آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن

ساخت سوله می تواند یک پروژه عالی برای صاحب مشاغل باشد که می خواهند فضای کسب و کار اضافی را به محوطه خود اضافه کنند.

سوله را می توان برای اهداف مختلفی از جمله نگهداری ابزار و تجهیزات باغبانی، دوچرخه و یا حتی به عنوان کارگاه استفاده کرد مخصوصا نوع سوله سبک را که امروزه از پرکاربرد و پرتقاضا ترین نوع سوله هاست که به دلیل امکانات و ویژگی های متمایز نسبت به سایر انواع سوله ها ساخت و بهره برداری بسیار دارد.

با این حال، ساختن سوله می تواند یک کار دشوار باشد، به خصوص اگر قبلاً آن را انجام نداده باشید. در این مقاله به همراه بیستون سازه به مراحل ساخت سوله، از برنامه ریزی و آماده سازی تا ساخت و تکمیل را بررسی خواهیم کرد.

مطلب مرتبط: طراحی و ساخت سوله سبک قوسی ارزان

سوله چیست ؟

سوله به سازه های فلزی شیب دار که بر اساس محاسبات فنی خاص طراحی و ساخته می شوند سوله گویند. از این نوع سازه ها در کارخانه ها ، انبارها ، آ شیا نه ها ی هواپیما ، مرغداری ها ،سالن های ورزشی ، فروشگاههای بزرگ ، تعمیر گاهها و . . . استفاده می شود .

سوله از اجزای زیر تشکیل شده است : ۱- ستون  ۲- رفتر(فریم ) ۳ – پرلین ( پروفیل Z و C) و ۴- استرات ۵- بادبند ۶-سگراد (میل مهار ) ۷- نبشی سینه بند ۸- سایه بان ۹- ستون وال پست ۱۰ – پیچ و مهره .
سوله به اشکال مختلفی طراحی و ساخته می شود .

به سازه های فلزی شیب دار که براساس محاسبات فنی خاص تولید می شود، سوله گویند. سازه های شیب دار یا سوله در لاتین با عنوان Gable Bents یا Ridge Bents نامیده و معرفی می شوند. از این قاب ها در پوشش دهانه های بزرگ و در ساختمان های صنعتی و کشاورزی مانند کارخانه ها، انبارها، مرغ داری ها، آشیانه های هواپیما، سالن های ورزشی، تعمیرگاه ها، پارکینگ ها، دامداری ها، فروشگاه ها و موارد متعدد دیگر استفاده می شود. لازم به توضیح است گروه کثیری از شرکت های بزرگ و کوچک دولتی و خصوصی با کمک این سازه ها توانسته اند به پیشبرد اهداف صنعتی و اقتصادی خود کمک کرده، و طبق محاسبات پیش بینی شده، به راحتی قادر به توسعه و گسترش ابنیه خود باشند. در سال های قبل سیستم های خرپاسازی در ایران بسیار متداول بوده اما هم اکنون سوله سازی به علت مزایای زیادی جایگزین آن گشته است.

سوله سبک به دلیل کاربرد عمدتا صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه ها متفاوت است خصوصا آنکه قاب ها در این نوع سازه ها کاملا متفاوت بوده و دارای شیب می باشند و دهانه ها نیز نسبت به سایر سازه ها بزرگتر است. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون ها، جهت اجرای این سازه نمیتوان از پروفیلهای موجود در بازار استفاده نمود و باید اقدام به ساخت آنها کرد که اصطلاحا به آن تیر ورق میگویند .

برای اطلاعات بیشتر در مورد سوله سازی و دریافت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید.

تاریخچه سوله

تاریخچه ساخت و استفاده از سوله به بیش از 2 هزار سال قبل باز میگردد. سازه هایی در رم باستان که با سقف گنبدی شکل و خرپا هایی از جنس برنز، به عنوان معبد خدایان رم ساخته می شدند. بعد از چندین صده، پس از انقلاب صنعتی اروپا، شاهد ساخته شدن سازه هایی با طول کشیده، ارتفاع سقف بلند و سقف شیب دار برای اولین بار با نام سوله مواجه شدیم. در ایران ما نیز با تاثیر برداشتن از انقلاب صنعتی اروپا، بیش از 75 سال است که از سوله ها برای انواع کاربرد ها و صنعت ها استفاده می شود.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، امروزه تکنیک ها و ابزار های بسیار متعددی برای ساخت انواع سوله استفاده می شود که در ادامه به آن ها نیز خواهیم پرداخت.

