ساندویچ-پانل-چیست؟

ساندویچ پانل چیست؟

ساندویچ پانل ها سازه های کامپوزیتی هستند که از دو لایه بیرونی نازک و یک ماده هسته تشکیل شده اند. آنها به دلیل سبک وزن، استحکام بالا و خواص عایق عالی در کاربردهای ساختمانی، هوافضا، خودروسازی و صنعتی کاربرد زیادی دارند.

در ادامه به همراه بیستون سازه به بررسی این موضوع می پردازیم که ساندویچ پانل چیست، چگونه ساخته می شود و کاربردهای مختلف آن ها را بررسی می کنیم.

ساندویچ پانل چیست؟

ساندویچ پانل نوعی ساختار کامپوزیتی است که از دو لایه بیرونی یا پوسته نازک و یک ماده هسته داخلی تشکیل شده است.

ساندویچ-پانل-چگونه-ساخته-می-شود؟

لایه‌های بیرونی معمولاً از موادی مانند آلومینیوم، فولاد، فایبرگلاس یا فیبر کربن ساخته می‌شوند، در حالی که مواد هسته می‌تواند از مواد مختلفی مانند فوم، لانه زنبوری یا چوب بالسا ساخته شود. ساندویچ پانل ها را می توان برای برآوردن نیازهای کاربردی خاص مانند اندازه، شکل و ضخامت سفارشی کرد.

هم چنین برای اطلاعات بیشتر در مورد سوله ها می توانید مطلب ساندویچ پانل سقفی چیست؟ را مطالعه فرمائید تا به همراه بیستون سازه توانسته باشیم اطلاعات کاملی را در اختیار شما گذاشته و به تمامی سوالات شما بهترین و کامل ترین پاسخ را داده باشیم.

ساندویچ پانل چگونه ساخته می شود؟

ساندویچ پانل ها با ساندویچ کردن مواد هسته بین دو لایه بیرونی با استفاده از چسب یا عامل اتصال ساخته می شوند. لایه های بیرونی ابتدا بسته به نیازهای کاربردی به ورق های مسطح یا پانل های پروفیلی تبدیل می شوند.

سپس مواد هسته بین دو لایه قرار داده می شود و مجموعه با استفاده از یک عامل باندینگ یا چسب به هم متصل می شود.

یکی از روش‌های متداول تولید ساندویچ پانل استفاده از فرآیند لمینیت مداوم است که در آن لایه‌های بیرونی از طریق دستگاهی که چسب یا عامل اتصال دهنده را اعمال می‌کند تغذیه می‌شود و مواد هسته بین دو لایه قرار می‌گیرد.

سپس ساندویچ پانل به دست آمده به اندازه و شکل دلخواه بریده می شود.

نحوه تولید و کاربرد ساندویچ پانل

با توجه به اهمیت بالای سوله ها در صنعت و تجارت کشور، بهینه ترین روش ها و مصالح هر روزه برای  ساخت این سازه های فوق سبک چادری ارائه می شود که از جمله از آن ها می توان به پانل ها اشاره کرد. در ساخت سوله استفاده پوشش یا کیفیت و زیر سازی صحیح از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که هدف اصلی از این کار افزایش استقامت و حفظ امنیت فضای درون سوله می باشد.

ساخت ساندویچ پانل ها با فوم پلی اورتان و فوم پلی استایرن( پشم سنگ) همراه است که  شامل چندین مرحله مختلف تولید با دستگاه ها  است. این نوع از پوشش سوله برای ایجاد دقت در شکل و اندازه پانل ها و همچنین بهره وری در انرژی پیشنهاد می‌شود.

پانل ها بسیار مناسب در ساخت سوله هایی با متراژ های بزرگ و کوچک هستند که مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و شکستگی دارند. در حالت کلی روش‌های تولید این پانل ها در دو حالت پیوسته و ناپیوسته است که درر مطالب زیر کامل برای شما شرح خواهیم کرد:

روش کانتینیوس یا پیوسته

در این روش از تولید پانل ها، تمامی اجزا و مواد اولیه مصالح تولید پانل از یک‌ طرف وارد دستگاه کانتینیوز شده و از طرفی دیگر این محصول آماده و برای برش حاضر می شود.

