی های متمایز و برجسته نسبت به یک سوله سنگین می باشد.
از جمله مزایای سوله های سبک می توان به زمان ساخت کمتر، کاربرد و کارایی زیاد و متنوع برای انواع مشاغل دارای چالش های مختلف، استحکام و طول عمر بالا، کیفیت بالای مصالح و اجزای مورد استفاده در سوله های سبک، امکان نصب و راه اندازی انواع ماشین آلات، قطعات و تجهیزات در سوله های سبک، مناسب انواع مصارف صنعتی و غیر صنعتی، قابلیت ساخت انواع جرثقیل های سقفی سنگین و غیر سنگین با کاربردی های متنوع، استفاده از سقف های متنوع از لحاظ جنس و ترکیب بر اساس نیاز کار فرما، عدم وجود هیچ گونه محدودیتی در دهانه ورودی و خروجی سوله و از همه مهم تر ارزان قیمت بودن و دارای صرفه اقتصادی بسیار بالا نسبت به سوله های سنگین خرپایی تیر ورقی اشاره کرد.
مقرون به صرفه بودن
در ساخت سوله های سبک از فلزات و طراحی هایی استفاده می شود که نسبت به سوله های تیر ورقی و سنتی هزینه اجرایی کمتری دارند. نگهداری از این سوله ها نیز بسیار آسان تر بوده و شما را مجبور به تحمل هزینه های جانبی و نگهداری نخواهند کرد.
علاوه بر این ها، سوله های سبک پس از نصب و استفاده ارزش خود را از دست نمی دهند و چنانچه ممکن است در آینده به فکر فروختن سوله خود بیفتید گزینه بسیار مناسبی برای شما هستند.
دهانه هایی با ابعاد بزرگ
با توجه به شکل ساختاری و طراحی های سوله های سبک، شما محدودیت نصب ستون در دهانه ها نخواهید داشت. به طوری که در سوله های تیر ورقی به ازای هر 18 متر باید یک ستون داشته باشید ولی در سوله های سبک می توانید دهانه هایی تا طول 60 متر را بدون مزاحمت ستون های میانی داشته باشید.
قابلیت جابجایی
یکی دیگر از بهترین مزیت های سوله های سبک قابلیت جابجایی آن هاست. این قابلیت به شما این اجازه را می دهد تا سوله تان را در محل شرکت سازنده ساخته و سپس به آسانی به محل مورد نیاز خود انتقال دهید. همچنین بعدها نیز در صورت نیاز می توانید دوباره و چند باره سوله خود را با کمترین هزینه به مکانی جدید منتقل کنید.
ماندگاری و عمر مفید زیاد
سوله های سبک از استحکام و مقاومت بسیار بالایی در مقابل زمان و عوامل طبیعی مختلف برخوردار هستند. آنها در مقابل باد و طوفان، برف، باران، زلزله و حوادث دیگر مقاومت خوبی از خود نشان داده اند و نیازی به نگرانی در این چنین مواقع نخواهید داشت.
نگهداری ارزان و آسان
سوله های سبک با توجه به ساختار خود تقریبا به نگهداری و توجه خاصی نیاز ندارند و هزینه های جانبی زیادی را به دوش شما نخواهند گذاشت. تنها موردی که می توان در نگهداری آنها اشاره کرد این است که بهتر است هر چند سال یکبار رنگ آمیزی شوند.
در حال حاضر سوله های سبک و انواع آن در اندازه ها و کاربردهای مختلف مهندسی، طراحی،ساخت و احداث می شوند و مهم ترین ویژگی این سوله ها صرفه اقتصادی، استحکام و مهندسی مطمئن در طراحی و ساخت سوله ها می باشد که از این رو در انتخاب کار فرما سوله های سبک و انواع آن ها برای کارکرد حوزه کاری آن حائز اهمیت است.
