سوله خرپایی برای گاوداری ها

سوله خرپایی برای دامداری

سوله سازی در ایران یکی از حرفه هایی است که برای سالیان زیاد رواج داشته و اکنون نیز با پیشرفت در متریال و ساختار های مواد اولیه مورد استفاده در صنعت، این سوله ها می باشند که در تنوع بسیار زیاد در صنایع مورد استفاده قرار گرفتند.

سوله را در یک جمله می توان بدین صورت تعریف کرد که سازه هایی سنگین و سبک هستند که صورت شیب دار و قوس احداث می شوند، البته قبل از ساخت و برپایی اسکلت آن توسط مهندسان و محاسب ها نقشه سازه طراحی و تمام محاسبات آن نظیر میزان وزن قابل تحمل و بارهای مرده رد شونده از پایه ها انجام می شوند که بعد از آن نوبت به مراحل عملی ساخت سوله می رسد.

اما با همه این توضیحات قرار است در این مقاله از بیستون سازه به نوعی از سوله های سبک موجود در بازار بپردازیم که طرفداران زیادی در بین صنعتگران و تولیدی ها دارد. سوله های خرپایی که به دلیل آسانی و ساده گی در ساخت و علاوه بر آن مقاومت و استحکام زیاد آن که با سوله های تیرچه ورقی و آهنی برابری می کند، بسیار مورد استقبال حوزه صنعت کشور قرار می گیرد.

ساخت سوله خرپایی

از کاربرد های این نوع سوله ها می توان به بهره وری از آنها در ساخت انواع گلخانه ها، آشیانه هواپیما، خط تولید قطعات صنعتی، انواع سالن های پرورش قارچ، مرغداری و در آخر دامداری ها یا همان گاوداری که بخش بسیار حیاتی صنایع غذایی هر کشور را تشکیل می دهد.

در ادامه مقاله به کاربرد و ساخت سوله های خرپایی برای صنعت گاوداری را بررسی خواهیم کرد که اگر کمی با این حوزه آشنایی داشته باشید به سادگی متوجه خواهید شد که سوله هایی که اکثرا برای گاوداری ها احداث می شود از نوع سوله سبک و سازه هایی می باشند که زیاد پرهزینه نیستند و اسکلت آنها به صورت سوله های خرپایی ساخته شده است. پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر در مورد سازه های گاوداری اطلاعات کسب کنیم.

سازه مناسب برای گاوداری

گاوداری ها همان طور که در مقدمه نیز به آن اشاره شد یکی از مهره های بسیار مهم و حیاتی در حوزه صنایع و مجموعه های غذایی کشور هستند که امروزه به دلیل اهمیت زیاد آنها در اقتصاد کشور ها توجه زیادی به آنها می شود

. البته این نکته را قبل از هر چیزی باید گفت که گاوداری هایی که اکنون در صنعت غذایی مشغول به فعالیت هستند در دو دسته گوشتی و شیری موجود می باشند که همان طور که از نامش پیداست گاوداری های گوشتی معمولا به همراه کشتارگاه هایی همراه هستند و وظیفه تامین گوشت قسمتی از بازار مصرف را بر عهده دارند اما این مورد در مورد گاوداری های شیری متفاوت است و فعالیت این دسته از دامداری های صنعتی در حوزه تامین شیر و محصولات لبنی بسیاری از صنایع و بازار را بر عهده دارند که در نوع خودش یکی از قطب های صنعتی مهم کشور می باشد.

اما در مورد سازه و سوله هایی که برای احداث گاوداری ساخته می شود باید به این موارد اشاره کرد که گاوداری ها به دلیل شرایط خاص و تقریبا ارتباط مستقیمی که با بازار مصرف دارند باید تمام روتین های بهداشتی و قانون های مرتبط با آن را به صورت کامل و با کیفیت بالا رعایت نمایند.

از این رو سازه های این دسته از صنایع باید با دقت بالا و رعایت تمام استاندارد های بهداشتی و فنی و مهندسی ساخته شوند. وجود دریچه هایی برای نصب دستگاه های تهویه در عین وجود پنجره برای انتقال هوای تازه به داخل سوله، برخورداری از سیستم های گرمایشی مناسب که بتواند در سردترین روزهای سال گرمای داخل سوله را تامین نماید.

سوله های گاوداری

عایق بودن سوله و جلوگیری دیواره های آن از ورود هرگونه هوای سرد و گرم، استفاده از مواد شیمیایی در مصالح مورد استفاده سوله که از ورود جانداران و حشرات کوچک جلوگیری می کند، از جمله مواردی هستند که باید در ساخت سوله های گاوداری به آنها اهمیت داد.

داشتن فضای مناسب و بزرگ در عین تجهیز بودن یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سنجش کیفیت گاوداری و سازه آنها می باشد که برای هر مالک و صاحب گاوداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر تا کنون از فضای داخلی سوله های گاوداری بازدید کرده باشید می دانید که فضای داخلی سازه به بخش های جداگانه ای تقسیم بندی شده است که در هر یک از این بخش ها کارهای مختلفی انجام می گیرد و به عبارتی کاربری های متفاوتی با یکدیگر دارند. از جمله این تقسیم بندی ها می توان به بخش آخور، آغل و کشتارگاه و انبار اشاره نمود که می توان در گاوداری های گوشتی مشاهده کرد.