نحوه-تولید-و-کاربرد-ساندویچ-پانل

نحوه تولید در دستگاه با روش پیوسته این گونه است که ابتدا دستگاه رول بازکن به صورت کامل رول ورق گالوانیزه را باز کرده و ورق وارد دستگاه رول فرمینگ می کند. پس از آماده‌شدن، ورق روی ساندویچ پانل قرار گرفته و سطح زیرین هرکدام وارد غلتک‌های منحصر به‌فرد خود می‌شوند.

معمولاً ورق‌ها با توجه به فوم عایق با فاصله قرار گرفته و بین آن‌ها هوا رفت و آمد می کند. این دستگاه‌ها دارای دو یا چهار عدد رول گیر می‌باشند که معمولاً یک ردیف رول گیر برای روی ساندویچ پانل و یک ردیف برای قسمت زیرین پنل استفاده می‌شود.

روش دیس کانتینیوس یا غیر پیوسته

در این روش از تولید پنل ها، آماده بودن محصول در چند مرحله با استفاده از دستگاه ها صورت می گیرد. در نهایت محصول نهایی را به طور واضح با خطوط تولید از هم جدا کننده در اختیار ما قرار می دهد.

یعنی برخلاف روش پیوسته که همه‌ اجزا از یک ‌طرف وارد دستگاه شده و از طرف دیگر از دستگاه خارج می شود، این محصول پوشش سوله صنعتی در مراحل و مدت زمان بیشتری آماده می شود.

در نحوه تولید غیر پیوسته بیشتر از دستگاه دیسکانتینیوز پلی یورتان استفاده می شود که به صورت ورق توسط دستگاه رول فرمینگ برش داده می شود. سپس ورق لایه‌های بیرونی پانل را در دستگاه‌هایی مخصوص با نام پرس قرار گرفته می شوند.

 بین این دو ورق را فوم پلی‌یورتان تزریق می‌کنند و در نهایت با گرم ‌کردن و خنک‌ کردن، فوم میانی را خشک می‌کنند.

تفاوت‌ روش غیر پیوسته با روش پیوسته در تولید ساندویچ پانل

روش تولید با قیمت، کیفیت و نوع ساندویچ پانل ارتباط مستقیمی دارد که از مسائل مهم برای مهندسین این زمینه نیز است. روش پیوسته و غیر پیوسته در حالت کلی از تفاوت های قابل توجه زیر برخوردار است:

  1.  در تولید ساندویچ پانل ها با روش پیوسته ای دستگاه ها نقش بیشتری از انسان ها فقط به عنوان اپراتور دارد.
  2. در روش غیر پیوسته تولید به‌صورت ناپیوسته انجام می‌شود و در نتیجه در هر مرحله روند  کیفیت کار مدیریت می‌شود.
  3.  تولید پانل در روش پیوسته بیشتر به دلیل تولید با دستگاه ها از کیفیت بالای مکانیزه برخوردار است.

