اصولاً از سه روش تیر ورقی، یو بی ام و خرپایی برای ساخت انواع مختلف سوله استفاده می شود اما این که کدام یک از این روش ها برای هر مورد ساخت سوله در جاده کرج انتخاب مناسبی خواهد بود به موارد متعددی بستگی دارد. یکی از این موارد نوع کاربری سوله میباشد به همین دلیل تعیین نوع کاربری سوله و سپس ابعاد آن با توجه به نوع کاربری پیش از شروع مرحله طراحی ضروری است.
روش تیر ورقی جزو روشهای سنتی ساخت سوله محسوب میشود که در گذشته برای ساخت انواع سازه های فلزی مورد استفاده قرار می گرفت. اما امروزه چنین سازه هایی با توجه به معایب و محدودیت هایی که دارند کنار گذاشته شده اند. یکی از بزرگترین معایب سوله های تیرورقی هزینه بالای ساخت آن ها است.
همچنین زمان زیادی صرف مراحل ساخت و نصب این سوله ها خواهد شد.
علاوه بر این طراحی سوله های تیر ورقی چندان مناسب نبوده و به همین جهت محدودیت هایی در این نوع سوله ها وجود دارد.
روش های خرپایی و یو بی ام جزو انواع سازه های مدرن محسوب می شوند.
اجزای های متفاوت موجود در این نوع از سازه ها باعث شده که برای کاربری های زیادی قابل استفاده باشند. اما هدف از ساخت سوله های خرپایی برطرفکردن معایب مربوط به سایر روش های سوله سازی بوده است. در حقیقت این موضوع باعث شده که سوله های خرپایی به استانداردهای بینالمللی نزدیکتر باشند و همین ویژگی ها در کنار هم باعث شده که امروزه سوله های خرپایی جزو پرطرفدارترین انواع سازه های فلزی محسوب شوند. صنعت گران زیادی برای ساخت سوله های مورد نظر خود از روش خرپایی استفاده میکنند.
همچنین بخوانید: ساخت سوله در جاده مخصوص کرج
تفاوت های سوله های خرپایی با یو بی ام
اصولاً تفاوتهایی بین سوله های ساخته شده با روش خرپایی و سازه های یو بی ام وجود دارد که قصد داریم به بررسی تفاوت ها در مورد آن ها بپردازیم. در ابتدا باید گفت که چون روشهای یو بی ام و خرپایی هر دو جزو روش های مدرن فولادسازی محسوب میشوند، قطعاً شباهتهای زیادی با هم خواهند داشت. این شباهت ها هم در سرعت بالای مراحل ساخت و هم در کم بودن هزینههای ساخت سازه های فلزی به چشم میخورد. اما بهتر است مقایسهای بین این دو شیوه انجام دهیم تا بهتر با تفاوت های آنها آشنا شویم.
یکی از تفاوت های مهم بین این دو روش این است که در سوله های یو بی ام به دلیل قوس زیادی که در بخش کناره های سازه وجود دارد و همچنین کم بودن ارتفاع سوله، نصب جرثقیل امکان پذیر نخواهد بود.
اما چنین محدودیتی در سازه های خرپایی برای نصب جرثقیل وجود ندارد.
در حقیقت در سازه های خرپایی برای نصب جرثقیل در دو طرف سوله محدودیتی از نظر ارتفاع وجود ندارد چون این سازهها دارای قوس و ارتفاع متعادل هستند. همچنین قابلیت نصب جرثقیل های سقفی در سولههای جنوبی ام بر خلاف سازه های خرپایی این وجود ندارد برای اندازه دهانه در سوله های یوبی آن نیز محدودیت وجود دارد.
اما در سوله های خرپایی هیچ محدودیتی در ارتفاع و ابعاد صورت وجود نخواهد داشت. از دیگر مزایای سوله های خرپایی نسبت به سازه های یو بی ام عدم وجود محدودیت در نوع کاربری است.
سوله های یو بی ام، در مواردی مانند بیمارستان و همچنین واحد های دارویی قابلیت استفاده ندارند.
مورد بعدی که باعث ایجاد تفاوت بین سوله های خرپایی و یو بی ام میشود نحوه اتصال اجزای آن ها است. در سولههای یو بی ام برای اتصال اجزا از دستگاه مخصوص و در سولههای خرپایی از پیچ و مهره و همچنین جوشکاری استفاده می شود.
برای ساخت سوله در جاده کرج میتوانید از کمک نیروهای متخصص شرکت بیستون سازه آذران کمک بگیرید.