ساخت سوله با دیوار چینی بلوک

ساخت سوله با دیوار چینی بلوک

ساخت سوله یکی از دقیق ترین و حساس ترین کار های ساختمانی است، زیرا که داشتن مهارت و دانش کافی درباره نحوه طراحی، سخت و اجرای آن در تمامی مراحل از جمله اجرای فونداسیون سوله، تسطیح، دیوار چینی و پوشش سقف، که در کیفیت نهایی ساخت سوله بسیار اثر گذار است.

شرکت و گروه صنعتی بیستون سازه آذران با تجربه ساخت چندین ساله که در رزومه فوق العاده خود نیز ثبت کرده است، خیال شما را از بابت راهنمایی و ساخت انواع سوله ها آسوده کرده است. تنها کافی است برای حل مشکلات خود از قبیل؛ مشاوره، ساخت و نصب سوله، بر روی گزینه تماس با ما کلیک کنید.

علاوه بر فنون طراحی و اجرا، انتخاب مصالح مناسب برای دیوار چینی سازه، کف سازی و پوشش سقف، یکی از مهمترین تصمیماتی است که برای کیفیت پروژه، هزینه آن در زمان ساخت و مصرف انرژی، طول عمر و… در دراز مدت تاثیر گذار است.

در این مطلب به دیوار چینی با بلوک شاره و توضیحات زیادی داده شده که به مرور به بحث تمامی مسائل در رابطه با این موضوع خواهیم پرداخت.

پس تا انتهای این مقاله با شرکت صنعتی بیستون سازه همراه باشید.

انواع دیوار سوله

انواع دیوار سوله

در فرآیند ساخت سوله های صنعتی و انتخاب مصالح و طراحی های مناسب برای ساخت، در نظر گرفتن انواع دیوار های به کار رفته و مورد نیاز از اهمیت بالایی برخوردار است. دیوار های قسمت های مختلف سوله با توجه به کاربرد و محل قرار گیری شان ممکن است از مصالح مختلفی ساخته شوند. در ادامه انواع دیوار های موجود در سوله و توضیحات آن ها می پردازیم.

دیوار محوطه

دیوار های محوطه برای تعیین و محافظت از حریم سوله در نظر گرفته شده و ساخته می شوند که بسته به شرایط، محیط، بودجه و سلیقه ممکن است از مصالح مختلفی مثل آجر یا پنل های سه بعدی آماده ساخته شوند و نقش مهمی در امنیت سوله ایفا می کنند.

دیوار خارجی سوله

می توان گفت مهم ترین نوع دیوار های تشکیل دهنده سوله ها دیوار های خارجی سوله هستنند. چرا که به عنوان سازه های یکپارچه، برای قاب بندی و گاها برای استحکام بیشتر سازه و سقف سوله از اهمیت بالایی برخوردار هستند. این دیوار ها نیز بسته به عوامل مختلف می توانند از مصالح و الگو های مختلفی ساخته شوند.

دیوارهای داخلی

در سوله ها معمولا از دیوار های داخلی استفاده نمی شود و از فضای آن ها به صورت یکپارچه استفاده می شود. اما بسته به کارایی مد نظر از سوله، در مواردی دیوار های داخلی برای ایجاد فضاهای جداگانه یا بخش های با ابعاد مختلف می توانند کاربرد داشته باشند.

مصالح ساخت دیوار سوله

مصالح ساخت دیوار سوله

دیوار بخش های مختلف سوله ممکن است از مصالح متفاوتی ساخته شود. چرا که هر قسمت کارایی مشخص و شرایط خاص خود را دارد. برای مثال برخی دیوارها به علت تماس با فضای بیرون یا قرار گرفتن بار روی آنها باید مستحکم تر ساخته شوند. دیوار چینی سوله ها امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی همراه بوده و علاوه بر مصالح و روش های سنتی دیوار چینی، مصالح و متریال های جدید تر نیز استفاده می شوند که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. در ادامه به برخی از رایج ترین متریال های مورد استفاده برای ساخت دیوار سوله ها اشاره می کنیم.

دیوار آجری

آجر به عنوان یکی از محبوب ترین متریال های ساخت و ساز در سال های بسیار طولانی همراه ما بوده و هنوز هم یکی از پر مصرف ترین مصالح ساخت و ساز در هر جای دنیا به شمار می رود. از علت های محبوبیت آن می توان به مقاومت نسبتا خوب، عایق حرارتی و ظاهر نسبتا مناسب اشاره کرد.

در گذشته از آجرهای 35 سانتی 10 سوراخه در ساخت سوله ها استفاده میشد که ایراداتی مثل عایق مناسب نبودن، هزینه بالا و زمان بر بودن اجرای آن را به همراه داشت. اما امروزه معمولا از آجر های لفتون یا 10 سوراخه و زبره ای استفاده می شود که علاوه بر مزیت های دیگر، دارای رنگ بندی متنوعی نیز هستند که می توانند در صورت انتخاب مناسب ظاهری لذت بخش به سوله شما بدهند.

