باید در نظر داشته باشید که اولین مرحله ایجاد مشاغل تولیدی و صنعتی، بالا بردن سطح کیفی فضای محیط کاری است. همه شما میدانید که امروزه سوله ها، جزوی جدا ناپذیر از کارخانجات و تولیدی ها است. بنابراین بهترین محیطی که برای کارگران و کارکنان میتوانید بسازید، سوله های استانداردی است که با طراحی بی نظیر بسیاری از مهندسین بیستون سازه، شما میتوانیدمکانی برای ایجاد شغل برای هموطنانمان را به ارمغان آورید.
برای ساخت این سازه های بسیار کاربردی، باید برخی اصول و استاندارد هایی رعایت شود که در ادامه به جزئیات بیشتر آن خواهیم پرداخت.
مفتخریم این مورد را نیز اضافه کنیم که شرکت صنعتی بیستون سازه، تجربه بسیار زیادی در ساخت سوله های سبک خرپایی، پوسته ای، قوسی، سوله های سبک، تیرورقی و فوق شبک چادری، دارد.
سوله استاندارد چیست؟
برای اینکه معنی و مفهوم سوله استاندارد را به خوبی درک کنیم، باید ابتدا مفهوم کلمه استاندارد را درک کنیم. استاندارد در لغت ممکن است معنی های مختلفی داشته یاشد. در واقع استاندارد تعیین می کند که یک محصول چقدر با نیازمندی ها و اصول اولیه مطابقت دارد. این موارد در ساخت سوله نیز صدق می کند.
برای ساخت سوله یا هر محصول دیگری باید به یک سری از قوانین و اصول پایبند باشید تا کمترین آسیب و خطر به افرادی که قصد استفاده از محصول را دارند، برسد. در همین حین اگر بخواهیم سوله استاندارد را تعریف کنیم، باید بگوییم که سوله استاندارد یک سازه ای است که در آن صفر تا 100 تمامی نکات ایمنی و استاندارد های عمرانی رعایت شده است. معمولا اکثر شرکت هایی که در زمینه نصب سوله فعالیت دارند، استاندارد های لازم برای ساخت سوله را رعایت می کنند.
توجه داشته باشید که استاندارد های سوله نیازمند توجه به کاربری سوله است. به بیان ساده تر برای مثال شما قصد ساخت یک سوله دامداری دارید. ساخت سوله دامداری نسبت به ساخت سوله صنعتی تفاوت هایی دارد و به همین دلیل باید استاندارد های متفاوتی را برای هر دو نوع این سوله ها در نظر بگیرید.
همانطور که می دانید ساخت سوله هزینه های زیادی میطلبد و در این میان اگر بخواهید با شرکت هایی همکاری داشته باشید که اصول و استاندارد های اولیه را رعایت نمی کنند، ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند مستهلک شدن سازه و چالش های فنی و ساختاری در سوله خواهد شد. به همین دلیل تیم بیستون سازه به شما توصیه می کند در هنگام انتخاب شرکت سازنده حتما به نمونه کار و تجربه کاری آن ها دقت فرماییید.
شرایط سوله مطابق با سازمان نظام مهندسی
همانطور که اشاره کردیم هنگام ساخت سوله باید یکسری موارد را رعایت کنیم تا یک سوله مطمئن و ایمن داشته باشیم. از طرف دیگر برای دریافت مجوز از نظام مهندسی باید یک سری موارد با دقت بیشتری انجام شوند. یکی از مهم ترین نکات زیر سازی و نوع عملیات فونداسیون است که باید با وزن نهایی سوله انجام شود.
همچنین حتما توجه کنید که نوع فولاد استفاده شده در هنگام نصب سوله باید مورد تایید نظارت مهندسی باشد. در غیر این صورت ممکن است دچار خطراتی مانند عدم استحکام و ععدم ایمنی سوله قرار بگیرد.
از طرفی دیگر نیاز است که برگه بازرسی . کنترل کیفیت توسط مهندس سوله تایید و امضا شود. به علاوه این نکات سعی کنید که دفترچه محاسبات سوله با سازه نهایی یکسان باشد. با رعایت این نکات می توانید یک سازه مورد تایید سازمان مهندسی داشته باشید.
موارد تعیین استاندارد های سوله
ایمنی و مطمئن بودن از هر سازه به خصوص سوله ها، یکی از مهمترین ویژگی های طراحی و مهندسی به شمار میآید که استفاده از آن با اطمینان خاطر و آرامش همراه می کند و ارزش بنا یا سازه را افزایش می دهد.