مزایای-ساندویچ-پانل

مزایای ساندویچ پانل

ساخت سوله سبک قوسی یا هر مدل از سوله های دیگر با استفاده از پانل ها به دلیل به  صرفه بودن در قیمت کاربرد زیادی دارد. همچنین این مصالح به دلیل مقاومت بسیار بالا در رطوبت در مناطق بارانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد که از سایر ویژگی های مثبت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •       توانایی اجرای انواع سوله تیرورقی به علت انعطاف پذیری قطعات بالای پانل و نظافت و شستشوی آسان ساندویچ پانل ها بدون نفوذ آب به داخل  سوله
  •       عایق پذیری بالای ورق های پانل و مقاومت بالا در برابر عوامل طبیعی از جمله (طوفان ،زلزله و…)
  •       سبک بودن سازه  در مقایسه با دیگر مصالح و سهولت در نصب سازه و جابه جایی اسان و اجرای ساندویچ پانل در ارتفاع و همچنین بالا بودن عمر مفید سازه و سوله
  •       مقاوم در برابر بروز حوادثی چون آتش سوزی و یا گرمای بسیار بالا
  •       صرفه جویی در هزینه به دلیل وزن اندک قطعات سقف و دیوار ساندویچ پانل
  •       آزادی عمل در اجرای انواع سوله‌ها به دلیل انعطاف پذیر بودن پانل ساندویچ و  مقاومت زیاد ساندویچ پانل در برابر لرزه های ناشی از هر عوامل

ساندویچ پانل ها مزایای متعددی نسبت به مواد سنتی مانند چوب یا بتن دارند. این مزایا عبارتند از:

سبک وزن

ساندویچ پانل ها سبک وزن هستند و نسبت استحکام به وزن بالایی دارند و برای کاربردهایی که نیاز به استحکام بالا و وزن کم دارند، مانند صنایع هوافضا و خودروسازی، گزینه ایده آلی هستند.

استحکام بالا

ساندویچ پانل ها در برابر تنش های خمشی و برشی بسیار مقاوم هستند و آنها را به یک ماده قوی و بادوام تبدیل می کند.

عایق عالی

ساندویچ پانل ها خواص عایق عالی دارند و برای کاربردهایی که نیاز به عایق حرارتی یا صوتی دارند، مانند انبارهای یخچال و دیوارهای عایق صدا، ایده آل هستند.

مقرون به صرفه بودن

ساندویچ پانل ها مقرون به صرفه بوده و به راحتی نصب می شوند و زمان و هزینه های ساخت را کاهش می دهند.

هم چنین برای اطلاعات بیشتر در مورد سوله ها می توانید مطلب ساخت کلین روم با ساندویچ پانل چگونه است؟  را مطالعه فرمائید تا به همراه بیستون سازه توانسته باشیم اطلاعات کاملی را در اختیار شما گذاشته و به تمامی سوالات شما بهترین و کامل ترین پاسخ را داده باشیم.

کاربردهای-ساندویچ-پانل

کاربردهای ساندویچ پانل

ساندویچ پانل ها علاوه بر استفاده پرکاربرد در ساخت سوله سبک در طیف وسیعی از کاربردها استفاده می شود، از جمله:

ساخت و ساز

ساندویچ پانل ها به دلیل وزن سبک، استحکام بالا و خواص عایق عالی معمولاً در صنعت ساختمان به عنوان سقف، روکش و پانل دیواری استفاده می شوند. آنها همچنین برای سهولت نصب و سفارشی سازی در ساخت و ساز مدولار استفاده می شوند.

هوافضا

ساندویچ پانل ها به دلیل ویژگی های سبک وزن و استحکام بالا به طور گسترده ای در صنعت هوافضا استفاده می شوند. آنها در ساخت بال هواپیما، بدنه و سایر اجزای ساختاری استفاده می شوند.

خودرو

ساندویچ پانل ها در صنعت خودروسازی به دلیل ویژگی های سبک وزن و استحکام بالا مورد استفاده قرار می گیرند. آنها در ساخت بدنه خودرو، درب ها و سایر اجزای ساختاری استفاده می شوند.

صنعتی

ساندویچ پانل ها به دلیل خاصیت عایق کاری عالی در کاربردهای صنعتی مانند انبارهای یخچالی، اتاق های تمیز و دیوارهای عایق صدا استفاده می شوند.

