ساخت سوله در صنعتی پرند

سوله سازی و ساخت سوله در شهرک صنعتی پرند

اصولاً ساخت سوله با اهداف مختلفی انجام می‌شود. کاربری های متفاوتی برای سوله وجود دارد و با توجه به نوع کاربری سازه فلزی، ابعاد آن تعیین خواهد شد. در حقیقت پیش از طراحی و ساخت سوله در صنعتی پرند باید ابعاد سازه فلزی به صورت کامل مشخص شود.

انواع سوله در شهرک صنعتی پرند

با پیشرفت روز افزون علم و افزایش فضای مورد نیاز برای انواع صنایع، سوله ها تبدیل به یکی از پر کاربرد ترین سازه ها در دنیا شده اند. سوله ها کاربرد های بسیار گسترده ای دارند و علاوه بر کارخانجات صنعتی، سوله های دامداری، سوله های ورزشی و غیره نیز بسیار رایج هستند.

برای درک بهتر این که به چه نوع سوله ای با چه طراحی و متریالی نیاز دارید، باید ابتدا انواع سوله و کاربرد آنها را بشناسید. بنابراین در ادامه به بررسی سوله ها از نظر نوع طراحی، کاربرد، جنس و عوامل دیگر می پردازیم تا تصمیم گیری شما در این مورد راحت تر شود.

سوله هایی که در اکثر نقاط ایران از جمله شهرکت صنعتی پرند، بیشترین کاربرد و طرفدار را دارند، شامل سوله های سبک خرپایی، سوله های تیرورقی و بعضا سوله های UBM هستند که هر کدام دارای مزایا و معایب مختص خود خواهد بود.

سوله تیرورقی در پرند

به جرات می توان گفت رایج ترین نوع سوله های موجود در شهرک های صنعتی ایرانی در حال حاضر از نوع تیرورقی هستند. این سوله ها همانطور که از اسمشان پیداست، از تیرهای فولادی و همچنین ورق های فولادی و از طریق جوش دادن این اجزا به یک دیگر ساخته می شوند.

از تفاوت های سوله تیرورقی با سوله خرپایی می توان به سقف این سوله ها اشاره کرد که به شکل هشتی و شیروانی بوده و یکی از محدودیت های موجود برای آنها همین سقفشان است که برخلاف سوله های خرپایی نمی توان سقف های با شکل های دلخواه طراحی کرد.

سوله های تیرورقی عموما به خاطر استفاده زیاد از فولاد، وزن سنگینی دارند و به عنوان سوله سنگین نیز شناخته می شوند. فولاد استفاده شده در این سازه ها علاوه بر وزن سنگین، باعث افزایش هزینه ساخت سوله نیز می شود که این خود یکی از ایراداتی است که باعث شده امروزه افراد بیشتر به دنبال ساخت سوله های سبک بروند و از محبوبیت سوله های تیرورقی کاسته شود.

درست است که سوله های تیرورقی از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار هستند، اما یکی دیگر از محدودیت های مهم آنها، ابعاد دهانه قابل اجرا است. به طوری که برای دهانه های با طول بیشتر از 18 متر نیاز به ستون های میانی خواهید داشت و ساخت دهانه های با طول بیشتر از 45 متر عملا در این نوع سوله امکان پذیر نیست.

سوله سبک خرپایی در پرند

سوله سبک خرپایی در پرند

یکی از روش های جدید برای ساخت سوله که به دلایل مختلفی محبوب شده است، استفاده از سازه های خرپایی است. خرپا به سازه ای هندسی گفته می شود که اجزای آن به صورت مثلثی شکل و مهندسی شده به یک دیگر متصل می شوند و یک سازه بسیار مستحکم را تشکیل می دهند.

در ساخت سوله های خرپایی به جای استفاده از تیرهای سنگین وزن، از پروفیل های توخالی فولادی استفاده می شود که در مصرف فولاد صرفه جویی کرده و علاوه بر کاهش وزن کلی سازه، هزینه ساخت مقرون به صرفه تری را نیز به شما ارائه می دهد.

بر خلاف تصور عموم از سبک بودن سوله، این سوله ها به علت طراحی مهندسی شده و دقیق خود دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی در مقابل عوامل مختلف مانند زلزله، باد و طوفان، برف و غیره هستند و عمر مفید طولانی دارند.

سوله های خرپایی مزایای دیگری نیز دارند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان طراحی سقف به شکل دلخواه یا قوسی شکل
  • کاهش هزینه های ساخت و نگهداری
  • امکان نقل مکان سوله حتی پس از اتمام ساخت
  • امکان طراحی دهانه های با ابعاد بزرگ بدون محدودیت

سوله UBM قوسی شکل در پرند

یکی دیگر از روش های جدید برای ساخت سوله، سوله های یو بی ام (UBM) هستند که با ساختار قوسی شکل خود شناخته می شوند. در ساخت این سوله ها از ورق های گالوانیزه ای استفاده می شود که توسط دستگاه های مخصوص UBM فرم داده شده اند.

اتصال این ورق ها به یک دیگر نیز بدون جوشکاری و حتی پیچ و مهره، و توسط دستگاه های مخصوص انجام می شود. سوله های UBM به علت وزن بسیار سبک و هزینه ساخت پایین خود در بعضی کاربرد ها جایگاه خود را پیدا کرده اند اما نمی توان آنها را برای همه پیشنهاد کرد.

