فونداسیون-سوله-چیست-و-نحوه-اجرا-و-ساخت-آن-چگونه-است؟

فونداسیون سوله چیست و نحوه اجرا و ساخت آن چگونه است؟

فونداسیون سوله جزء ضروری هر پروژه ساختمانی سوله اعم از سوله سبک یا سوله سنگین است. این یک پایه ثابت و هموار برای سوله فراهم می کند و طول عمر و عملکرد آن را تضمین می کند. در این مقاله با بیستون سازه به این می پردازیم که فونداسیون سوله چیست و چرا لازم است و نحوه اجرا و ساخت آن چیست.

فونداسیون سوله چیست؟

فونداسیون سوله پایه ای است که سوله بر روی آن ساخته می شود. این یک پلت فرم سطح و پایداری را فراهم می کند که می توان سوله را روی آن ساخت و از ایمن بودن، ایمن بودن و ماندگاری طولانی آن اطمینان حاصل کرد.

فونداسیون را می توان از مواد مختلفی از جمله بتن، سنگ ریزه یا چوب تحت فشار ساخته شد.

هم چنین برای اطلاعات بیشتر در مورد سوله ها می توانید مطلب مزایا و معایب سوله های خرپایی چیست؟  را مطالعه فرمائید تا به همراه بیستون سازه توانسته باشیم اطلاعات کاملی را در اختیار شما گذاشته و به تمامی سوالات شما بهترین و کامل ترین پاسخ را داده باشیم.

چرا-وجود-فوندانسیون-برای-سوله-ضروری-است؟

چرا وجود فوندانسیون برای سوله ضروری است؟

در سازه ساختمانی وجود فونداسیون ضروری بوده و می تواند مقاومت سازه را بالا ببرد. از سوی دیگر قبل از ساخت سوله نیز باید فونداسیون سازه انجام شود تا با دریافت فشار از نیروهای وارده از قسمت های مختلف سازه  و انتقال آن به زمین جلوگیری می کند.

پایداری سوله

یکی از دلایلی که باعث می شود یک سولع عمر طولانی  و پایداری داشته باشد، استفاده از فونداسیون است. برای مثال مهم نیست که چقدر شرایط جوی نا مساعد است و ممکن است سوله در بلاهای طبیعی قرار بگیرند، فونداسیون می تواند کمک کند تا سازه عمری طولانی داشته باشد.

همچنین فونداسیون از پدیده نشست در سوله جلوگیری می کند و این کار باعث امنیت بیشتر سوله می شود. در این مورد امنیت جانی و مالی رعایت می شود و یکی از مهم ترین دلایل برای استفاده از سوله، پایداری فونداسیون است.

طول عمر سوله

اگر برای شما مهم است که طول عمر سوله ای که میسازید بالا باشد، باید حتما فونداسیون سوله به بهترین شکل باید انجام شود. از سوی دیگر وجود فونداسیون سوله و ساختمان ممکن است در حالت کلی با هم یکسان باشند اما در برخی موارد تفاوت هایی دارند. برای افزایش طول عمر توصیه می کنیم حتما فونداسیون استفاده شود.

حفاظت

معمولا ارتفاع فونداسیون برای ساخت سوله 50 سانتی متر است و همین ارتفاع باعث می شود تا از سوله در برابر رطوبت و آفات کمک شود. این کار موجب می شود تا به سوله آسیب برسد. همچنین بارهای سوله را فونداسیون تحمل می کند و به این ترتیب از ریزش سوله جلوگیری می شود.

هم چنین برای اطلاعات بیشتر در مورد سوله ها می توانید مطلب مزایا و معایب سوله های تیرورقی چیست؟  را مطالعه فرمائید تا به همراه بیستون سازه توانسته باشیم اطلاعات کاملی را در اختیار شما گذاشته و به تمامی سوالات شما بهترین و کامل ترین پاسخ را داده باشیم.

نحوه-پیاده-سازی-و-ساخت-فونداسیون-سوله-چگونه-است؟

نحوه پیاده سازی و ساخت فونداسیون سوله چگونه است؟

راه های مختلفی برای اجرا و ساخت فونداسیون سوله وجود دارد. در زیر برخی از رایج ترین روش ها آورده شده است:

دال بتنی

دال بتنی یک انتخاب محبوب برای فونداسیون سوله است. بادوام و ماندگار است و پایه ای پایدار برای سوله فراهم می کند. برای ساخت یک دال بتنی، زمین باید حداقل تا عمق 4 اینچ خاکبرداری شود. سپس یک لایه شن در گودبرداری قرار می گیرد و روی آن بتن ریخته می شود. پس از خشک شدن بتن، می توان سوله را روی آن ساخت.

پایه شن

فونداسیون شنی یکی دیگر از گزینه های محبوب برای فونداسیون سوله است. نصب آن آسان است و به حداقل خاکبرداری نیاز دارد. برای ساختن پایه شنی، یک لایه شن روی زمین پخش می شود تا سطحی هموار ایجاد کند. سپس می توان سوله را مستقیماً در بالای سنگریزه ساخت.

الوار تحت فشار

از الوارهای تحت فشار نیز می توان برای ساخت فونداسیون سوله استفاده کرد. این روش شامل ساخت یک قاب از چوب تحت فشار و سپس پر کردن آن با شن یا سنگ خرد شده است. قاب پایه ای پایدار برای سوله فراهم می کند و به تراز نگه داشتن آن کمک می کند.

هم چنین برای اطلاعات بیشتر در مورد سوله ها می توانید مطلب بهترین نوع سوله  را مطالعه فرمائید تا به همراه بیستون سازه توانسته باشیم اطلاعات کاملی را در اختیار شما گذاشته و به تمامی سوالات شما بهترین و کامل ترین پاسخ را داده باشیم.

مزایا-و-معایب-فوندانسیون-برای-سوله-چیست؟

معایب فوندانسیون سوله

در مقابل مزایایی که ساخت فوانداسیون سوله دارد نباید معایب آن را نادیده بگیریم. به همین دلیل به برخی از معایت فونداسیون سوله در این قسمت اشاره خواهیم کرد.

هزینه

هزینه ساخت فونداسیون سوله می تواند هزینه های زیادی در بر داشته باشد. البته هزینه های فونداسیون ممکن است به متریالی که از آن برای ساخت فونداسیون سوله استفاده می شود بستگی داشته باشد.  معمولا استفاده از دال بتنی هزینه های ساخت سوله را افزایش می دهد ولی در عوض ممکن است باعث افزایش استحکام سوله شود.

زمان بر

برای اینکه سوله استحکام بالایی داشته باشد، باید یکسری استانداردهای لازم رعایت شود. رعایت این استاندارد زمان زیادی ممکن است نیاز داشته باشتد و در نتیجه زمان ساخت سوله نیز افزایش خواهد یافت. اگر بخواهید فونداسیون به شکل کاملا اصولی انجام شود باید صبر کنید تا مراحل ساخت فونداسیون به شکلی کاملا اصولی رعایت شود.

البته در نظر بگیرید که ساخت فونداسیون سوله اگر نیاز به گود برداری باشد، ممکن است طولانی تر شود. برای اطلاع دقیق تر از زمان ساخت فونداسیون و ساخت سوله می توانید با یک متخصص در ارتباط باشید.

سطح مهارت

ساخت فونداسیون چه برای ساختمان باشد و چه برای سوله، نیاز مند تخصص و مهارت کافی است. یک مهندس سازنده سوله باید اطلاع دقیقی از نحوه گودبرداری، ارتفاع سوله و میزان استفاده از میلگرد و فولاد داشته باشد.

همچنین اگر نیاز به استفاده از دال بتن دارید باید از شرکت های ساخت سوله مانند بیستون سازه کمک بگیرید. عدم همکاری با شرکت های با تجربه ممکن هزینه های جبران نا پذیر مالی و جانی را به همراه داشته باشد. شرکت بیستون سازه دارای تجربه و مهارت کافی برای ساخت سوله و فونداسیون آن است.

ساختار فونداسیون سوله

همانطور که می دانید برای احداث هر سازه باید یکسری پی ریزی ساختمان انجام شود و سازه ای که بدون فونداسیون باشد ممکن است در نهایت باعث بروز ریزش ساختمان شود. زمانی که سازه چند طبقه باشد یا حتی یک طبقه باشد به هرحال وزن سنگینی از متریال بر روی زمین است و برای اینکه فشار و نیرو های وارده باعث فشار زیاد به زمین نشوند، از فونداسیون استفاده شود. فونداسیون سوله و ساختمان ها در حالت کلی یکسان هستند اما ممکن است در برخی از موارد باهم تفاوت هایی داشته باشند.

محل ساخت حجم ارتفاع و وزن سوله همگی مواردی هستند که در شرایط ساخت فونداسیون تاثیر گذار هستند. هرچقدر کیفیت ساخت سوله بالا باشد، احتمال مقاومت و استحکام سازه بالاتر می رود. به همین دلیل توصیه می شود حتما قبل از اقدام به ساخت فونداسیون محل ساخت سوله باید به صورت کامل بررسی شود.

تفاوت فونداسیون سوله با ساختمان

همانطور که در قسمت های بالایی نیز  به آن اشاره کردیم از نظر کلی فونداسیون سوله و ساختمان بسیار بهم شبیه هستند. اول اینکه ساختمان های مسکونی ممکن است در چندین طبقه ساخته شود و به همین علت نیاز به ساخت یک یا چندین طبقه زیرین است. ممکن است این طبقات برای پارکینگ استفاده شود و به همین علت باید گودبرداری انجام شود.

اما ساخت فونداسیون سوله نیازی به گودبرداری عمیق ندارد و توصیه می شود که به صورت همسطح با زمین انجام شود. معمولا ارتفاع سوله 50 سانتی متر است و اگر بخواهیم با فونداسیون سایر ساختمان ها مقایسه کنیم، تفاوت زیادی دارند.

مورد بعدی که باید در تفاوت فونداسیون سوله با ساختمان به آن اشاره کنیم این است که در ساخت فونداسیون سوله از میلگرد و فولاد بیشتر استفاده می شود در صورتی که در فونداسیون ساختمان اینگونه نیست و کاملا باهم تفاوت دارند.

کلام آخر

در نتیجه، فونداسیون سوله یک بخش اساسی از هر پروژه ساختمانی سوله است. ثبات، طول عمر و محافظت از سوله را فراهم می کند و تضمین می کند که برای سال های آینده در شرایط خوبی باقی می ماند. روش های مختلفی برای ساخت فونداسیون سوله وجود دارد، از جمله دال های بتنی، پایه های شنی و الوارهای تحت فشار.

هر روشی مزایا و معایب خود را دارد و انتخاب روشی که به بهترین وجه با نیازها و بودجه شما مطابقت دارد ضروری است. با استفاده از فونداسیون مناسب، می توانید سوله ای بسازید که ایمن، مطمئن و طولانی مدت باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین
Scroll to Top