انواع-ساندویچ-پانل

انواع ساندویچ پانل

انواع مختلفی از ساندویچ پانل وجود دارد که هر کدام خواص و کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند. برخی از انواع متداول ساندویچ پانل عبارتند از:

ساندویچ پانل های فوم کور

این ساندویچ پانل ها دارای هسته فوم مانند پلی اورتان یا پلی استایرن هستند و به دلیل خاصیت عایق کاری عالی معمولا در ساختمان ها و انبارهای یخچالی مورد استفاده قرار می گیرند.

ساندویچ پانل هسته لانه زنبوری

این ساندویچ پانل ها دارای هسته لانه زنبوری مانند آلومینیوم یا کاغذ هستند و به دلیل استحکام بالا و ویژگی های سبک وزن معمولا در صنایع هوافضا و خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرند.

ساندویچ پانل های هسته چوب بالسا

این ساندویچ پانل ها دارای هسته چوب بالسا، و معمولاً در ساخت قایق و کاربردهای دریایی به دلیل ویژگی های سبک وزن و مقاوم در برابر آب استفاده می شود.

ساندویچ پانل های فلزی

این ساندویچ پانل ها دارای پوسته های فلزی مانند آلومینیوم یا استیل هستند و به دلیل استحکام و دوام بالا معمولا در کاربردهای ساختمانی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

ساندویچ پانل کامپوزیت

این ساندویچ پانل ها از مواد کامپوزیتی مانند فیبر کربن یا فایبرگلاس ساخته می شوند و به دلیل استحکام بالا و ویژگی های سبک وزن، معمولا در صنایع هوافضا و خودروسازی مورد استفاده قرار می گیرند.

هم چنین برای اطلاعات بیشتر در مورد سوله ها می توانید مطلب چالش های ساخت کلین روم با ساندویچ پانل چیست؟  را مطالعه فرمائید تا به همراه بیستون سازه توانسته باشیم اطلاعات کاملی را در اختیار شما گذاشته و به تمامی سوالات شما بهترین و کامل ترین پاسخ را داده باشیم.

هزینه ساخت سوله با ساندویچ پانل

عوامل زیادی در ساخت سوله با لوله با استفاده از ساندویچ پانل وجود دارد که قابل توجه ترین بخش در آن به صرفه بودن هزینه های مصالح است. عوامل مهم دیگری نیز در این زمینه نقش دارند که در بخش زیر برای شما بیان خواهیم کرد:

  1.       وزن زیرسازی اسکلت سوله
  2.       متراژ سوله فوق سبک صنعتی
  3.       موقعیت مکانی سوله
  4.       نوع طراحی
  5. حقوق و دستمزد کارگران

نگهداری-و-تعمیر-ساندویچ-پانل

نگهداری و تعمیر ساندویچ پانل

ساندویچ پانل ها به حداقل تعمیر و نگهداری نیاز دارند، اما بازرسی منظم برای اطمینان از یکپارچگی و طول عمر آنها مهم است.

هر گونه آسیب به لایه های بیرونی یا مواد هسته باید به سرعت تعمیر شود تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود. تکنیک های تعمیر بسته به نوع ساندویچ پانل و میزان آسیب می تواند متفاوت باشد.

ساندویچ پانل دیواری

ساندویچ پانل دیواری

ساندویچ پانل های دیواری در واقع دیوار های از پیش ساخته شده ای هستند که به دلایل فراوان و داشتن مزایای زیاد در صنایع مختلف به کار می روند. ساندویچ پانل های دیواری از لحاظ شکل ظاهری، نوع اتصال و نوع ورق به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که هر کدام دارای مزایا و ویژگی های منحصر به فرد خواهد بود.

از ویژگی های مهم ساندویچ پانل های دیواری و دلایل محبوبیت آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن وزن سبک
  • تسهیل در نصب و حمل و نقل
  • کاهش وزن کلی ساختمان و سازه
  • افزایش سرعت ساخت و ساز
  • خاصیت عایق بودن در مقابل حرارت
  • عایق بودن در مقابل صدا
  • جلوگیری از اتلاف انرژی
  • طراحی زیبا
  • انتخاب های متنوع
  • هزینه ساخت و اجرای مناسب

همانطور که گفته شد ساندویچ پانل های دیواری از جنبه های مختلف به انواع متفاوتی تقسیم می شوند که در ادامه ی این بحث به برخی از انواع رایج و ویژگی های آنها می پردازیم.