به همین دلیل تعداد کمی از شرکت ها، موسسات و ارگان های اندک و انگشت شماری در زمینه مهندسی اصولی، طراحی و ساخت و احداث سوله های سبک و مختلف بر اساس حیطه کاری وجود داشته و از اعتبار و شهرت بالایی برخوردار هستند که شرکت بیستون سازه یکی از معروف ترین، معتبرترین و مطمئن ترین طراحان و ساخت و احداث کنندگان سوله های سبک و انواع این سوله ها هستند که به نوعی اطمینان کاری این شرکت در ساخت و احداث و رضایتمندی کار فرمایان از این شرکت، بیستون سازه را به گزینه اول پروژه های مهندسی، طراحی و ساخت و احداث سوله های سبک تبدیل کرده است.
از این رو سوله های خرپایی بسیار کاربرد، مستحکم و با کیفیت هستند. سوله سبک خرپایی به راحتی، با سرعت بالا و در زمان کوتاهی نصب می شود. نوع طراحی و ساختار سوله سبک باعث مقاومت بالا در این نوع سازه ها شده است.
معایب سوله سبک
با توجه عدم محدودیت در ساخت سوله های سبک اکثر خریداران به خرید سوله های سبک روی آورده اند. شاید عدم محدودیت در برخی مواقع مزیت محسوب شود اما همین مزیت در بعضی موارد از جمله در دهانه های کوچکتر از ۱۸متر یک عیب به حساب می آید چرا که قیمت به کار رفته در چنین سوله هایی با چنین ابعاد دهانه ای از هزینه ساخت سوله به روش تیر ورقی نیز بیشتر خواهد شد، اما در سوله هایی که بیش از ۱۸ تا ۲۲ متر باشند دارای قیمت برابری هستند و در دهانه های بالاتر از ۲۲ متر اختلاف قیمت فاحشی با سوله سنگین پیدا می کند.
باید این نکته را نیز در سوله سبک در نظر بگیرید و آن این است که هر چقدر ابعاد دهانه عریض و بزرگتر باشد وزن سازه سنگین و گرانتر می شود، از طرف دیگر هزینه اجرای فنداسیون و دیوار نیز بشدت کاهش می یابد.
کاربرد سوله سبک
سوله سبک را می توان در مکان ها و کاربری هایی همچون سالن های ورزشی – سالن های نمایشی و نمایشگاهی – سالن های صنعتی – سوله های کشاورزی – کارگاه ها – انبار- سردخانه ها – تعمیرگاه ها – شهربازی – آشیانه هواپیمایی – تالار پذیرایی و هر کاربری که نیاز به فضای مسقف با متراژ بالا باشد، استفاده کرد.
سقف سوله سبک
سوله های سبک سازه هایی هستند که معمولا بدون نیاز به ستون های میانی ساخته می شوند. بنابراین سقف آن ها نیز به طوری طراحی می شوند که به ستون های میانی نیازی نداشته باشند. در اکثر مواقع طراحی این سقف ها به صورت شیروانی بوده و علیرغم وزن سبک خود، از استحکام بسیار بالایی برخوردار هستند و حتی قابلیت تحمل نصب جرثقیل های سقفی با تناژ بالا را دارند.
ساخت سوله سبک آماده:
سوله های سبک همانطور که گفتیم نه تنها ضعیف نیستند بلکه قدرت بالایی دارند. یکی از این موارد استفاده از لولههایی مقاوم برای احداث این سوله ها است که می تواند آن ها را از زلزله ها و باد های شدید در امان نگه دارد.
برای نصب این سوله ها از پیچ و مهره و در بعضی مواقع لازم از جوشکاری استفاده می شود.
هزینه ساخت سوله متناسب با ابعاد سوله و محل نصب آن مشخص میشود. برای تعیین ابعاد نیز باید مشخص شود که سوله را برای چه کاربردی میخواهید.
سوله های سبک آماده در صورتی که دهانهای کمتر از ۷۰ متر داشته باشند، نیازی به ستون وسط ندارند و حداکثر اندازه برای دهانه سوله ۹۰ متر می باشد.
