ساخت سوله در قلعه حسن خان

سوله سازی و ساخت سوله در قلعه حسن خان (شهر قدس)

امروزه با افزایش هزینه‌های ساخت و ساز  و وجود سوله های با هزینه ای مقرون به صرفه دیگر برای راه اندازی کارخانه ها و کارگاه های صنعتی نیازی به ساخت ساختمان‌های بزرگ بتنی نیست.

سوله چیست و چه کاربردهایی می تواند داشته باشد?

سوله ها از فلز ساخته شده اند و سقف آنها به صورت شیب دار است. اما برای اینکه این سازه های فلزی از استحکام و امنیت بالایی برخوردار باشند باید طبق محاسبات فنی خاصی ساخته شوند. اصولاً سوله ها می توانند کاربردهای متنوعی داشته باشند.

برای ساخت کارخانه ها، سالن های ورزشی، تالارهای پذیرایی، فروشگاه ها، آشیانه هواپیما، دامداری و مرغداری می‌توان از سوله استفاده کرد.

برای چنین کاربردهایی سوله ها می‌توانند کاملاً مناسب و کاربردی باشند.

انواع سوله در شهر قدس

انواع سوله در قلعه حسن خان (شهر قدس)

در طول سال های متعدد پس از انقلاب صنعتی و نیاز روز افزون انواع صنایع به فضاهای مناسب کارگاهی، سوله ها با شکل ها، طراحی ها و جنس های مختلفی ارائه و ساخته شده اند تا بتوانند این نیازها را برطرف کنند. امروزه نیز شما می توانید بسته به نیازهای خود یکی از انواع سوله را برای خود انتخاب کرده و طراحی و ساخت آن را به تیم مجرب بیستون سازه بسپارید تا در هر کجای ایران که هستید بتوانید در کمترین زمان ممکن سوله مد نظر خود را داشته باشید.

در ادامه به انواع سوله و همچنین کاربردها و مزیت های هر کدام بیشتر می پردازیم تا انتخاب شما را در این زمینه راحت تر کنیم.

سوله سبک خرپایی

سوله های خرپایی یکی از جدید ترین روش های ساخت سوله هستند که اتفاقا به علت استفاده کمتر از فلزات، وزن سبک تر و هزینه ساخت کمتر محبوبیت زیادی را در زمان کوتاه کسب کرده اند. خرپا به سازه ای گفته می شود که ستون ها و سقف ها به صورت مثلثی شکل و کاملا مهندسی شده به یک دیگر متصل شوند.

سوله های خرپایی به علت طراحی های مهندسی شده خود، از استحکام بالایی برخوردار هستند و در نتیجه می توان دهانه هایی بزرگ بدون محدودیت ابعاد و بدون استفاده از ستون های میانی در آن ها استفاده کرد.

در ادامه به برخی از مهم ترین ویژگی ها و مزایای سوله های خرپایی می پردازیم:

  • استفاده کمتر از فولاد و قطعات فلزی
  • وزن سبک سازه
  • هزینه ساخت کمتر
  • صرفه جویی در زمان ساخت
  • هزینه های نگهداری کمتر
  • استحکام و مقاومت بالا در مقابل عوامل طبیعی مانند زلزله و برف و طوفان
  • توزیع یکنواخت نیرو های وارده به اجزا و ستون های سوله
  • نصب و اجرای آسان
  • قابلیت جابجایی سوله پس از ساخت
  • عدم محدودیت در نوع طراحی، ارتفاع سقف و ابعاد دهانه
  • امکان اجرای دهانه های عریض بدون نیاز به ستون های میانی

سوله تیرورقی

یکی از قدیمی ترین و محبوب تری روش های ساخت سوله، سوله های تیرورقی هستند. در ساخت این نوع سوله ها همانطور که از اسمشان مشخص است، از تیرها و صفحات فولادی و جوش دادن آنها به یک دیگر استفاده می شود. این نوع سوله ها در گذشته محبوبیت بیشتری داشتند اما امروزه با پیشرفت صعنت سوله سازی و ابداع روش های جدیدتر و مقرون به صرفه تر، از محبوبیت آنها کاسته شده است. اما همچنان طبق آمار غیر رسمی حدود 70 درصد از سوله های صنعتی موجود در ایران از نوع تیرورقی هستند.