انواع ساندویچ پانل دیواری

انواع ساندویچ پانل دیواری از لحاظ ظاهری

در بررسی ساندویچ پانل های دیواری به لحاظ شکل ظاهری می توان گفت به طور کلی 2 دسته بندی ساده و طرحدار وجود دارند که می توان آنها را به شکل زیر توصیف کرد:

  • ساندویچ پانل دیواری ساده
    همانطور که از اسمشان مشخص است این مدل ها طرح ظاهری خاصی ندارند و در ساده ترین حالت ممکن اجرا می شوند. البته که می توان آنها را با کرکره یا سینوس های با ابعاد ریز و درشت بسته به سلیقه مشتری سفارش داد.
  • ساندویچ پانل دیواری طرح دار
    در این نوع ساندویچ پانل ها برای ایجاد تنوع و خلق ظاهری مدرن و قابل توجه، بر روی آنها طرح هایی اجرا می شوند که برخی از رایج ترین آن ها طرح چوب، سنگ و… است. این مدل ها با رنگ بندی و طرح های دلخواه شما بسته به کارایی مورد نظر و سلیقه شخصی قابل سفارش هستند.

انواع اتصال های ساندویچ پانل دیواری

ساندویچ پانل های دیواری از لحاظ نوع اتصال به دسته های متفاوت تقسیم بندی می شوند که در این مورد لازم به ذکر است عوامل مختلفی مانند هزینه و پیچیدگی ساخت، مقاومت سازه و سهولت نصب و اجرا ممکن است در هر مدل متغیر باشند. در ادامه به برخی از رایج ترین آنها می پردازیم.

  • ساندویچ پانل دیواری پیچ مخفی
    مهم ترین مزیت این مدل این است که پیچ های اجرایی در آن به صورت مخفی هستند که علاوه بر بخشیدن ظاهری آراسته تر و تمیز تر به کل سازه، مزیت های دیگری همچون درز بندی و آب بندی بهتر پانل ها را به همراه دارد. در این نوع پانل ها ابتدا پانل اولی به زیرساخت متصل شده و سپس لبه پانل دوم بر روی لبه پانل اول قرار گرفته و پیچ های اتصال را مخفی می کند. در پروژه هایی که عدم نفوذ آب و باد اهمیت زیادی دارد از این ساندویچ پانل ها استفاده می شود.
  • ساندویچ پانل دیواری نر و مادگی
    یکی دیگر از مرسوم ترین حالت های اتصال ساندویچ پانل های دیواری، طراحی نر و مادگی است که همانطور که از اسمش پیداست، در این حالت پانل ها به صورت کام و زبانه طراحی شده و با قرار گرفتن در کنار همدیگر چفت شده و درز بندی مناسبی را ایجاد می کنند.

انواع ساندویچ پانل بر اساس نوع ورق

یکی دیگر از عواملی که در دسته بندی ساندویچ پانل های دیواری می تواند مورد بررسی قرار گیرد جنس و نوع ورق استفاده شده برای ساخت آن هاست که هر کدام کاربرد های خاص خود را دارند. در ادامه به برخی از رایج ترین ورق های مورد استفاده در این کار اشاره می کنیم.

  • پی وی سی (PVC)
  • ورق گالوانیزه
  • ورق آلوزینک
  • ام دی اف (MDF)
  • ورق آلومینیوم
  • ورق نایلون
  • فایبرگلاس

مزایای ساخت دیوار با ساندویچ پانل ها

مزایای ساخت دیوار با ساندویچ پانل ها

ویژگی های مثبت فراوان ساندویچ پانل ها باعث محبوبیت روز افزون آنها در انواع صنایع شده است و آن را به یکی از بهترین گزینه ها برای اجرای دیوارهایی با مقاومت بالا، وزن سبک و عایق بندی بسیار عالی تبدیل کرده است. در ادامه به برخی از مهم ترین ویژگی ها و مزایای استفاده از ساندویچ پانل های دیواری اشاره می کنیم.

