سوله مرغداری

نحوه ساخت سوله مرغداری

سوله های صنعتی یکی از اقتصادی ترین و به صرفه ترین سازه سنگین در کشورهای فعال در صنعت می باشد، سوله هایی که شما می توانید امروزه انواع بسیار زیادی از آن را در کارگاه ها مشاهده کنید بسیار مورد توجه کارآفرینان و صنعتگران می باشد. از جمله فعالیت ها و کارایی های بسیار مهمی که سوله را شامل می شود انبار کردن وسایل و تجهیزات در ابعاد بسیار بزرگتر از حد معمول می باشد بدین صورت که حتی شرکت های بزرگ مانند مرغداری ها و… به سبب همین ویژگی سوله ها به سمت این سازه ها جذب می شوند.

با فراهم شدن امکانات و تجهیزات می توان هر فعالیتی را به سادگی در یک محیط و فضای بزرگ و دلخواه با تهویه هوای مناسب انجام داد که یکی از همین موارد نگهداری وپرورش مرغ و سایر حیوانات است که در صنایع غذایی کاربرد دارند. بنیانگذاران این صنعت با توجه به اینکه در داخل سوله می توان تجهیزات را به سادگی نصب و آماده کرد و همچنین محیط سوله برای نگهداری مرغ از امنیت و شرایط آرمانی برخوردار است به ساخت و احداث سوله برای تاسیس این صنعت روی آورده اند.

به خاطر اهمیت این شاخه از صنعت غذایی قصد داریم در این مقاله از سایت بیستون سازه به نحوه ساخت سوله مرغداری و مراحل احداث آن می پردازیم پس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در مورد این دسته از سوله های صنعتی کسب کنیم.

نحوه ساخت سوله مرغداری

مطالب مرتبط : سوله خرپایی برای دامداری

ویژگی های سوله مرغداری

اول از همه خوب است که بدانیم یک سوله مرغداری چه ویژگی هایی دارد و چه امکاناتی را ضروری است که داشته باشد؟ سوله های مرغداری به سبب فعالیت در حوزه صنعت غذایی کشور باید بهداشت و نظافت در آن رعایت شود. بهداشت یکی از چالش های مهم برای مالکان سوله های مرغداری است که اگر رعایت و به خوبی رسیدگی نشود ممکن است هم برای مالک و هم برای مصرف کننده خسارت های جبران ناپذیری وارد کند از این رو یکی از مهم ترین مولفه های سوله های مرغداری بهداشت آن می باشد.

اگر از بهداشت سوله مرغداری عبور کنیم به سیستم تهویه هوای سوله و اینکه چگونه قرار است هوای فضای داخل سوله تامین شود و در جریان باشد خواهیم رسید، راه حل های زیادی برای این امر در سوله ها ممکن است ولی مرسوم ترین آنها استفاد از پنجره هایی در ابعاد بزرگ و کرکره ای می باشد که در ماه های مختلف سال در شرایط آب و هوایی مختلف می توان باز یا بسته نمود. در کنار پنجره ها کرکره ای از کانال هایی نیز برای انتقال هوای تازه به داخل سوله نیز استفاده می کنند که همین مورد نیز بسیار کاربردی است.

داشتن فضای بزرگ داخل فضای سوله همراه با فضای سبز از سایر ویژگی های محیط سوله و سازه های سنگین است که باید در خرید و یا احداث توجه و اهمیت زیادی به آن داده شود، فضای بزرگ باعث می شود که جایگاه خوراک مرغ و استراحت به راحتی در ایده آل ترین شرایط آماده شود که در نتیجه باعث می شود بهره برداری و تولید نیز در بیشترین و مطلوب ترین حالت خود قرار داشته باشد.

نحوه ساخت سوله مرغداری

مطالب مرتبط : آموزش ساخت سوله صنعتی

مراحل ساخت سوله مرغداری

اغلب سوله هایی که برای ساخت مرغداری ها ساخته می شوند ابتدا از روی وسعت خط پرورش و سیستم تهویه ای که قرار است در آنجا به کار برده شود، ساخته و احداث می شود. بعد از اینکه وسعت و گستردگی پرورشگاه مشخص شد اقدام به ساخت سوله می کنند.