با توجه به اهمیت ایمن بودن سوله ها، لزوم رعایت اصول و استاندارد ها در ساخت آن، بسیار مهم است که در ادامه به این استاندارد ها اشاره خواهد شد.
استاندارد های ساخت سوله با توجه به موارد زیر، تعیین می شود:
- رعایت ابعاد استاندارد در ساخت سوله (از دهانه تا ارتفاع سوله)
- استفاده از مصالح مجاز و استاندارد
- اجزای استاندارد سوله
- برخورداری سازه از دفترچه محاسبات در ساخت آن
با توجه به موارد بالا، اندازه و محدودیت های استاندارد هر کدام از موارد را برایتان شرح می دهیم.
در رابطه با ساخت سوله ها بیشتر بخوانید:
تعیین استاندارد های ابعاد و دهانه سوله
بر اساس اصول مهندسی یکی از استاندارد های مهم ساخت سوله، دهانه یا عرض سوله است که بنابر نیاز و تناسبات، با کاربری خاصی تعیین و اجرا می شود.
بنابراین هرچه سطح مقطع سوله قوی تر باشد، عرضه دهانه نیز بزرگتر است، و در مجموع با توجه به حجم بزرگ آن، نیاز به آهن آلات بیشتری هم خواهد داشت، که با بیشتر شدن آهن آلات، قیمت نهایی در ساخت سوله نیز افزایش می یابد.
استاندارد های ارتفاع و شیب سوله
یکی از مهمترین عامل های تاثیر گذار در استاندارد و هزینه های سوله، تعیین ارتفاع و درصد شیب سقف آن است، که هر چند ارتفاع بیشتر باشد، استفاده از آهن آلات نیز بیشتر خواهد شد و در نهایت با افزایش حجم آهن آلات نیز، به هزینه نهایی و کلی ساخت سوله اضافه خواهد شد.
استاندارد ارتفاع سوله عمدتا وابسته به نیاز پروژه و ابعاد برش ورق ها تعیین می شود، در واقع ارتفاع سوله در مرحله اول با توجه به نوع کاربرد آن، نسبت به ماشین آلات و انبار و فضای مناسب، طراحی می شود.
در مرحله دوم با توجه به ابعاد برش ورق ها، که عمدتا به طول 6 متر هستند، تقسیم می شوند تا ارتفاع سوله را به 3 متر یا بالاتر برسانند.
ارتفاع سوله تا تاج آن با توجه به عرض و شیب سقف سوله تعیین می شود، مثلا اگر ارتفاع ستون ها 6 متر باشد و عرض آن 20 متر، شیب سقف سوله نیز 20 درصد در نظر گرفته می شود که در نهایت تاج سوله نیز به 8 متر خواهد رسید. در صورتی که ارتفاع و ابعاد سوله کم یا زیاد تر شود، تاج سوله نیز بیشتر خواهد شد.
شیب سوله استاندارد در مراحل ساخت سوله
شیب سوله های تعیین شده معمولا در محدوده 10 تا 30 درصد است که در سوله هایی با عرض کوچکتر، از شیب 20 درصد استفاده می شود. در مواردی که عرض سوله بزرگ تر باشد، معمولا ساخت سوله با شیب 15 درصد انجام می شود.
استاندارد های شیب سقف این موضوع را نیز مشخص می کند، هنگامی که عرض سوله خیلی بزرگ و بیشتر از 40 متر باشد، این شیب تا 10 درصد کاهش پیدا می کند.
میدانید که یکی از مواردی که شیب سقف را تعیین می کند، موقعیت جغرافیایی و آب و هوای جایی است که سوله در آن جا اجرا می شود. در نتیجه با توجه به اینکه اگر سوله اجرایی ما در موقعیت جغرافیایی باشد که برف و باران در آنجا زیاد می بارد، شیب سوله از توازن بالا برخوردار می شود و شیب سوله بیشتر خواهد شد.
استفاده از مصالح مجاز و استاندارد
یکی از مهمترین مواردی که در هر سوله استانداردی قابل توجه است، استفاده از مصالح با کیفیت و استاندارد در ساخت سوله است که این گزینه به عهده مهندسین سخت سوله است.
شرکت صنعتی بیستون سازه، بهترین مهندسین را در کنار هم گرد آورده تا با تجربه و سوابق درخشان، به کاربران و مشتریان، بهترین کیفیت مصالح را پیشنهاد دهد، تا در نتیجه بهترین سوله را برای مشتری بسازد.
استفاده از آجر، ورق، میلگرد با کیفیت و… باعث افزایش استحکام و زیبایی در بنای مورد نظر می شود که با طراحی زیبا نیز این سازه یکی از شگفت انگیز ترین یوله های طراحی شده می شود.