از ایرادات سوله های قوسی شکل یو بی ام می توان به امکان جدا شدن ورق های سازه تحت فشار، عدم استحکام بالا و عایق ضعیف در برابر دما و رطوبت اشاره کرد. بنابراین این نوع سوله ها برای کاربرد های بهداشتی یا صنایع غذایی مناسب نخواهند بود.

از سوله های UBM معمولا برای کاربرد هایی مانند سوله پرورش قارچ، سوله مرغداری و انبار لوازم مختلف استفاده می شود که به علت محدودیت در شکل و ابعاد دهانه، برای کاربری های وسیع مناسب نیستند.

شما نیز برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر در مورد انواع سوله و گزینه های مناسب برای نوع کاربری مد نظرتان، می توانید با کارشناسان بیستون سازه تماس بگیرید.

انواع سوله بر اساس شکل ظاهری

انواع سوله بر اساس شکل ظاهری

حالا که انواع مختلف سوله ها بر اساس نوع طراحی را شناختیم، بهتر است با برخی از انواع پرکاربرد آن از لحاظ ظاهری نیز آشنا شویم.

  • سوله قوسی شکل
  • سوله تک شیب
  • سوله چند دهانه با ستون
  • سوله تک شیب متصل به ساختمان
  • سوله های تک دهانه
  • سوله با ستون های وسط مشترک
  • سوله تک شیب با ستون های مشترک
  • سوله با دهانه های مشترک

نکات مهم برای ساخت سوله استاندارد

  • برای ساخت سوله استاندارد باید نکاتی را در نظر گرفت.
  • در هر متر مربع، وزن اسکلت سوله بین ۳۰ تا ۵۰ کیلوگرم خواهد بود.
  • برای ساخت سوله استاندارد طول سازه فلزی نباید بیشتر از ۹۰ متر باشد.
  • فریم ها و ستون ها سازه فلزی را تشکیل خواهند داد که بین ۶ تا ۹ متر باید بین آنها فاصله باشد.
  • البته باید این نکته را مدنظر قرار داد که طول سوله باید ضریب عدد شش در نظر گرفته شود.

ابعاد استاندارد برای دهانه سوله

ابعاد استاندارد برای دهانه سوله

۲۰ تا ۳۵ متر ابعاد استانداردی است که برای دهانه سوله در نظر گرفته می شود.

ارتفاع سوله

ارتفاع سوله یکی از ابعاد مهم این سازه فلزی محسوب می‌شود که در انواع مختلف آن متفاوت خواهد بود. اما کمترین میزان ارتفاع سوله ۴ متر و بیشترین ارتفاع ۲۵ متر خواهد بود. به صورت معمول در اکثر سازه های فلزی ارتفاع سوله بین ۶ تا ۱۲ متر در نظر گرفته می‌شود.

البته برای تعیین ارتفاع تاج سوله باید ابعاد دهانه آن و همچنین میزان شیب سوله در نظر گرفته شود و ارتفاع ذکر شده مربوط به کناره سوله می باشد.

شیب سوله و ابعاد استاندارد مربوط به آن

شیب سوله و ابعاد استاندارد مربوط به آن

۱۰ تا ۳۰ درصد میزان شیبی است که به صورت استاندارد برای سوله ها در نظر گرفته می‌شود. هر چه دهانه سوله بزرگتر باشد شیب آن کمتر خواهد بود. به طور مثال شیب ۲۰ درصد برای سوله های با دهانه کوچک مناسب است. اما برای مواردی که نیاز به دهانه بزرگی برای سوله وجود داشته باشد، می توان شیب ۱۵ درصد را برای آن در نظر گرفت.

البته در مواردی که اندازه دهانه سوله بیشتر از ۴۰ متر باشد شیب ۱۰ درصدی برای سوله تعیین خواهد شد.

اما توجه به این نکته مهم است که اگر منطقه انتخاب شده برای ساخت سوله سردسیر بوده و بارش برف زیادی داشته باشد، شیب تعیین شده برای سوله نباید کمتر از ۱۵ درصد باشد. بنابراین می‌توان اینطور نتیجه‌ گیری کرد که در مناطقی با بارش برف زیاد نباید از سوله ‌هایی با دهانه خیلی بزرگ استفاده کرد.

ساخت سوله در صنعتی پرند

مراحل طراحی و ساخت سوله از مراحل پر اهمیت و پیچیده محسوب می‌شود. در ساخت سوله از فولاد استفاده زیادی خواهد شد. اما این نکته باید در نظر گرفته شود که طراحی سوله به گونه‌ ای انجام گیرد که استفاده از فولاد برای ساخت سوله به حداقل برسد، بدون اینکه از کیفیت ساخت سوله کاسته شود. در حقیقت رعایت استانداردها در مرحله طراحی سوله باعث خواهد شد که سازه ای با کیفیت مناسب ساخته شود.

در مرحله ساخت سوله باید از مصالح مرغوب و با کیفیت مناسب استفاده شود.

کلام آخر

با استفاده از بعضی از نرم افزارهای خاص می توان طراحی سوله را انجام داد. اصولاً چنین نرم افزارهایی پیچیدگی‌ های خاص خود را داشته و تنها مهندسین متخصص می‌ توانند طراحی سوله را با چه نرم افزارهایی انجام دهند.

یکی از فعالیت های مهم شرکت بیستون سازه آذران ساخت سوله در صنعتی پرند است. شما میتوانید برای دریافت مشاوره و همچنین ثبت سفارش خود با شرکت بیستون سازه آذران تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین
Scroll to Top