فاکتورهای اصلی سازه گاوداری

فاکتورهای که در قسمت قبلی به برخی از آنها اشاره شد تقریبا می توان گفت کامل هستند ولی در این بخش قصد داریم بیشتر در مورد فاکتورهای یک سوله مناسب و کارآمد برای گاوداری را بررسی کنیم.

در سال های گذشته و ابتدایی که صنعت سوله سازی بیشتر در ساخت سوله های ورقه ای و تیرچه آهنی سنگین خلاصه می شد، اکثر سازه های گاوداری ها از سوله های تیرچه ای بودند که معمولا هم به دلیل نیاز به فضای بزرگ از دو بخش متصل به هم به همراه وزن زیاد ساخته می شدند که مشخص است هزینه تاسیس زیادی نیز داشته اند.

امروزه با پیشرفت در حوزه علم مواد سوله های سبکی در صنعت پدید آمده اند که هم مقاومت زیادی دارند و هم وزن بسیار کمتری نسبت به سایر نوع سوله ها دارند، سازه های پوسته ای و سازه های فوق سبک چادری از جمله سوله سبک هایی هستند که در مراکز تجاری، ورزشگاه ها و سالن های ورزشی بیشترین کاربرد را دارند.

ملاک ساخت سوله گاوداری

پس کم بودن هزینه ساخت و احداث سوله، برخورداری از تمامی استاندارد های تعیین شده، کیفیت و مقاومت بسیار بالا از جمله فاکتورهای اساسی برای ساخت سوله های گاوداری می باشد.

در ساخت سوله برای دامداری چه مواردی باید رعایت شود؟

ساخت سوله برای دام مستلزم برنامه ریزی دقیق و در نظر گرفتن نیازهای خاص حیوانات است. موارد زیر برخی از اجزا و عواملی است که در ساخت سوله برای دام باید در نظر گرفته شود:

  • اندازه: اندازه سوله باید متناسب با اندازه حیوانات باشد تا فضای کافی برای حرکت راحت و آزاد آنها موجود باشد.
  • تهویه: تهویه کافی برای حفظ محیطی سالم و راحت برای دام ضروری است. این را می توان از طریق استفاده از پنجره ها، دریچه ها و دهانه های سقف به دست آورد.
  • عایق کاری: عایق کاری برای حفظ دمای راحت در سوله، به ویژه در شرایط آب و هوایی شدید مهم است.
  • نورپردازی: روشنایی مناسب برای رفاه دام و ایجاد محیط کار ایمن و روشن مهم است.
  • کفپوش: کفپوش باید بادوام، لغزنده و به راحتی تمیز شود تا از تجمع باکتری ها و انگل ها جلوگیری شود.
  • امنیت: سوله باید ایمن باشد تا از فرار دام ها جلوگیری شود و از آنها در برابر شکارچیان محافظت شود.
  • دسترسی: دسترسی کافی مانند درها و دروازه ها باید فراهم شود تا امکان جابجایی آسان دام به داخل و خارج از سوله فراهم شود.

با در نظر گرفتن این مولفه ها و عوامل می توانید سوله ای امن، راحت و کاربردی برای دام های خود بسازید.

در ساخت سوله برای دامداری چه مواردی باید رعایت شود؟

اموزش ساخت دامداری

آموزش ساخت و ساز دام به فرآیند یادگیری نحوه طراحی، ساخت و نگهداری سازه هایی برای نگهداری و مراقبت از حیوانات دام مانند گاو، خوک، گوسفند، اسب و طیور اشاره دارد. این آموزش ممکن است طیف وسیعی از موضوعات را پوشش دهد، از جمله:

  1. رفتار و رفاه دام: درک رفتار و نیازهای گونه های مختلف دام و چگونگی فراهم کردن محیطی راحت و امن برای آنها.
  2. طراحی ساختمان: یادگیری در مورد طراحی ساختمان های دامداری شامل عواملی مانند اندازه، تهویه، روشنایی و کنترل دما.
  3. مصالح ساختمانی: شناخت بهترین مصالح برای استفاده در قسمت های مختلف ساختمان دام، مانند دیوارها، سقف، کف و وسایل.
  4. ضوابط و مقررات ساختمانی: آشنایی با قوانین و مقررات محلی ساختمانی که در مورد ساختمان های دامی اعمال می شود و نحوه برآورده کردن این الزامات.
  5. ساخت و ساز ساختمان: یادگیری مهارت ها و تکنیک های مورد نیاز برای ساخت یک ساختمان دامداری از جمله پی ریزی، اسکلت بندی، سقف و سیستم های برق و لوله کشی.
  6. نگهداری و تعمیرات: درک نحوه نگهداری و تعمیر ساختمان های دام و چگونگی شناسایی و رسیدگی به مشکلات احتمالی.

این آموزش ممکن است از طریق مدارس حرفه‌ای، کالج‌های محلی، دوره‌های آنلاین یا از طریق آموزش عملی با متخصصان با تجربه در ساخت و ساز دام ارائه شود. هدف این است که افراد با دانش و مهارت های مورد نیاز برای ساخت سازه های باکیفیت و ایمن برای اسکان و مراقبت از حیوانات دام بسازند.

کلام آخر  

سوله هایی که به منظور استفاده گاوداری ها ساخته می شوند باید از تمامی استاندارد های بین المللی و داخلی پیروی کنند و محیطی کاملا ایزوله و مقاوم در برابر انواع حادثه ها را داشته باشد. در آخر اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای استعلام قیمت پیام بدین