در ساخت سوله های تیرورقی به علت استفاده زیاد از فولاد و در نتیجه وزن سنگین سازه، نیاز به فونداسیون عمیق تر و مقاوم تری داریم. همچنین طراحی های سقف این سوله ها محدود به مدل های شیبدار هشتی بوده و برای ساخت آنها با ابعاد بزرگتر نیاز به ستون های میانی فراوان خواهیم داشت.

به صورت کلی می توان گفت سوله های تیرورقی برای ساخت سوله ای با ابعاد کوچک تر و دهانه های زیر 18 متر مناسب هستند و در صورت نیاز به دهانه های بزرگتر از این ابعاد، باید به سراغ انواع دیگر سوله از جمله سوله خرپایی بروید.

در ادامه به برخی از ویژگی های مهم سوله های تیرورقی اشاره کرده ایم:

  • استفاده از ستون ها و تیرهای فولادی و در نتیجه وزن سنگین سازه
  • طراحی سقف به شکل هشتی و استفاده از اتصالات جوشی
  • مناسب برای سوله های با دهانه زیر 18 متر
  • عدم امکان ساخت دهانه با ابعاد بزرگتر از 45 متر
  • هزینه ساخت بالاتر و فولاد مورد نیاز بیشتر نسبت به سوله خرپایی
  • نیاز به فونداسیون مقاوم تر
  • امکان استفاده از جرثقیل های سقفی بدون محدودیت تناژ

انواع سوله در شهر قدس بر اساس کاربرد

سوله ها علاوه بر نوع طراحی و متریال مورد استفاده، می توانند بر اساس کاربرد و شکل نیز به انواع مختلف تقسیم شوند که در زیر به آنها پرداخته ایم:

اجزای ساخت سوله چیست؟

اجزای ساخت سوله چیست؟

به طور کلی می توان گفت سوله ها فارغ از نوع آنها، از یک سری اجزای مشخص و ثابت ساخته می شوند که هر کدام دارای ویژگی ها و اهمیت مختص خود هستند. در ادامه به مهم ترین اجزای تشکیل دهنده یک سوله می پردازیم:

ستون ها

ستون های سوله به عنوان پایه های اصلی نگهدارنده و برای مقاوم سازی سوله استفاده می شوند. وظیفه اصلی آنها تحمل بار و وزن اجزای دیگر سوله است و در انواع مختلف سوله ها از مصالح و طراحی های مختلفی برای ساخت ستون ها استفاده می شود. به عنوان مثال در سوله های تیرورقی از تیرهای فولادی H یا I شکل استفاده می شود که با فواصل مشخص و از قبل طراحی شده از هم قرار می گیرند.

وال پست

وظیفه اصلی وال پست ها قرار گرفتن مابین دیوارهای جانبی سوله ها و ایجاد اتصال بین دیوارها و سقف سوله است. آنها تیرهای عمودی هستند که معمولا از جنس پروفیل های فولادی ساخته می شوند و به تیرهای شیب دار متصل می شوند.

تیرهای شیبدار

تیرهای شیب دار که با نام رفتر نیز شناخته می شوند، به عنوان تیرهای اصلی سقف عمل کرده و وظیفه انتقال بار های موجود بر روی سقف را بر عهده دارند. آنها نیز همانند وال پست ها می توانند از پروفیل های فولادی با سطح مقطع های مختلف ساخته شوند که شیب آن ها به عوامل مختلفی مانند نوع طراحی سوله، نوع پوشش سقف و غیره بستگی دارد.

مهاربند ها

مهاربندها اجزای فلزی هستند که به صورت مورب به ستون ها و رفترها متصل می شوند و وظیفه آنها جلوگیری از تغییر شکل سوله در مقابل نیروهایی مانند باد و طوفان و زلزله است. آنها در افزایش مقاومت و استحکام ساختار سوله نقش مهمی را ایفا می کنند.