نحوه طراحی سوله و انواع آن

یکی از زیباترین و جالبترین سازههای عمرانی سوله است. در این مقاله سعی داریم شما را با سوله و انواع آن و نحوه طراحی سوله آشنا کنیم.

سوله به سقف شیبداری گفته میشود که از جزئیات ذیل تشکیل گردیده است:

  1. ۱٫ستون
  2. ۲٫رفتر
  3. ۳٫ پرلین
  4. ۴٫ استرات
  5. ۵٫وال پست
  6. ۶٫بادبند
  7. ۷٫سگراد
  8. ۸٫سینه بند
  9. ۹٫ پیچ و مهره
  10. ۱۰٫سایبان

سوله به دلیل کاربرد عمدتا صنعتی از نظر طراحی با سایر سازه ها متفاوت است خصوصا آنکه قاب ها در این نوع سازه ها کاملا متفاوت بوده و دارای شیب می باشند و دهانه ها نیز نسبت به سایر سازه ها بزرگتر است. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستون ها، جهت اجرای این سازه نمیتوان از پروفیلهای موجود در بازار استفاده نمود و باید اقدام به ساخت آنها کرد که اصطلاحا به آن تیر ورق میگویند .

انواع سوله

انواع سوله:

  • سوله دارای انواع گوناگون می باشد:
  • سوله تک دهانه به صورت ۸
  • سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸
  • سوله دو دهانه به صورت ۸۸
  • سوله قوسی
  • سوله چند ضلعی

طراحی سوله:

امر طراحی سوله کاریست تخصصی و بسیار دقیق، فاکتورهای مهمی در طراحی دخیل هستند که بی توجهی به آنها میتواند هم هزینهی گزافی را به سازنده تحمیل کند که صرفهی اقتصادی را زیر سوال میبرد و هم ممکن است نتیجهی معکوس داده و استحکام و پایداری سازه را تضعیف نماید. برای طراحی یک سوله اطلاعات زیر مطلوب است :

  1. ۱-بار برف و نیروی باد
  2. ۲- ارتفاع جانبی سوله
  3. ۳-شیب مورد نظر سقف و طبیعتا محاسبه ی ارتفاع تاج
  4. ۴-طول دهانه ی عرضی
  5. ۵-طول دهانه های طولی و تعداد قاب های طولی در نظر گرفته شده
  6. ۶- آیا جرثقیل در طراحی سوله در نظر گرفته شود یا خیر ؟(محاسبه بار دینامیکی جرثقیل)
  7. ۷-پوشش مورد نظر سقف .
  8. ۸-نیروی زلزله
    ۹-درنظر گرفتن مقاومت خاک منطقه مورد نظر

با دانستن اطلاعت فوق و ابعاد در نظر گرفته شده جهت سوله اقدام به طراحی آن می نماییم که در نهایت تبدیل به نقشه ای اجرایی خواهد شد و میرود برای اجرا .

اما اجرای سازه سوله خود ماجرایی دیگر است، در ظاهر آسان اما در باطن مشکل است و باز هم کار هر کسی نیست و تیمهای مهندسی خاصی هستند که نسبت به اجرای سوله اقدام میکنند. مونتاژ و رگلاژ و تنظیم قاب های سوله کاریست بسیار حساس، هممواره در نظر داشته باشید که مهاربندهای جانبی سوله به سرعت و همزمان اجرا گردند زیرا یکی از نقاط ضعف سازه سوله ضعف پایداری آن در برابر نیروهای جانبی است که البته این امر توسط مهاربندهای جانبی کاملا مهار میگردد اما زمان اجرای آن از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است.

اهمیت سوله های صنعتی

دنیایی را بدون سوله های صنعتی تصور کنید. هرج و مرج حاکم خواهد شد، زیرا فرآیندهای تولید، کالاها و تجهیزات در معرض عناصر محیطی قرار خواهند گرفت. از دلایلی که ثابت می کنند سوله های صنعتی ضروری و مهم هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفاظت در برابر عوامل محیطی: سوله های صنعتی از مواد و ماشین آلات در برابر باران، آفتاب و شرایط آب و هوایی نامساعد محافظت می کنند.
  • امنیت بالا: سوله ها فضای امنی را برای شما فراهم می کنند و خطر سرقت یا خرابکاری را کاهش می دهند.
  • افزایش بهره وری و تسریع روند کاری: با ساخت یک سوله متناسب با نیاز های خود و داشتن یک فضای اختصاصی، می توانید عملیات کاری خود را با سرعت هرچه بیشتر جلو برده و باعث افزایش بهره وری شوید.