البته برخی موارد دیگری نیز مانند زمین احداث سوله، منطقه و شرایط جوی نیز قبل از ساخت و احداث سوله بسیار مهم می باشند، اینکه محلی که قرار است سوله در آنجا ساخته شود آیا هموار است و یا خاک آن قابلیت حفظ و نگهداری بارهای انتقالی سوله را دارد یا خیر؟ همچنین شرایط غالب آب و هوایی که بر منطقه حاکم است نیز باید مورد بررسی قرار گیرد چون اگر از شرایط مطلوبی برخوردار نباشد ممکن است در مراحل ساخت سوله مانند برپایی اسکلت، پوشاندن روی سوله مشکلات زیادی را برای سازه ایجاد کند.

اما در مورد ساختار سوله های مرغداری می توان گفت که بیشتر سوله های این دسته را می توان در دسته بندی سوله سبک، سوله های سینوسی و سوله های یو بی ام قرار داد، شما با مراجعه به چند سوله مرغداری و مشاهده ساختمان اسکلت آنها به سادگی متوجه خواهید شد که اغلب قالب ها و متود هایی که برای ساخت سوله ها به کار رفته است از دسته بندی سوله هایی است که در چند سطر قبل به آن اشاره کردیم.

البته ساختار های دیگری نیز در ساخت سوله های پرورش مرغ کاربرد دارند که امروزه به دلیل قدیمی شدن و هزینه بالای احداث آن زیاد مورد استقبال قرار نمی گیرد، یکی از همین نوع ساخت سوله ها سوله های تیر ورقی است که از زمان های قدیم در ایران رواج تا سال های اخیر رواج داشته است ولی به دلیل روی کار آمدن سوله هایی با ویژگی های منحصر به فرد در کنار هزینه های کم احداث آن باعث شده است که دیگر این نوع سوله ها مانند قبل مورد استفاده قرار نگیرند.

نحوه ساخت سوله مرغداری

شاید خودتان نیز در مقاله های قبلی سایت بیستون سازه مطالعه کرده اید و یا اگر اطلاعی از آن نداشته باشید بدین صورت است که بعد از اینکه محل احداث و نوع سوله مشخص شد نقشه های آن به صورت دو پارچه در طرح های سه بعدی و دو بعدی به همراه مشخصات سوله مورد نظر چاپ و مشخص می شود که کارفرما بر اساس آن نقشه اقدام به ساخت سوله مرغداری می کند

. بعد از گذراندن مراحل اجرای فونداسیون سوله و بتن ریزی کف آن نوبت به نصب و راه اندازی دستگاه های مربوط به تاسیسات می رسد که باید در تقسیم بندی فضای داخلی سوله برای هر یک جایگاه ویژه ای اختصاص داد. برای مثال ایجاد دیواره های توری که محلی را برای تغذیه جانداران است و انتها و ابتدای آن به وسیله بست های فلزی به دیواره های سوله نصب می شود، همچنین سیستم تهویه که اگر از نوع کانال های انتقال هوا باشد باید از سقف به تمام نقاط و گوشه های سوله منتقل شود و یا اگر به صورت پنجره های کرکره ای باشد باید در مرحله ساخت و اجرای اسکلت سوله مکان هایی مناسب برای آن در نظر گرفته شود.

مطالب مرتبط : ساخت سوله از صفر تا صد

کلام آخر

سوله های مرغداری تفاوت زیادی با سایر سوله های صنعتی ندارند و فقط در مواردی مانند اختصاص دادن بخشی از فضای داخل سوله به محل تغذیه، استراحت و خواب ممکن است ساختار متفاوتی داشته باشد و بیشتر این مورد ها بستگی به وسعت و کارایی تجهیزات صنعت دارد که قرار است در چه تیراژِی و تحت چه عواملی فعالیت نماید. در آخر اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین