کاربرد سوله

با یک سوله چکار میشود کرد؟

سوله ها همان سازه های عظیم و بزرگ که در شهرک های صنعتی استان ها بیشتر شاهد آنها هستیم، ساختاری بسیار مقاوم و یکپارچه کاربرد های زیادی در دنیای صنعت دارد. سوله سازی از زمان های قدیم مورد استقبال صنعتگران و فعالان این حوزه واقع شده است اگر به تاریخچه ساخت سوله های صنعتی در ایران نگاهی بیندازیم متوجه خواهیم شد که در کشورهای دیگر ساخت سوله به زمان های خیلی دور می رسد، در آخرین بررسی که انجام شد ساخت سوله برای اولین بار در کشور انگلستان در حدود سال های 1750 و 1751 انجام گرفته است.

در مورد تاریخچه سوله سازی در کشور ایران هم می توان به 75 سال پیش اشاره کرد زمانی که برای اولین بار ساخت سازه های سوله در ایران رواج یافت. بدین ترتیب سوله سازی با گذشت زمان در میان مشاغل صنعتی محبوب شد، فضای مناسب زیاد و همچنین هزینه تمام شده پایین تر از جمله علت هایی بود که صاحبان مشاغل صنعتی به ساخت و احداث سوله روی آوردند.

نوع سازه های صنعتی نیز با گذشت زمان متوجه تغییراتی شده است که در آخر سبب شده است تا ما با سوله سبک های امروزی آشنا شویم، به کار بردن بتن در ساختار سوله از دیر باز به دلیل هزینه بالا و سختی احداث آن که نمی توان در بیشتر مکان ها استفاده کرد، سبب شده است سازه های فلزی با اتصالات پیچی پدید آیند.

سوله

سازه های فلزی که ما امروزه با انواع کم و بیش آشنایی داریم مانند سازه های سنگین و یا سازه های پوسته ای که با پیشرفت در حوزه علم مواد، ما شاهد این هستیم که دیگر سوله ها با وزن های بسیار زیاد و خیلی سنگین ساخته نمی شوند. بار دیگر این قدرت علم و خلاقیت تکنولوژی علوم مواد است که سبب می شود گام های بزرگی در حوزه های مختلف به خصوص صنعت  برداشت.

تا کنون با تعریف ساختار سوله و تاریخچه سوله سازی در ایران و سایر کشورها، کمی آشنا شدید. پس در کل می توان گفت که سوله ها سازه هایی بزرگ و فلزی می باشند که به صورت شیب دار ساخته می شوند، در طراحی ساختار سوله ها از محاسبات فنی خاصی استفاده می شود تا هم به صورت مساوی وزن و نیروهای سازه را به سمت زمین انتقال داد و هم مقاومت سازه را در برابر انواع تنش ها، لرزه های سطح زمین و شرایط جوی مختلف که سبب می شود بار اضافی یا همان بار مرده بر روی سوله اعمال شود، ثابت نگه دارد.

حال در این مقاله از بیستون سازه قصد داریم شما را با کاربرد های سازه های سوله آشنا کنیم، این سازه ها که در حجم های وسیعی ساخته می شوند می توانند برای بسیاری از فعالیت ها مفید باشند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد پس با ما همراه باشید.

هزینه تمام شده بسیار پایین تر

اول از همه باید به این مسئله اشاره شود که به دلیل هزینه های پایین در احداث سوله، بسیاری از صنعتگران به این سازه ها روی می آورند، با کمی برآورد کردن هزینه های یک کارگاه در نزدیکی های شهر همراه با کرایه آن و از همه مهم تر داشتن فضای مناسب و بزرگ که به راحتی بتوان فعالیت را در فضای داخلی آن انجام داد، ویژگی می باشد که نمی توان در همه جا پیدا کرد و اگر هم پیدا شود صاحب مشاغل را با هزینه های به نسبت زیاد روبه رو می کند.