مزایای سوله

  1. ۱-ایجاد استحکام متناسب با نیاز طراحی
  2. ۲- امکان پرهیز از عیوب ذاتی سازه‎های تیرورقی در سوله
  3. ۳- امکان طراحی و اجرای سازه‎هایی با ابعاد بزرگ و بسیار قابل توجه
  4. ۴- فونداسیون سبک‎تر در قیاس با سازه‎های مشابه تیرورق
  5. ۵- سبکی قابل توجه سازه
  6. ۶- ایمنی زیاد در برابر عوامل مخرب محیطی همچون زلزله ( به دلیل نسبت استحکام به وزن بالا )
  7. ۷- انعطاف پذیری زیاد
  8. ۸- توانایی اجرای سازه‎هایی با اشکال متنوع
  9. ۹- امکان استفاده از مصالح متنوع در ساخت سوله

مراحل و نحوه ساخت سوله

استفاده از سوله، یکی از بهترین روش ها در انواع صنایع برای ایجاد یک فضای بزرگ با ابعاد و کارایی های مد نظر می باشد. در ادامه به مراحل ساخت انواع سوله و توضیحات بیشتر در مورد ساختار آن می پردازیم.

مرحله-برنامه-ریزی-و-آماده-سازی

مرحله برنامه ریزی و آماده سازی

قبل از شروع ساخت سوله خود، باید مدتی را صرف برنامه ریزی و طراحی آن کنید. با تعیین اندازه سوله مورد نیاز خود، با در نظر گرفتن اقلامی که ذخیره می کنید و هر گونه استفاده دیگری که ممکن است برای سوله داشته باشید، شروع کنید.

هنگامی که ایده اولیه ای در مورد اینکه می خواهید سوله شما چه شکلی باشد به دست آوردید، می توانید شروع به طراحی آن کنید.

منابع آنلاین و برنامه های نرم افزاری زیادی وجود دارند که می توانند به شما در ایجاد یک طرح دقیق برای سوله خود از جمله ابعاد، مواد و جزئیات ساخت کمک کنند.

اولین قدم در ساخت سوله، برنامه ریزی و آماده سازی است. این مرحله شامل تصمیم گیری در مورد اندازه، سبک و مکان سوله شما و همچنین اخذ هرگونه مجوز یا تاییدیه لازم از بخش ساختمان محلی شما است.

همچنین باید ابزار و مواد لازم را جمع آوری کنید، که ممکن است شامل فلزات، مصالح اولیه سقف، میخ، پیچ و سایر اتصالات و نیاز ها باشد.

وقتی نوبت به انتخاب مکانی برای سوله می رسد، باید عواملی مانند قرار گرفتن در معرض آفتاب، زهکشی و دسترسی را در نظر بگیرید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که سوله شما با قوانین منطقه بندی محلی مطابقت دارد، که ممکن است شامل الزامات عقب نشینی، محدودیت ارتفاع یا سایر قوانین باشد.

مطلب مرتبط: هزیه ساخت هر متر مربع سوله چقدر است؟

مرحله-آماده-سازی-محوطه-و-سایت

مرحله آماده سازی محوطه و سایت

بعد از اینکه برنامه های خود را نهایی کردید، نوبت به آماده سازی سایتی می رسد که سوله شما در آن ساخته می شود. این شامل پاکسازی منطقه از هر گونه زباله یا پوشش گیاهی، تسطیح زمین و اطمینان از زهکشی مناسب محل است.

همچنین ممکن است لازم باشد قبل از شروع ساخت و ساز، هر گونه مجوز یا مجوز لازم را از دولت محلی خود دریافت کنید.

هنگامی که برنامه ای را در نظر گرفتید، وقت آن است که سایتی یا محوطه ای را که سوله شما در آن ساخته می شود آماده کنید. این ممکن است شامل درجه بندی زمین، حذف هر گونه پوشش گیاهی یا تسطیح منطقه باشد.

همچنین باید اطمینان حاصل کنید که محوطه عاری از سنگ، آوار یا سایر موانعی است که می تواند در روند ساخت و ساز اختلال ایجاد کند.

مرحله اجرای فونداسیون

پس از آماده شدن سایت و محوطه، زمان شروع ساخت فونداسیون است. نوع فونداسیونی که انتخاب می کنید به اندازه و سبک سوله شما و همچنین آب و هوای محلی و شرایط خاک بستگی دارد.