فونداسیون سوله

پی یا همان فونداسیون سوله یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده سوله است که می توان گفت وظیفه اصلی آن مهار و انتقال بار و وزن سوله به زمین به صورت مساوی است. نوع فونداسیون و ابعاد آن می تواند به عوامل مختلفی مانند میزان بار وارده، نوع خاک، ابعاد سوله و غیره بستگی داشته باشد.

مهم ترین گام در مرحله ابتدایی ساخت سوله

مهم ترین گام در مرحله ابتدایی ساخت سوله

تعیین ابعاد سوله مهمترین مرحله‌ای است که در ابتدا باید برای ساخت این سازه فلزی در نظر گرفته شود. دقت در تعیین ابعاد سوله از اهمیت زیادی برخوردار است. اما برای تعیین ابعاد سوله باید نوع کاربری آن مشخص شود.

دلیل اهمیت ارتفاع و اندازه دهانه سازه فلزی

آهن مصرفی لازم برای اسکلت سوله با توجه به اندازه دهانه و همچنین ارتفاع آن تعیین خواهد شد به همین جهت ارتفاع سوله و همچنین اندازه دهانه آن باید پیش از ساخت سازه فلزی مشخص شود.

با توجه به همه موارد گفته شده بهتر است با در نظر گرفتن نوع کاربری تعیین شده برای سوله،پیش از آغاز پروژه احداث سازه فلزی با دقت بالا ابعاد آن مشخص شود.

شرکت سازنده سوله معتبر

شرکت سازنده سوله معتبر

 باید دقت داشته باشید که برای ساخت سوله باید شرکت سازنده معتبری انتخاب شود. مراحل طراحی، ساخت و نصب پروژه احداث سوله هر کدام از اهمیت فوق العاده زیادی برخوردار هستند. کوچکترین اشتباهی در هر کدام از این مراحل ممکن است باعث خسارت شود. بنابراین شرکت سازنده سوله باید دارای پرسنلی متخصص و باتجربه در هر کدام از این بخش ها باشد.

در مرحله طراحی مطابق با محاسبات فنی پیچیده، نقشه و طرح سازه فلزی آماده شده و سپس در اختیار تیم سازنده قرار می‌گیرد. در مرحله طراحی سوله، متخصصین طراحی با استفاده از برخی نرم افزارهای پیچیده کار طراحی سازه فلزی را انجام می دهند. پس از انجام بررسی‌های کامل بر روی نقشه های طراحی شده و اطمینان از انجام درست این مرحله، کار تیم های سازنده سوله آغاز خواهد شد.

در مرحله ساخت سازه فلزی، تیم های زیادی از جمله برشکاری، جوشکاری، قطعه زنی و رنگ کاری شروع به فعالیت می کنند.

در کارخانه ای که عملیات ساخت سوله انجام می شود هر کدام از این بخش ها دارای سالنی جداگانه همراه با تجهیزات مورد نیاز خواهد بود. دلیل جدا بودن سالن ها از هم، مستقل بودن فعالیت هر یک از این بخش ها است.

البته توجه به این نکته مهم است که در نهایت تنها زمانی مرحله ساخت سوله به درستی انجام می شود که هر یک از بخش ها فعالیت مربوط به خود را به درستی و مطابق با نقشه طراحی شده انجام دهند.

 پس از اتمام مراحل ساخت سازه فلزی، با حمل سوله پیش ساخته به محل اجرا، مرحله نصب سازه فلزی آغاز خواهد شد. با توجه به نوع سوله مورد نظر، مرحله نصب سازه فلزی انجام میشود. پرسنل تیم نصب سازه فلزی هم باید مانند تیم های طراحی و ساخت سوله از دانش و تجربه کافی برخوردار باشند تا مرحله پایانی پروژه احساس سوله با موفقیت انجام شود.

سخن پایانی

 در این مقاله بیشتر در مورد شرکت سازنده سوله و مشخصات و ویژگیهای آن صحبت کردیم.

شرکت بیستون سازه آذران با داشتن دانش و تجربه کافی، توانایی ساخت سوله در قلعه حسن خان را دارد. شما می توانید در مورد آخرین قیمت ها و دریافت مشاوره در زمینه ساخت سوله با کارشناسان شرکت بیستون سازه آذران تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین
Scroll to Top