سوله سبک به دلیل مصرف آهن کمتر در مقایسه با سازه های مشابه خود حدود ۵۰ درصد در سازه و ۳۰ درصد در اجرای فونداسیون مقرون به صرفه میباشد.
سوله به عنوان اسکلت ساختمان کار می شود و دیوارههای آن را میتوانید با بلوک یا آجر یا ساندویچپنل کار کنید. همچنین برای سقف ساختمان امکان استفاده از ورقهای سبک و مقاوم وجود دارد.
چرا سوله بدون فونداسیون دارای محبوبیت است؟
امروزه با پیشرفت علوم و تکنولوژی نیازها و خواسته های جدیدی در زمینه مهندسی سازه فلزی نمایان شده است. عامل زمان در ساخت سازه فلزی ها اهمیت دوچندان یافته و این امر گرایش به سازه فلزی های پیش ساخته را افزایش داده است. همچنین با افزایش جمعیت، جوامع بشری علاقه به داشتن فضاهای بزرگ بدون حضور ستون های میانی را دارند.
در این راستا از اوایل قرن حاضر تعدادی از متخصصین مجذوب قابلیت های منحصر بفرد سازه های فضاکار گشته و پاسخ بسیاری از نیازهای جدید را در این سازه ها جسته اند و البته به نتایج بسیار مثبتی نیز دست یافتند. با انتشار این نتایج روز به روز این عرصه با اقبال بیشتری مواجه گردیده به گونه ای که با گذشت چندین دهه هنوز هم مطالعه سازه های فضاکار در کانون تحقیقات متخصصین و دانشجویان قرار دارد.
در این مقاله منظور از عبارت سازه فضاکار سیستم های اسکلت فلزی بوده که از بافت تعداد زیادی المان یا مدول با شکلهای استاندارد به یکدیگر تشکیل می شوند و نهایتا یک سیستم سبک و با صلابت زیاد را ایجاد می کنند. سازه های فضاکار در اشکال بسیار متنوعی ساخته می شوند که مهمترین آنها عبارتند از : شبکه های مسطح دو یا چند لایه، چلیک ها، گنبدها و قوس ها . علاوه بر این، سازه های فضاکار دارای باف متنوعی نیز می باشند.
بدین ترتیب که با تغییر در آرایش المان ها می توان بافت جدید ایجاد کرد و بدیهی است که کارآیی هر بافت باید در مقایسه با بافتهای دیگر سنجیده شود.
مزیت های ساخت سوله فوق سبک
سوله های فوق سبک به سبب ویژگی های مطلوب ساختاری که دارا می باشند در مراکزی همچون، مجموعه های ورزشی، ساختمان نمایشگاه ها، گلخانه ها، آشیانه هواپیما و جنگنده ها، آزمایشگاه های بیولوژیکی، سالن های پرورش قارچ خوراکی استفاده می شوند. همچنین از این نوع سوله ها در موقعیت های جغرافیایی خاص که محدودیت های برای ساخت و احداث دارد از سوله های فوق سبک استفاده می کنند.
امکان جابه جایی، و مونتاژ سوله های فوق سبک را می توان بهترین مزیت و ویژگی آنها دانست که همواره سبب می شود که در صورت نیاز سازه سوله به توسط افراد متخصص و به صورت کامل ایمن و سالم قطعات و اجزا جدا شده و به بخش دیگری منتقل شود.
عدم نیاز به جوشکاری مفاصل و اتصال با برخی از بست های صنعتی، تمامی مفاصل و بخش های انتقال دهنده وزن نیرو به وسبه پیچ و مهره های فولادی بسیار سخت متصل می شوند که در کنار آن مفاصل قبل تر از آن یکبار به هم پرس می شوند تا مقاومت و استقامت در آن به صورت حداکثری باشد.
هزینه ساخت سوله های سبک
سوله های سبک به دلیل برخورداری اس بسیاری ویژگی های متمایز و شاخص از جمله مقرون به صرفگی هزینه مهندسی، طراحی، ساخت و احداث این سوله های نسبت به سوله های سنگین خرپایی تیرورقی از طرفداران بسیاری برخوردار است.
در جواب سوال قیمت مهندسی، طراحی، ساخت و احداث هر متر مربعی سوله های سبک باید گفت هزینه ها و قیمت های هر سوله بر اساس متراژ، کاربرد و کارایی، مواد اولیه استفاده شده در آن اعم از فوندانسیون و پی ریزی، مصالح مانند بیس پلیت ، فریم های ستون و سقف ، وال پست ، استرات ، بادبند کشی کامل و تیر ریزی سقف ، اتصالات، رنگ آمیزی و… متفاوت است.
شرکت سوله سازی بیستون سازه آذران
برای انتخاب یک شرکت سوله ساز علاوه بر قیمت باید به فاکتورهای دیگر هم توجه کنید، مانند:
- تیم طراحی: شرکت سوله ساز باید تیم مجربی از طراحان و مهندسان را داشته باشد تا بتواند نقشه سوله را مطابق با استانداردها طراحی کند. نقشه اولیه باید بتواند تاییدیه نظام مهندسی را دریافت کند.
- نیروی کاری مجرب: در اجرای ۰ تا ۱۰۰ سوله افراد مختلفی نقش دارند که برای اطمینان از ساخت و نصب اصولی سوله باید این افراد تخصص لازم را داشته باشند.
- ماشین آلات و ابزار
مجموعه بیستون سازه با در اختیار داشتن پرنسل مجرب از طراحان، مونتاژکار و جوشکاران حرفهای و… آماده است تا سولهای متناسب با نیازهایتان را با قیمت مناسب و شرایط ویژٰه انجام دهد. با ما در تماس باشید.
معایب سوله های خرپایی سبک
با توجه به مزایای فراوان سوله های خرپایی، چند مورد کوتاه باید در رابطه با معایب اسن سازه ها گفت، که نمونه ای از آن ها عبارت است از:
- مقاومت محدود: ساختارهای سبک این سازه، ممکن است در مقابل نیروهای باد و باران کمترین مقاومت را نسبت به سازههای سنگینتر داشته باشند.
- محدودیت در ابعاد بزرگ: ساختارهای سولههای خرپایی سبک ممکن است برای پروژههایی با نیازمندیهای ابعادی بزرگ، محدودیتهایی ایجاد کند.
- نیاز به عایقکاری: سولههای خرپایی سبک نیازمند عایقکاری خوب برای حفظ دما و رطوبت هستند، در غیر این صورت ممکن است دچار مشکلاتی مانند ترکها و خوردگیهای زودرس شوند.
- نقصهای صوتی: ساختارهای سبک مانند سوله های سبک خرپایی، ممکن است نقصهای صوتی داشته و صداها را به قسمتهای دیگر سازه منتقل کنند.
- نیاز به نگهداری منظم: به دلیل استفاده از مصالح سبک، سولههای خرپایی نیاز به نگهداری و تعمیرات مکرر برای حفظ کیفیت و ایمنی دارند.
در کل، هر نوع سازه های ساختمانی مزایا و معایب خود را دارند، که انتخاب میان سولههای خرپایی سبک و سولههای سنگین باید بر اساس نیازمندیها و شرایط خاص پروژه انجام شود که شما عزیزان در صورت نیاز، می توانید با مشاورین ما مشورتی کاملا رایگان و مفیدی داشته باشید.
مصالح مورد نیاز برای ساخت سوله های خرپایی سبک
سوله های سبک به این دلیل نام سوله های خرپایی سبک را به خود گرفته اند، که معمولا در ساختار آن ها از مصالح سبک مانند؛ فولاد و بتن استفاده می شود.
بتن برای ساختار های پایه ای و فونداسیون استفاده می شود و فولاد برای باربری و ساختار های اصلی در اینصورت استفاده خواهد شد.
البته می توان در سوله های سبک خرپایی از مصالح دیگری مانند؛ فوم بتن و یا مصالح ساختمانی دیگر بیز برای بخش های خاص سوله استفاده کرد.
انتخاب و استفاده از مصالح در ساخت سوله ها، بستگی به نیاز های پروژه، شرایط زمین و استاندارد های محلی با وجود پیشبینی هایی در آن مکان، است.
مطالب مرتبطی که مناسب برای مطالعه شماست: تفاوت میان سوله های خرپایی و تیر ورقی
مراحل ساخت سوله های خرپایی سبک
با توجه به تمام تعاریفی که از سوله های خرپایی تا به الان متوجه شده اید، بهتر است در رابطه با مراحل سات و در نهایت تحویل آن به کارفرما هم توضیحات مختصری را خدمت شما عزیزان شرح دهیم.
- بررسی و برنامهریزی: قبل از شروع به ساخت سوله، برنامهریزی دقیقی از مراحل ساخت انجام دهید. این بررسی ها باید شامل بررسی زمین، محاسبه نیازمندیها، دریافت مجوزها و تهیه منابع مورد نیاز باشد.
- طراحی و مهندسی: نقشهها و طرحهای سازه و معماری بر اساس نیازمندیها و استانداردهای مشخص تهیه میشود. محاسبات مهندسی نیز برای انتخاب مصالح و ابعاد دقیق سوله صورت میگیرد. پس با توجه به این مورد، نیازمندی های خود را به طراحی ماهر از بیستون سازه بگویید تا با خیالی راخت، سازه شما را به بهترین نحو طراحی کند.
- حفر و فونداسیون: ابتدا بر اساس نقشههای مهندسی توسط طراحان ماهر بیستون سازه، حفرات برای ساخت فونداسیونها به وجود می آیند که سپس فونداسیونها ساخته شوند.
- باربری و ساختار: پس از انجام فونداسیون، ساخت قاب و بارهای باربری انجام میشود، که شامل استفاده از فولاد یا سایر مصالح برای ساختار اصلی سوله است.
- پوشش و عایقکاری: بعد از ساختار، پوشش خارجی سوله نصب میشود و اقدامات مربوط به عایقکاری برای حفظ دما و رطوبت انجام میگیرد که بسته به شرایط محیطی هر مکان، متفاوت است.
- نورپردازی و تجهیزات: نصب نورپردازی و تجهیزات دیگر مانند درب و پنجرهها، سیستمهای گرمایشی و تهویه مطبوع و….
- تکمیل و تحویل پروژه به کارفرما: بعد از نصب تجهیزات و چک کردن فرآیند ساخت، سوله آماده تحویل به مالک میشود، که مهندسین بیستون سازه با اعتمادی که به ساخت سازه خود دارند، تضمین ساخت نیز بعد از تحویل را به کارفرما می دهند.
مراحل ساخت سولههای خرپایی بستگی به اندازه، نوع و استفاده مورد نظر دارد و ممکن است در هر پروژه به شکل متفاوت پیاده سازی شود.
ویژگی های محل ساخت سوله سبک خرپایی
زمانی که می خواهید یک سوله بسازید، نیاز است که تعیین کنید در چه محلی قصد دارید ساخته شود. به عنوان مثال وقتی که شما در یک منطقه با آب و هوای مرطوب و شرجی می خواهید سوله بسازید، باید در نظر داشته باشید که سوله باید در مقابل زنگ زدگی بسیار مقاوم باشد، یا در مناطقی که برف و باران زیادی می بارد، باید سوله به شکلی طراحی شود که بتواند در برابر بارندگی های سنگین، مقاومت کند.
مزایای سوله سنتی
با اینکه ساخت سوله های سنتی مانند سوله های تیرورقی دیگر معمول نیست، اما باز هم این نوع سوله ها دارای مزایایی هستند. در ادامه سعی می کنیم به این موارد اشاره کنیم.
استحکام و مقاومت بالا
سوله های سنتی و قدیمی، به خصوص سوله های تیر ورقی به دلیل استفاده از پروفیل های فولادی در ساختار خود، استحکام و مقاومت بالایی در برابر بارهای مختلف دارند. از طرفی دیگر این نوع سوله ها می توانند در شرایط آب و هوایی سخت از جمله باران و برف شدید مقاومت کنند. اگر دوست دارید یک سوله مقاوم و به شکل سنتی داشته باشید، این نوع سوله ها مناسب شماست.
تعمیر و نگهداری کم
سوله های تیر ورقی هزینه های نگهداری کمی دارند و بر عکس سایر روش های ساخت سوله هزینه های بالایی برای نگهداری ندارند. از سوی دیگر توصیه می شود که برای ساخت سوله های تیرورقی از مصالح با کیفیت استفاده کنید. خود سوله های تیر ورقی به گونه ای طراحی شده اند که تعمیر و نگهداری پایینی داشته باشند.
مقرون به صرفه بودن
یکی از بزرگترین مزایای سوله های تیر ورقی به صرفه بودن آن هاست. این سازه ها نسبتا ساده و سریع ساخته می شوند. به این معنی که برای ساخت به منابع و نیروی کار کمتری نیاز دارند. این موضوع برای کسانی مفید است که نیاز به سازه برای کارگاه تولیدی دارند اما هزینه ساخت آن را ندارند.
معایب سوله سنتی
در کنار مزایای استفاده از سوله سنتی باید با معایب آن نیز آشنایی داشته باشیم. برای مثال سوله های سنتی مانند سوله های تیر ورقی وزن بالایی دارند و این موضوع می تواند محدودیت هایی در ساخت سوله برای شما ایجاد کند. در ادامه شما می توانید انواع معایب سوله های سنتی را بخوانید.
داشتن وزن بالا
سوله های سنتی از مصالح سنگین مانند فولاد و بتن ساخته می شوند که این موضوع باعث افزایش وزن کلی سازه می شود. وزن بالای سازه می تواند باعث افزایش هزینه های ساخت وساز و حمل و نقل شود. همچنین برای تامین استحکام و ایمنی سازه نیاز به فونداسیون های قوی تر و عمیق تر وجود دارد.
عدم امکان افزایش ابعاد دهانه
یکی از معایب اصلی سوله های سنتی عدم امکان افزایش ابعاد دهانه آن هاست. در بسیاری از موارد نیاز به فضای بیشتر برای فعالیت های مختلف وجود دارد. اما سوله های سنتی نمی توانند دهانه بزرگتری داشته باشند. پس اگر نیاز به فضایی با دهانه بزرگتری هستید، نباید سوله های تیرورقی را انتخاب کنید.
لزوم استفاده از ستون میانی برای متراژ های بالا
در سوله های ستنی برای پشتیبانی از سقف و تحمل بارهای سنگین معمولا نیاز به استفاده از ستون های میانی وجود دارد. این ستون ها می توانند فضای داخلی سوله را تقسیم بندی کنند. برای برخی کارگاه های صنعتی وجود این ستون میانی مناسب نیستو به همین علت قبل احداث سوله با روش های سنتی این موارد را نیز در نطر بگیرید.
سوله سبک بهتر است یا سوله سنتی؟
در حالت کلی سوله سبک بهتر است چرا که سوله سبک می تواند هزینه های ساخت و نگهداری را به شکل ویژه ای تغییر دهد. از سوی دیگر بسیاری از شرکت های سازنده مانند بیستون سازه روی سوله سبک تمرکز کرده اند. علت این موضوع این است که سوله های سبک مانند خرپایی یا ubm در حین سبک بودن مقاومت بالایی دارند.
سوله سبک – بیستون سازه آذران