برخورداری سازه از دفترچه محاسبات در مراحل ساخت سوله های استاندارد
برای شروع ساخت هر سازه، سازنده یا مهندسین، باید یک دفترچه محاسبات صادر کنند که در آن از مشخصات فنی سوله به صورت کامل توضیحاتی درج شده باشد.
این توضیحات از جمله اندازه متریال ها با تعیین شیوه آن ها درج شده است که در سوله های استاندارد این موراد با دقت بالا شرح داده می شود و هنگام بررسی آن با هیچ مشکلی برخورد نمی شویم.
این بحث یکی از اصلی ترین و مهم ترین موضوعات در مشخصات سوله های استاندارد است ولی نکته ای قابل توجه است که همیشه دارا بودن دفترچه محاسبات، دلیل بر استاندارد بودن کامل سوله نیست.
این نکته به دلیل آن گفته شده است، که ممکن است ک سوله ساز یا مهندسین ساخت این مدل از سازه ها، به صورتی عمدی یا غیر عمدی اگر در جایی اشتباه یا ایرادی داشته باشند، عملا این اشتباه ها هم میتوانند در افزایش قیمت و هم در امنیت سازه تاثیر داشته باشند.
پس در نتیجه دارا بودن دفترچه محاسبات ملاک تصمیم گیری نیست، بلکه زمانی که دفترچه صادر شد، باید آن را به سازمان نظام مهندسی ارائه کنند تا با تایید آن ها، تعیین شود که این دفترچه نشان دهنده استاندارد سازه است یا خیر.
دلایل رعایت و ساخت سوله استاندارد
تا به اینجای مقاله متوجه شدیم که سوله استاندارد چه شرایط و کاربردی دارد. اما لزوم رعایت سوله استاندارد چیست؟ اگر استاندارد را رعایت نکنیم ممکن است چه اتفاقی به سازه در درازمدت بیفتد؟ در ادامه این مقاله به پاسخ همه این سوالات خواهید رسید.
افزایش دوام و استحکام
همانطور که پیش تر هم ذکر کردیم، ساخت سوله استاندارد می تواند عمر و استحکام سوله را بالا ببرد. از طرفی دیگر در ساخت سوله استاندارد از مصالح مناسب و با کیفیت استفاده می شود که می تواند عمر و استحکام سازه را بالا ببرد. به دلیل افزایش استحکام ساخت سوله مقزون به صرفه بوده و به همین دلیل یک انتخاب عالی برای شروع یک کسب و کار صنعتی به شمار خواهد رفت.
افزایش ایمنی سازه
وقتی از استاندارد صحبت می کنیم همیشه ایمنی سازه در اولویت خواهد بود. تمامی کارشناسان و مهندسان ساخت سوله برای دریافت ایمنی و کاهش احتمال ریزش سازه همیشه تمامی استاندارد های لازمه را رعایت می کنند. همچنین استاندارد های اولیه سوله طوری طراحی شده اند که باعث افزایش ایمنی سوله شوند. به همین دلیل توصیه می شود حتما به نکات ایمنی در ساخت سوله توجه کنید.
نیاز کم به تعمیر و رنگ
زمانی که استانداردهای اولیه رعایت شود، دیگر سازه نیاز به تعمیرات نخواهد داشت و همین موضووع باعث می شود تا دیگر هزینه های بیشتری بر دوش شما تحمیل نشود. سوله استاندارد هم برای شرکت سازنده و هم برای کسانی که قصد نصب آن را دارند بسیار مقرون صرفه و مناسب است. البته بسیار مهم است که در ابتدا از چه مصالحی برای ساخت آن استفاده می شود.
افزایش هزینه
با ساخت سوله استاندارد شما می توانید در هزینه های شروع کسب و کار خود صرفه جویی کنید. سوله استاندارد علاوه بر استفاده از مصالح مستحکم و استاندارد، عمر سوله را دو برابر می کند و می توانید برای چندین سال روی این سازه هاحساب باز کنید. البته انتخاب مصالح و شرکت سازنده نیز در این مورد نقش مهم و اساسی دارد.
کلام آخر
شرکت بزرگ و صنعتی بیستون سازه یکی از بهترین شرکت هایی است که مهندسینی با تجربه و با سابقه بالا را گرد هم آورده تا در ساخت سوله ها کمک های بسیاری کنند. این شرک بهترین رزومه را گرد هم آورده که می توانید با کلیک بر روی کلمه ((رزومه)) تمامی ((نمونه کار)) های آن را نیز مشاهده کنید.