یکی از تجهیزاتی که بسیار پرکاربرد است و در اکثر مکان های اداری و کارخانه ها استفاده می شود هیتر صنعتی است که برای تولید گرما از آن استفاده می شود.
گاز یا گازوئیل مهم ترین منبع تامین انرژی هیتر می باشد. فرایند کاری هیتر به گونه ای است که برای تولید گرما به سیستم گرمایشی ساختمان متصل نمی شود نیازی به لوله کشی یا کانال کشی ندارد و به راحتی به گرم کردن محیط می پردازد. گرمایی که با این فرایند تولید می شود توسط فن تعبیه شده در داخل هیتر در محیط پخش می شود، این قطعه سبب می شود حرارت در محیط سریع منتقل شود و در مصرف انرژی صرفه جویی می شود.
گرما نیاز ضروری هر مکانی است به همین دلیل به صورت معمول از هیتر ها استفاده می کنند تا گرمای منازل مسکونی، تجاری، گلخانه ها، مرغ داری ها، کارگاه های صنعتی، سوله تیر ورقی و … را تامین کنند . در ادامه این مقاله با بیستون سازه همراه باشید تا به بررسی این مورد بپردازیم.
انواع هیتر صنعتی و کارگاهی
بر اساس نوع تامین انرژی، هیتر ها در مدل های مختلفی تولید و روانه بازار می شوند که ویژگی های مخصوص به خود را دارند، در ادامه به بررسی انواع هیترها می پردازیم.
-
هیتر تابشی
این مدل از هیتر ها به دلیل به دلیل اینکه مصرف گاز پایینی دارند، از لحاظ اقتصادی جزو مناسب ترین گزینه ها به حساب می آیند و گرمایی که از خود تولید می کند بسیار بهتر از سایر هیتر ها می باشد و در انواع سوله ها همچون سوله سبک قوسی استفاده می شود.
هیتر تابشی به صورت معمول از سقف آویزان می شود و مانع اشغال فضای سطح زمین می شود. به خاطر این که در اثر تابش در محیط گرما جریان پیدا می کند، سبب می شود انرژی بسیار کمتری مصرف شود.
به طور کلی این دسته از هیتر ها به دو دسته تقسیم می شود که شامل لوله ای و سرامیکی می شود.در مدل های لوله ای شعله و حرارت در داخل لوله به صورت U مانند حرکت می کنند و به صورت تابشی انرژی خود را منتقل می کند.
در مدل های سرامیکی پس از آن که شعله به سطح سرامیکی که در تماس با شعله است، برخورد کند انرژی گرمایی را دریافت می کند آن را به صورت تابشی منتقل می کند.
-
هیتر برقی
هیتر برقی با دریافت انرژی برق و تبدیل آن به حرارت از طریق المنت، محیط اطراف خود را گرم می کند و گرمای تولید شده به وسیله فن های داخل دستگاه در محیط پخش می شود. با توجه به این که این دستگاه با انرژی برق کار می کند در مناطقی که دسترسی به سوخت های فسیلی وجود ندارد با استفاده از هیتر برقی می توان گرما مورد نیاز محیط را تامین کرد.
-
جت هیتر
از قوی ترین مدل های هیتر می توان به جت هیتر اشاره کرد که وابسته به هیتر های فن دار می باشند. فرایند کاریی آن ها به این صورت است که با افزایش قدرت پرتاب باد و ظرفیت بالایی که در حرارت دارد، جوابگوی انواع محیط های صنعتی، کارگاهی، انوع سوله همچون سوله سبک خرپایی می باشد. جت هیتر ها در انواع مختلفی همچون دودکش دار و بدون دودکش و با جنس بدنه استیل و ورق گالوانیزه تولید و روانه بازار تا در محیط های مختلف به راحتی کار کنند و مشکلی نداشته باشند.
-
کوره هوا گرم
مشعل گازی یا گازوئیلی وسیله ای است که سوخت مورد نیاز برای تولید حرارت در کوره گرم به وسیله آن تامین می شود. گرمایی که طی این فرایند تولید می شوند در محیط به وسیله فن جریان پیدا می کند.
فن موجود در هیتر کوره گرم از قدرت بالایی برخوردار است که با استفاده از کانال کشی این امکان به وجود می آید که آن را در محیط بیرون نصب کرد و هوای گرمی که تولید می شود توسط کانال وارد محیط می شود.
-
بخاری کارگاهی
بخاری کارگاهی یکی دیگر از مدل های هیتر های صنعتی می باشد که به دلیل عدم بهره وری از فن توانایی پرتاب باد را نداشته و عموما در محل هایی همچون کارگاه های ساختمانی و… مورد استفاده قرار می گیرند.
سوختی که این هیتر ها مصرف می کتند نفت یا گازوئیل است. البته لازم به ذکر است که مدل های گازی هم دارد که از آن به صورت محدود استفاده می شود. این مدل از هیتر ها دارای دود کش نمی باشند، به همین دلیل استفاده از آن در محیط های بسته ممنوع است و می تواند خطر ساز باشد.
مزیت استفاده از هیتر صنعتی و کارگاهی
استفاده از هیتر دارای مزایای زیادی می باشد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گردش هوا گرم در محیط و تهویه هوا مناسب
- اشغال فضای بسیار کم
- نصب و تعمیر بسیار آسان
- بازدهی و راندمان بسیار بالا در تامین هوای گرما
- دارای منبع تامین انرژی متفاوت و مناسب برای استفاده در هر محیطی
- عمر بسیار بالا و هزینه استهلاک بسیار پایین
- دارای ظرفیت حرارتی متفاوت
- قابلیت جابه جایی و حمل و نقل آسان
مطالب مرتبط:
نتیجه گیری
در این مقاله درباره انواع هیتر های صنعتی به بحث و گفتو پرداخیتم و مدل های آن را مورد بررسی قرار دادیم. نظر شما در این باره چیست؟ با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید. همچنین برای دریافت مشاوره می توانید با مشاوران بیستون سازه در تماس باشید.