  • عایق بسیار مناسب در برابر حرارت و صدا
  • قابلیت استفاده از مواد اولیه ضد حریق
  • سازگاری بالا با شرایط مختلف آب و هوایی
  • قابل استفاده برای ساختمان ها و سوله های صنعتی
  • وزن کم و در نتیجه تحمیل بار مرده کمتر به سازه
  • مقاومت و عمر مفید بالا
  • ضد آب بودن
  • صرفه جویی و جلوگیری از اتلاف انرژی
  • تنوع زیاد در جنس و رنگ و طرح
  • سازگاری با محیط زیست

کاربرد های ساندویچ پانل دیواری

کاربرد های ساندویچ پانل دیواری چیست؟

همانند ساندویچ پانل های سقفی، نوع دیواری آنها نیز بسته به جنس مواد اولیه و طراحی خود می توانند در موارد و صنایع وسیعی کاربرد داشته باشند. در ادامه به برخی مواردی که می توانید از ساندویچ پانل های دیواری در آنها استفاده کنید بر حسب مواد اولیه به کار رفته برای ساخت پانل ها اشاره می کنیم.

پانل دیواری با روکش گالوانیزه:

  • انواع دیوار سوله ها
  • دیوار کارگاه های صنعتی
  • دیوار ساختمان های عمومی
  • ساخت کانکس
  • ساخت سیلو و انبار

پانل دیواری با روکش آلوزینک:

پانل دیواری با روکش آلومینیوم:

  • دیوار سازه ها در مناطق خشک
  • دیوار های داخلی و پارتیشن ها
  • دیوار های مقرون به صرفه

پانل دیواری با روکش فایبرگلاس:

 

کلام آخر

در نتیجه ساندویچ پانل ها سازه های کامپوزیتی هستند که از دو لایه بیرونی نازک و یک ماده هسته داخلی تشکیل شده اند.

آنها مزایای متعددی نسبت به مواد سنتی مانند سبک وزن، استحکام بالا و خواص عایق عالی دارند که آنها را به انتخابی ایده آل برای کاربردهای مختلف در صنایع ساختمانی، هوافضا، خودروسازی و صنعتی تبدیل می کند.

با تطبیق پذیری و گزینه های سفارشی سازی، ساندویچ پانل ها همچنان نقش حیاتی را در بسیاری از صنایع برای سال های آینده ایفا خواهند کرد. با به اشتراک گذاشتن نظرات و سوالات خود می توانید با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

  •       عوامل موثر در طول عمر و ماندگاری ساندویچ پانل چیست؟

طول عمر تخمین زده شده برای ساندویچ پانل ها در کل بین ۲۵ تا ۵۰ سال است که بسته به شرایط مختلف میتواند متغیر باشد. از تاثیرگذارترین عوامل در این زمینه می توان به شرایط آب و هوایی اشاره کرد که تنها شرایط آب و هوایی مرطوب سبب زنگ زدگی و پوسیدگی این پنل ها می شود.

  •       کاربرد سوله ساندویچ پانل در چیست؟

این سوله ها در انبار های صنعت، سالن های ورزشی، سالن های تجمع عموم، مرغداری ها و… کاربرد دارند.

  •       ایمنی سوله های ساخته شده با ساندویچ پانل چقدر است؟

این سازه ها با این که سبک وزن هستند ولی چون از سه لایه ورق از جنس فلز و لایه ی میانی از جنس فوم عایق تشکیل می شوند ایمنی خوبی در برابر آتش سوزی و زلزله دارند که با گذشت زمان خراب نمی شود .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین
Scroll to Top