دیوار بلوکی

بلوک به عنوان یکی از در دسترس ترین و ارزان ترین متریال های ساخت و ساز در هر بخش صنعت ساخت و ساز کارایی خاص خود را دارد. بلوک ها در انواع مختلفی مثل سیمانی، سفالی، هبلکس و لیکا تولید می شوند و هر یک کارایی و مزایای خاص خود را دارند. در ساخت سوله ها معمولا از بلوک های سیمانی و هبلکس استفاده می شوند و انواع سفالی و لیکا به دلیل سبک بودن به درد این کار نمی خورند.

بلوک سیمانی

دیوار های بلوک سیمانی از گذشته برای ساخت سوله ها، به خصوص در سوله های سبک استفاده میشده اند اما به دلیل محدودیت های خاص در هر شرایطی کاربرد ندارند. به عنوان مثال دیوار هایی که از بلوک سیمان ساخته شده اند باید نبشی باشند و قابلیت اجرا با ارتفاع بیشتر از 8 متر را ندارند.

بلوک هبلکس

بلوک های هبلکس که نوع جدیدی از متریال های ساخت دیوار هستند به علت مزیت های خود به سرعت محبوبیت خود را در بازار به دست آورده اند و به علت مقاومت بالا در مقابل انواع عوامل طبیعی و حوادث از جمله رطوبت و زلزله و آتش سوزی، برای ساخت دیوارهای سوله ها نیز مناسب هستند.

بلوک های هبلکس در واقع از جنس نوعی بتن خاص هستند که اتوکلاو و هوادهی شده اند. یکی دیگر از مزیت های این دیوار ها مقرون به صرفه بودن آن هاست چرا که اجرای آن آسان است و به زمان زیادی نیاز ندارد. یکی از خاصیت های دیوار های هبلکسی این است که پس از اجرا باید کاملا خیس شوند تا در روند خشک شدن گیرایی مورد نظر را به دست آورده و مقاومت بالایی داشته باشند. باید توجه کرد که در این روند ابعاد این دیوارها کمی منقبض خواهند شد.

دیوار ساندویچ پانل

همانطور که از اسمشان قابل حدس است، دیوار های ساندویچ پنل از ساختار لایه لایه بهره می برند. آن ها از 2 بخش اصلی پوشش و عایق تشکیل می شوند که بخش پوششی به صورت دو جداره داخلی و بیرونی، بخش عایق را محاصره می کند. لایه های بیرونی معمولا از فولاد، آلومینیوم، فایبرگلاس یا چوب ساخته می شوند و در ساخت لایه های میانی از ساختارهای سلولوزی مثل پلی یورتان، پلی استایرن و پشم شیشه استفاده می شود.

از مزایای بسیار زیاد انواع ساندویچ پانل ها می توان عایق بودن بسیار مناسب در مقابل دما، رطوبت و حتی صوت را مثال زد. علاوه بر آن، این دیوارها از مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار نیز برخوردار هستند و در نتیجهی می توان از آنها برای ساخت دیوارهای داخلی و خارجی سوله به کار برد.

ساخت و اجرای ساندویچ پانل ها در زمان کمی قابل انجام است و به علاوه این که این دیوارها قابل برچیدن و جابجایی هستند و حتی می توان از آنها مجددا استفاده کرد. همین ویژگی باعث می شود یک گزینه مقرون به صرفه و سازگار محیط زیست به حساب بیایند.

دیوار خشک یا درای وال (Dry Wall)

دیوار های خشک در صنایع مختلفی کاربرد دارند که اتفاقا یکی از کاربردهای آن ها استفاده در دیوار های داخلی سوله هاست. این دیوارها به صورت یک لایه گچ خشک در بین لایه های مقوا یا کاغذ ساخته می شوند و با استفاده از پروفیل های ناودانی عمودی و افقی در جای خود قرار می گیرند. دیوارهای خشک با سرعت بالا و به آسانی قابل اجرا هستند و از وزن پایین نیز بهره می برند. اما برخلاف انتظار به علت خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیر بودن، در برابر عواملی مانند زلزله مقاومت خوبی دارند.

بلوک در ساخت سوله ها

بلوک در ساخت سوله ها

یکی از نمونه های مصالح استفاده سده در دیوارچینی سوله ها، به کار بردن بلوک هایی از دسته سبک سیمانی است. بلوک های سبک سیمانی به خاطر استفاده از سنگدانه های سبک، وزن بسیار کمی دارند.

بلوک های سیمانی از اختلاط سیمان، آب، سنگدانه های سبک که پس از لرزاندن و متراکم نمودن آن ها در دستگاه های مخصوص، ساخته می شوند. این مدل از بلوک های سیمانی در ابعاد مختلف قابلیت تولید و توزیع را دارند ک به صورت تو خالی و ته پر می باشند، نحوه ساخت این سوله ها سبب شده تا هزینه ساخت سازه های ساختمانی و سوله ها کاهش یافته و وزن سازه ای که طراحی شده در سبک ترین حالت خود اجرا شود.

اولین کاری که در دیوارچینی بلوکی سوله مورد توجه است، مرحله آماده سازی برای اجرای دیوار چینی خواهد بود که ابتدا سطح زمین مورد نظر برای دیوارچینی را توسط ملات ترکیب شده از ماسه و سیمان به ضخامت حداکثر 2.5 سانتی متر، تسطیح و تراز می شود.

سپس در نهایت بلوک های سیمانی رج اول قرار داده می شود. نحوه قرار گیری بلوک های سیمانی به این صورت خواهد بود که کف پر بلوک به سمت بالا، و سطح توخالی به سمت پایین قرار میگیرد و به همین ترتیب به صورت منظم دیوارچینی اجرا می شود.

برای اطلاعات بیشتر از ساخت سوله مقاله نحوه ساخت سوله استاندار را مطالعه کنید.

 

نکات مهم در دیوار چینی با بلوک

مهمترین نکته که حتما باید در دیوارچینی بلوکی رعایت شود، این نکته خواهد بود که بلوک ها باید کاملا تراز و منظم چیده شوند، به طوری که جدار بلوک ها کاملا قائم رج های متوالی، به طور یک رج در میان و در مقابل همدیگر قرار بگیرند.

بلوک نصب شده در این حالت نباید پس از گیرش اولیه ملات، از جای خود حرکت داده شوند.

نکته مهم بعدی هم این است که استقرار نهایی بلوک، باید زمانی صورت گیرد که ملات هنوز شل باشد.

این نکته نیز فراموش نکنید که حدالامکان باید از یک نوع بلوک در دیوارچینی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: ساخت سوله با ال اس اف

دستورالعمل اجرایی بلوک سیمانی در دیوار چینی

دستورالعمل و نحوه اجرایی بلوک سیمانی در دیوار چینی

برای اجرای دیوار چینی باید دستور العمل هایی را رعایت کنید که نمونه ای از آنها عبارت است از:

  • ملات:

از آنجاییکه بلوکهای سبک راعی از نظر مواد تشکیل دهنده دارای سیمان می باشد، در صورت استفاده از ملات ماسه و سیمان به دلیل پیوند مستحکمی که در نتیجه نفوذ ذرات ملات به حفره های بدنه بلوکهای سبک به وجود می آید، انسجام بیشتری نسبت به سایر واحدهای بنایی ایجاد شده و ترکیب ملات و بلوک یک واحــد یکپارچه در مقابل بارهای ثقلی و جانبی را ایجاد می کند.

  • دمای استفاده از بلوک:

در شرایط اقلیمی متفاوت و مناطق سرد و خشک و گرم و معتدل و در دمای بالای صفر، این محصولات بدون آسیب دیدگی قابل استفاده می باشند و محدودیتی در زمینه دمای محیط و استفاده از بلوک های سبک سیمانی در دمای بالای صفر وجود ندارد.

  • اجرای روکار:

جهت اجرای روکار دیوارها، در صورتیکه دیوارها به شیوه درستی اجرا و شاقولی شده باشند می توان لایه گچ و خاک را حذف نموده و جهت اجرای روکار تنها از یک لایه گچ استفاده کرد.با توجه به ضخامت جداره های بلوکه سبک سیمانی (حدود 2 تا 3 سانتی متر) می توان لایه گچ و خاک را حذف نمود.

  • مراقبت:

پس از اتمام کار روزانه یا وقفه در عملیات بنایی، دیوارچینی را از تابش مستقیم نور خورشید، حرارت زیاد، وزش باد و جلوگیری از یخ زدن های احتمالی باید با پیش بینی پوشینه های مراقبتی، محافظت نمود. عملیات بنایی در دمایی که در آن امکان یخ زدن ملات وجود دارد ممنوع می باشد.

هزینه و قیمت نهایی دیوار چینی با بلوک

هزینه و قیمت نهایی دیوار چینی با بلوک

یکی از مهمترین مواردی که در ساخت سوله برای ما مهم است، هزینه نهایی ساخت این سازه خواهد بود که یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت نهایی سوله، هزینه های دیوار چینی است.

با توجه به تورم هایی که اتفاق می افتد، نمی توان قیمت نهایی اجرای دیوارچینی سوله را به قطعیت اعلام کرد، ولی می توان عوامل تاثیر گذار بر قیمت نهایی ساخت سوله با بلوک را خدمت شما عزیزان عرض کرد.

عوامل تاثیر گذار بر هزینه نهایی دیوارچینی سوله عبارت است از:

  • نوع و مدل مصالح استفاده شده
  • ارتفاع دیوار سوله
  • مهارت متخصص و دستمزد کارکنان
  • ضخامت بلوک استفاده شده در اجرای این سازه

کلام آخر

بیستون سازه در هر شرایطی و در هر کجای ایران که باشید، با بهترین امکانات در کنار شما است تا کمک کند با کمترین سرمایه، بهترین سازه ساختمانی را اجرا کنید.

برای کمک و همکاری با شرکت صنعتی بیستون سازه، بر روی ((تماس با ما)) کلیک کرده و شرایط همکاری را بعلاوه مشاوره های لازم را خدمت شما عزیزان ارائه دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین
Scroll to Top