برخی از انواع رایج فونداسیون سوله شامل دال های بتنی، قاب های چوبی و بلوک های سنگفرش یا بلوک های بتنی پیش ساخته هستند. مهم است که مطمئن شوید فونداسیون شما همسطح، پایدار و به درستی به زمین متصل شده است تا از ایمنی و پایداری سوله شما اطمینان حاصل شود.

این ممکن است شامل ریختن یک دال بتنی، ساخت یک چهارچوب مخصوص یا استفاده از بلوک های بتنی پیش ساخته باشد. نوع فونداسیونی که انتخاب می کنید به عواملی مانند اندازه سوله، نوع خاک و بودجه شما بستگی دارد.

اگر می خواهید یک دال بتنی بریزید، باید محل را حفاری کنید و قبل از ریختن قالب ها و ریختن بتن، زمین را صاف کنید. اگر اسکلت چوبی یا بلوک های بتنی پیش ساخته را انتخاب می کنید، باید زمین را صاف کنید و لایه ای از شن را برای تامین زهکشی نصب کنید.

مرحله-چهارچوب-و-قاب-بندی

مرحله چهارچوب و قاب بندی

در حالی که فونداسیون در جای خود قرار دارد، زمان آن فرا رسیده که قاب بندی دیوارها و سقف سوله خود را آغاز کنید. این شامل برش و مونتاژ اجزای چهارچوب چوبی یا فلزی و همچنین نصب غلاف است که پوسته بیرونی سوله را تشکیل می دهد.

انواع مختلفی از مواد روکش وجود دارد، از جمله تخته سه لا، تخته رشته ای جهت دار (OSB) و پانل های فلزی.

مطمئن شوید که مواد روکشی را انتخاب کنید که با آب و هوای محلی شما مناسب باشد و استحکام و دوام لازم را برای سوله شما فراهم کند.

این مرحله شامل برش و مونتاژ تکه ‌های پوششی است که ممکن است شامل ناودانی، صفحات، تیرچه‌ها و سایر قطعات پوششی که استفاده می کنید باشد.

اولین مرحله در قاب بندی دیوارها، قرار دادن صفحه زیرین است که به عنوان پایه گل میخ ها عمل می کند. هنگامی که صفحه پایین در جای خود قرار گرفت، باید تک تک گل میخ ها را اندازه بگیرید و برش دهید تا بین صفحات بالا و پایین قرار بگیرند.

پس از قاب شدن دیوارها، زمان حرکت به پشت بام است. این شامل برش و نصب تیرها و تخته پشته و همچنین پوشش سقف با تخته سه لا یا OSB است.

مرحله تکمیل سقف

با تکمیل چهارچوب بندی، زمان آن رسیده است که سقف را به سوله خود اضافه کنید. این ممکن است شامل نصب زونا، پانل های فلزی، یا سایر مواد سقفی، و همچنین افزودن دیوارپوش مانند چوب، وینیل یا فلز باشد.

وقتی نوبت به سقف می رسد، باید متریالی را انتخاب کنید که هم بادوام و هم از نظر زیبایی شناسی دلپذیر باشد. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که سقف به درستی نصب و مهر و موم شده است تا از نفوذ آب جلوگیری شود.

هنگامی که صحبت از سقف می شود، باید موادی را انتخاب کنید که برای آب و هوای شما مناسب باشد و محافظت کافی در برابر عوامل ایجاد کند. این ممکن است شامل زونا آسفالت، پانل های فلزی، یا انواع دیگر مواد سقف باشد.

هم چنین می توانید مطلب درصد استاندارد شیب سقف سوله را مطالعه کنید.

زمان مورد نیاز برای ساخت سوله

زمان مورد نیاز برای ساخت سوله

قبل از شروع مراحل ساخت سوله، مانند هر سازه دیگری، نیاز به اخذ مجوز های لازم و طی پروسه های اداری داریم تا بتوانیم یک سازه قانونی و استاندارد با رعایت محدودیت های محلی اجرا کنیم. دریافت این مجوز ها ممکن است نسبت به شرایط و نوع پروژه چند روز الی چند ماه زمان ببرد.

عوامل بسیاری در تعیین زمان اتمام پروژه ساخت یک سوله تاثیر دارند. برای مثال ما باید نوع سوله مد نظر، مواد مورد استفاده، تامین هزینه ها و شرایط محیطی را در نظر بگیریم.

به طور کلی می توان گفت عواملی که زمان مورد نیاز ساخت یک سوله را تحت تاثیر قرار می دهند شامل موارد زیر می باشند:

  • ابعاد سوله مد نظر: برای مثال سوله های با ابعاد بزرگتر و سازه های پیچیده تر ممکن است به مدت زمان بیشتری برای ساخت نیاز داشته باشند.
  • مواد مورد استفاده برای ساخت سوله
  • طراحی سوله: زمان طراحی و تهیه نقشه های سوله نیز بر زمان کلی ساخت تاثیر می گذارد. صرف زمان بیشتر برای این مرحله و دقت هرچه بیشتر در طراحی، می تواند باعث کاهش احتمال خطا و مشکلات متعدد در مراحل دیگر گردد.
  • شرایط محیطی: شرایط محیطی مانند شرایط آب و هوایی و مکان مد نظر ساخت سوله نیز میتوانند چالش هایی را به وجود آورده و باعث تاخیر در روند ساخت شوند.
  • توانایی های نیروی کار: تعداد و مهارت های کارگران مورد استفاده در ساخت سوله نیز تاثیر بسیار زیادی در سرعت روند ساخت دارد و استخدام کارگران با تجربه می تواند زمان مورد نیاز برای ساخت را کاهش دهد.
  • تجهیزات و تکنولوژی های مورد استفاده: استفاده از تکنولوژی های جدید و تجهیزات پیشرفته مانند ماشین آلات خودکار می تواند فرایند ساخت سوله را تسریع کرده و روند کار را بهبود بخشد.

ساخت سوله های مدرن با استفاده از مقاطع ساختمانی در فرم های متنوعی امکان پذیر است. ستون این سوله ها از مقاطع مستطیلی H.S.S ساخته می شود و تیرها با توجه به الزامات فنی و سلیقه مشتریان با شکل ها و ویژگی های زیر ارائه می شوند:

۱٫ سوله قوسی با تیر ساخته شده از مقاطع دایره ای C.H.S

در این طرح به جای استفاده از ستون I با مقطع متغیر، ستون از مقاطع ساختمانی H.S.S انتخاب می شود و در دو سمت در بالا، توسط براکت های تقویتی با افزایش مقطع، لنگر قاب کنترل می گردد. تیرها در این نوع قاب سوله از یک جفت مقطع C.H.S قوس دار تشکیل می گردد.
زیبایی، وزن کم، مقاومت بالا و حذف محدودیت های معماری (بیرون زدگی ماهیچه ستون)، مزیت اصلی این نوع قاب است.
جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

۲٫سوله هشتی با تیر ساخته شده از مقاطع دایره ای C.H.S

در این طرح به جای استفاده از ستون I با مقطع متغیر، ستون از مقاطع ساختمانی H.S.S انتخاب می شود و در دو سمت در بالا، توسط براکت های تقویتی با افزایش مقطع، لنگر قاب کنترل می گردد. تیرها در این نوع قاب سوله از یک جفت مقطع C.H.S به صورت صاف تشکیل می شود.
در صورت انتخاب ساندویچ پنل به عنوان پوشش سقف، استفاده از این نوع قاب به جای قاب قوسی الزامی است.
زیبایی، وزن کم، مقاومت بالا و حذف محدودیت های معماری (بیرون زدگی ماهیچه ستون)، مزیت اصلی این نوع قاب است.
جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

۳٫ سوله هشتی با تیر ساخته شده از مقاطع H.S.S ویژه دهانه های ۱۸-۱۲ متر

این سوله با قاب هشتی جهت دهانه های کوچک ۱۲ تا ۱۸ متر کاربرد دارد. در این تیپ از قاب سوله، برای تیر و ستون از پروفیل H.S.S با مقطع مستطیل شکل و ابعاد یکسان استفاده می شود.
سبکی، ساخت و نصب بسیار آسان و استحکام بسیار بالا، از مزیت این تیپ سوله است.
جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

 ۴٫ سوله قوسی با تیر ساخته شده از تیر ورق

در این طرح از تیر قوسی I با مقطع متغیر و ستون H.S.S استفاده می شود. لنگر قاب در دو سمت در بالای ستون، توسط براکت های تقویتی با افزایش مقطع، کنترل می گردد.
این نوع سوله کارامدی و استقامت بالایی دارد و در بسیاری از شرایط محیطی قابل اجرا است. سهولت پیاده سازی و محاسبات، از مزایای این نوع سوله ها به شمار می رود.جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

 ۵٫ سوله هشتی با تیر ساخته شده از تیر ورق

در این طرح از تیر I با مقطع متغیر و ستون H.S.S استفاده می شود. لنگر قاب در دو سمت در بالای ستون، توسط براکت های تقویتی با افزایش مقطع، کنترل می گردد.
این نوع سوله کارامدی و استقامت بالایی دارد و در بسیاری از شرایط محیطی قابل اجرا است. سهولت پیاده سازی و محاسبات، از مزایای این نوع سوله ها به شمار می رود.جهت دریافت فایل مربوط به این نوع سوله بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

سوله سالن مرغداری :

برای ساخت یک سوله مرغداری علاوه بر بررسی های دقیق عمرانی می بایست نکات ضروری برای دستیابی به هوای مناسب درون سالن را از همان آغاز ساخت سوله در نظر گرفت.

در طراحی یک سوله مرغداری برای دستیابی به بهترین تهویه در تابستان و زمستان می بایست از دو روش تهویه تونلی و حداقلی استفاده کرد، در مورد نکات به کار رفته در ساخت و روش اجرای این دو سیستم تهویه در بخش تهویه حداقلی و تهویه تونلی به طور کامل آمده است.

سوله های مرغداری را در ابعاد گوناگون می سازند، اما استانداردترین اندازه سالن را می بایست در عرض ۱۲ متر و طول حداقل ۷۵ متر ساخت. ارتفاع سالن را نیز از زمین تا لبه سقف ۲/۵الی ۳ متر در نظر بگیرید وسط سقف سوله نیز از لبه تا وسط سوله نیم متر بالاتر بیاید، بدین معنی که اگر دیوار سوله ۲/۵ متر ساخته شده است مرکز سقف سوله از کف ۳ متر ارتفاع داشته باشد.

از دیگر نکات ساخت سوله ساخت سرسالن می باشد، سرسالن فضایی برای نصب هیتر و تابلو برق مادر و… می باشد. سرسالن باید دارای دریچه های کافی برای تامین هوای هیتر داشته باشد، همچنین در نصب هیتر در سر سالن دقت کنید که ورودی هوای مشعل را توسط یک لوله به خارج از سرسالن منتقل کنید.

سوله- سازه سوله -سوله سالن مرغداری- سوله با ساندویچ پانل - ساندویچ پانل - سازنده سوله - اسکلت سوله -شرکت سازنده سوله -ساخت سوله -طراحی سوله -اجرای سوله--

از دیگر ویژگی های سوله مرغداری ساختن حوضچه آب می باشد، حوضچه آب در دو سمت ورودی هوا به سالن برای خنک کردن هوای گرم تابستان ساخته می شود.

دور حوضچه را بافنس می پوشانند و به فنس ها پوشال نصب می کنند.

درون حوضچه آب یک گودال با ابعاد ۸۰ در ۸۰ سانتی متر و عمق یک متر وجود دارد، پمپ آب درون این قسمت نصب شده و آب را به بالای پوشال ها پمپ می کند.

در بالای پوشال ها آب از روی شبکه ها به تمام سطح پوشال ها منتقل می شود و سطح پوشال ها را مرطوب می کند.

 در برخی مرغداری ها برای توزیع یکنواخت تر هوا در سالن به جای آنکه سر سالن را در یک سمت سالن بسازند، سرسالن را در مرکز می سازند که در شکل های زیر شاهد نمونه ای از این سالن می باشید.

سوله سالن ورزشی :

سوله ، سازه ای شیب دار و ساخته شده از قطعات فلزی نیمه سنگین و سنگین است. سوله با توجه به ساختار بندی مقاوم و پوشش دهی وسیع و صرفه و توجیه اقتصادی ، برای احداث سوله کارخانه ، سوله کارگاه ، سوله آشیانه هواپیما ، سوله سالن ورزشی ، سوله پرورش دام و طیور ، سوله صنایع پایین دستی کشاورزی ، سوله صنایع تبدیلی ،سوله انبار ،سوله صنایع و بطور کلی در مجموعه های اقتصادی بصور مستقیم و یا غیر مستقیم استفاده می شود.
سوله ها دارای انواع گوناگون مانند : سوله تک دهانه به صورت ۸ ،سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸ ،سوله قوسی ،سوله چند ضلعی می باشند ولی در حال حاضر طراحی و ساخت سوله با توجه به نیاز صنایع و فرایندهای کاری با تحقیقات و مطالعات تخصصی ،متناسب با آن فعالیت انجام پذیرفته تا بیشترین بهره وری را در سرمایه گذاری و تولید و … داشته باشد.
کاربرد سوله در عرصه های اقتصادی امروز تا آنجا پیشرفته است که می توان آن را سرپناه تولید و صنعت نامید ،زیرا اولین نیاز یک فرایند اقصادی و تولیدی داشتن محلی برای جمع آوری و قراردادن آن امکانات در یک مجموعه است.

سوله سالن انبار :

سوله با کاربری انبار با اتصالات پیچ و مهره ای و رنگ آمیزی کامل ساخته شده است. به دلیل ستون های وسط ، وزن سازه سوله کم شده و قیمت سوله را بسیار مقرون بصرفه نموده است. پوشش کف سالن سوله از بتن نرم بوده که با مسلح نمودن آن با میلگرد های متناسب و کفسازی فنی بر استحکام آن افزوده است. پوشش بدنه و سقف سوله نیز از ساندویچ پانل پلی اورتان صورت گرفته است که باعث سبک تر شدن سوله ، عایق بندی دمایی و عایق بندی صوتی و بسیاری دیگر از مزایای استفاده از ساندویچ پانل در پوشش سوله شده است.

سازه سوله سالن اجتماعات :

ساخت سالنهای اجتماعات با استفاده از سازهای سبک و مقاوم در محیطهای علمی، دانشگاهی، انجمن های تخصصی، شوراها و …
۱-طراحی -۲تولید – ۳-اجرا و نصب انواع سازه سالن اجتماعات

طراح سوله :

امر طراحی سوله کاریست تخصصی و بسیار دقیق، فاکتورهای مهمی در طراحی دخیل هستند که بی توجهی به آنها می تواند هم هزینه گزافی را به سازنده تحمیل کند که صرفه اقتصادی را زیر سوال می برد و هم ممکن است نتیجه معکوس داده و استحکام و پایداری سازه را تضعیف نماید وموجب ایجاد حوادث جبران ناپذیر گردد. برای طراحی یک سوله اطلاعات زیر مطلوب است:

  • بارگذاری برای بار مرده ، بار برف و بار نامتقارن
  • بارگذاری جانبی سوله شامل بار باد و زلزله
  • بارگذاری جرثقیل برای سوله ، سوال: آیا جرثقیل در طراحی سوله در نظر گرفته شود یا خیر ؟
  • (بله:محاسبه بار دینامیکی جرثقیل)
  • ضریب منطقه‌ای،رفتار واهمیت برای سوله
  • ارتفاع جانبی سوله و ارتفاع دیوار
  • دهانه و طول سوله
  • تعداد قاب های طولی سوله
  • درز انقطاع
  • محاسبه ضریب طول موثر
  • درصد شیب سقف سوله
  • پوشش مورد نظر سقف سوله (ساندویچ پنل یا ورق گالوانیزه وتوری مرغی)
  • تنش مجاز خاک منطقه موردنظر و نوع زمین ساختگاه
  • نحوه کنترل جابجایی
  • طراحی اتصالات و بیس پلیت برای سوله
  • طراحی تیر حمال جرثقیل
  • طراحی پرلین‌ها به کمک نرم‌افزار
  • طراحی میل مهار(sag rod )
  • ارائه طرحی با حداقل دورریز ورق
  • ارائه دفترچه محاسبات کامل سوله
  • کنترل کفایت اعضاء در برابر نیروهای موضعی وتعبیه سخت کننده در صورت نیاز راهنمایی جهت انتخاب صحیح مقاطع غیر منشوری با توجه کاربری سوله ساختمان سوله شامل ستون، رفتر، پرلین، استرات، وال پست، بادبند، سگراد، سینه بند، پیچ و مهره و سایبان خواهد بود.

نکات ساخت سوله جدید در کنار سوله موجود

در حالت کلی می توان گفت اضافه شدن یک سوله جدید (به صورت دوقلو یا بچه سوله و…) به سوله موجود یا در حال ساخت، نه تنها مشکل خاصی ایجاد نمی کند، بلکه اگر به صورت استاندارد و مهندسی شده اجرا شود، ممکن است با ایجاد لنگر های جدید در ستون سازه و کاهش بار آن، به وضعیت و استحکام آن نیز کمک کند. اما این موضوع در بعضی موارد فرق می کند. برای مثال اگر سوله ای به صورت دوقلو یا چند قلو طراحی شده و کارفرما قصد دارد فعلا فقط یکی از آن ها را ساخته و بعد ها با تامین بودجه مورد نیاز سوله های دیگر را بسازد، سوله ای که در ابتدا اجرا شده ممکن است در طول زمان مجبور به تحمل حداکثر باری که برای آن طرح شده قرار گیرد، و در صورت ساخت سوله های دیگر، ممکن است عملکردی که در طراحی برای آن در نظر گرفته شده بوده را نداشته باشد و تخریب گردد.

در این موارد سوله ای که در ابتدا اجرا می شود باید به صورت جداگانه نیز مورد طراحی و بررسی دقیق مهندسی قرار بگیرد و در صورت نداشتن استحکام لازم به تنهایی، تقویت شده و سپس ساخته شود.

نگهداری از سوله

نگهداری مناسب برای اطمینان از اینکه سوله صنعتی شما در شرایط درجه یک طراحی شده خود باقی می ماند ضروری است. بازرسی، تعمیرات و تمیز کردن منظم، کلید افزایش طول عمر و کارایی سوله شما است.

عامل هزینه

در ساخت و راه اندازی سوله صنعتی، درک هزینه های مرتبط با سوله های صنعتی برای برنامه ریزی بودجه حیاتی است. این هزینه ها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • هزینه های ساخت و ساز
  • هزینه تعمیر و نگهداری
  • آب و برق و مالیات بر دارایی

پس برنامه ریزی مالی دقیق در ابتدای راه برای پایداری بلند مدت کسب و کار شما بسیار مهم است.

اقدامات ایمنی برای سوله های صنعتی

ایمنی همیشه باید در اولویت اول تمامی محیط های صنعتی باشد. به کار گیری اقدامات ایمنی مانند اقدامات پیشگیری از آتش سوزی، تعبیه خروج اضطراری و آموزش کارکنان می تواند از حوادث جلوگیری کرده و محیط کار ایمن را تضمین کند.

نحوه اجرای سقف سوله :

انواع پوشش سقف سوله در پروژه های متعدد در سراسر کشور همچنان با بالاترین کیفیت و سریعترین خدمات ، آماده اجرای پوشش سقف انواع سوله و سازه می باشد.

* اجرای کامل سقفهای قوسی وشیبدار ، سوله وسازه های فضایی.
* تعمیرو تعویض، آب بندی، کلیه سقفهای شیروانی و سوله و سازهای فضایی، با زیرسازی ، جوشکاری ، قوطی کشی ، طراحی و محاسبه و انذازه گیری در صورت لزوم
* آماده ارائه خدمات در سراسر کشور ، در بنادر جنوب ، در جزایر و کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس

در پوشش سقف سوله می توانید از موارد زیر استفاده کنید:

  1. ۱٫ساندویچ پانل سقفی
  2. ۲٫ ورق گالوانیزه رنگی و پشم شیشه
  3. ۳٫ ورق گالوانیزه ساده و پشم شیشه

انواع پوشش سوله :

انواع پوشش مورد استفاده برای سقف و دیوار سوله می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

– ورق گالوانیزه ، آلوزینک ، آلومینیوم  همراه با عایق پشم شیشه

– ساندویچ پانل های سقفی و دیواری از نوع پلی یورتان با ضخامت های ۴ و ۵ و۶ و۸ و ۱۰ (که بهترین انتخاب می باشد )

– آجر و سیمان برای دیوار های سوله و ورق سقفی برای پوشش سقف (که این شیوه سنتی می باشد و دیگر کمتر کاربرد دارد

سوله , سازه سوله , سازنده سوله , اسکلت سوله , شرکت سازنده سوله , ساخت سوله , طراحی سوله , اجرای سوله , پوشش سوله با ساندویچ پانل , پوشش سوله با ورق, گالوانیزه, پوشش سقف سوله , پوشش سوله

سوله - سازه سوله - سازنده سوله - اسکلت سوله - ساخت سوله - طراحی سوله - ساندویچ پانل - پوشش سوله - ورق- گالوانیزه- پوشش سقف سوله - پوشش سوله

تصاویر انواع سوله :

تصویر انوع اشکال سوله به شرح ذیل می باشد .

درباره “آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن” بیشتر بخوانید:

2 دیدگاه دربارهٔ «آشنایی کامل با سوله و انواع مختلف آن»

    1. با سلام و عرض ادب
      متشکر از اعلام نظر شما .
      گروه فناوری اطلاعات شرکت به زودی مطالب و تصاویر جدیدی بارگزاری خواهند نمود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین
Scroll to Top