هزینه ساخت سوله

مطالب مرتبط : نحوه اجرای فونداسیون سوله ها

کاربرد سوله در حوزه گلخانه ای

سوله ها امروزه با توجه به نوع ساخت و سازه آنها کاربرد زیادی دارند، به عنوان مثال ساختار سوله هایی که برای درست کردن گلخانه ها استفاده می شود با ساختار سوله هایی که برای آشیانه هواپیما و جنگنده ساخته می شود بسیار متفاوت است. برای ساخت گلخانه ها تیپی از سوله ها را به کار می برند که می توان گفت زیر مجموعه سوله سبک می باشد و ساختار آنها بسیار سنگین نیست. گلخانه ها که در چند سال گذشته بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته است و همان طور که می توان در سطح جامعه مشاهده کرد، به دلیل تفاوت دمایی محیط داخلی و بیرونی گلخانه از هم میوه ها و محصولات فصل های مختلف را می توان در سایر فصل ها پرورش داد و به مصرف رساند.

سازه های گلخانه ای

سوله هایی برای پرورش قارچ

سوله ها علاوه بر کارایی زیاد در سازه گلخانه ها، بهترین فضا و ساختارهایی می باشند که می توان برای پرورش قارچ فراهم کرد. تهویه مناسب به همراه عایق بودن دیواره ها، جلوگیری از ورود هرگونه حشرات و سایر حیوانات یکی از اساسی ترین اولویت هایی است که برای انتخاب سالن پرورش قارچ به آن توجه می شود. سوله ها نیز همین ویژگی ها را دارا می باشند واین امر سبب می شود که برای پرورش قارچ از سوله ها استفاده شود.

سوله مناسب برای پرورش قارچ

مطالب مرتبط : بهترین سیستم گرمایشی مناسب سوله ها

کاربرد سوله ها در حوزه ورزشی

بیشترین و مهم ترین کاربردی که سوله ها آن را شامل می شوند در حوزه فعالیت های ورزشی است. ساخت انواع سالن های ورزشی، مجموعه های ورزشی که در رشته های ورزشی متنوع ساختار فضای داخلی آنها متفاوت می باشند برای مثال سالن ورزشی فوتسال، والیبال، بسکتبال و خیلی از رشته ای ورزشی از ورزش های آبی گرفته تا ورزش های استقامتی همگی در داخل فضای سالن انجام می شوند. پس ساختمان همه موارد گفته شده را سوله ها تشکیل می دهند اهمیت آنها را بیش از پیش می کند. بیشتر سوله هایی که به منظور فعالیت ورزشی ایجاد می شوند از نوع سازه های سنگین هستند و هم در ابعاد بسیار بزرگتر از سوله های معمولی احداث می شوند تا به اندازه کافی فضای داخلی بیشتر باشد.

سوله های ورزشی

سوله سازی در حوزه صنعت

همان طور که در ابتدای مقاله نیز اشاره شده است، سوله ها به دلیل داشتن هزینه احداث کمتر و همچنین فضای بسیار بزرگ داخل آن برای انجام فعالیت های صنعتی بسیار مناسب می باشد. برای احداث سوله های صنعتی انواع مختلفی از سوله ها را می توانید انتخاب کنید از سازه های فوق سبک چادری گرفته تا سازه های سنگین همگی در ساخت سوله ها با هدف مشاغل صنعتی بسیار کارآمد می باشند.

در صنعت هم می توان کارایی سوله ها را به چند دسته تقسیم کرد بری مثال برای نگهداری مواد اولیه و یا محصولات یک کارخانه که بیشتر به عنوان انباری استفاده می شود، برای احداث خط تولید که به دلیل داشتن فضای بزرگ داخلی بسیار مناسب است و همچنین می توان در عرصه ماشین آلات هوایی به نگهداری و تعمیر بسیاری از هواپیماها و جنگنده ها اشاره کرد که بسیار مهم و حساس می باشند. سوله هایی که به این منظور احداث می شوند باید ساختاری متفاوت و نسبتا آزاد داشته باشند تا بتوانند برای انواع جنگنده ها و هواپیما در اندازه های مختلف فضا داشته باشند.

احداث سوله های صنعتی

مطالب مرتبط : سوله دست دوم در تبریز

کلام آخر

به طور کلی سازه های سوله یکی از پرکاربرد ترین سازه هایی است که امروزه در کنار بافت های شهرسازی، آپارتمان سازی و برج سازی به خوبی اهمیت خود را نشان می دهد. اهمیت این قضیه را می توانید با مراجعه به شهرک های صنعتی و یا بازدید از ساختمان باشگاه ها ی ورزشی چند منظوره به خوبی درک خواهید کرد. در آخر اگر این مقاله برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.

 

درباره “با یک سوله چکار میشود کرد” بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین