سوله مناسب برای دامداری

بهترین سوله برای دامپروری

یکی از نیاز های اولیه و بسیار مهم برای بشر که از ابتدای آفرینش تا بدین روز همیشه برای تامین آن با چالش های مختلف روبرو بوده است، دسترسی سریع و تامین مواد غذایی است. مواد غذایی که برای حیات بشر یکی از مهم ترین نقش ها را ایفا می کند اما منظور از مواد غذایی کدام ها است؟ بیشترین استفاده در مواد غذایی از کدام گروه های غذایی است؟

گوشت، یکی از اصلی ترین مواد غذایی و فرآوری شده که سهم بسیار مهمی در وعده های غذایی ما دارد. در گذشته برای تامین گوشت مورد نیاز از روش های ابتدایی مانند شکار استفاده می شد ولی با گذشت زمان و درک بشر به اینکه به جای شکار می تواند خود آن را پرورش داد سبب شد تا انقلابی در زمینه پرورش حیوانات و به دنبال آن کشاورزی گردد. با گسترش حوزه پرورش حیواناتی که بتوان از گوشت آنها استفاده کرد، زمین هایی پدید آمدند که مالک آنها در تعداد زیادی از حیوانات اهلی مانند گوسفند، گاو و مانند آن را شروع به پرورش و نگهداری کردند.

اما این زمین ها به دلایل مختلف مانند نداشتن فضای مورد نیاز و مناسب، دسترسی نداشتن به تهویه هوای مطبوع و عوامل زیاد برای پرورش این حیوانات زیاد مناسب نبودند و همین امر باعث می شد که خسارت های جبران ناپذیری برای مالکان در پی داشته باشد. از همین رو باز هم سوله ها به عنوان یک راه حل و مشکل گشا به جامعه معرفی شد، سوله هایی که با داشتن یک فضای امن و بسته در عین حال برخوردار بودن از امکانات زیستی بسیار مناسب و شرایط ایده آل بهترین پیشنهاد برای پرورش گاو و گوسفند هستند.

در این مقاله از بیستون سازه قصد داریم شما را بیشتر با این نوع سوله ها آشنا کنیم و به معرفی برخی از قسمت ها و جزئیات این سوله ها بپردازیم که ببینیم اصلا بهترین سوله برای دامداری ها چه نوع سوله ای است؟ چه ویژگی هایی دارد؟ ساخت آن برای مالک گاوداری چقدر هزینه در بر داشته است؟ پاسخ همه این سوالات را قرار است در این مقاله بررسی کنیم پس با ما همراه باشید.

ساخت سوله های گاوداری

دامپروری در ایران

دامپروری در ایران تاریخچه بسیار طولانی مدت را برای خود اختصاص داده است اگر به برخی از کتاب های تاریخی و نوشته های موثق از زمان قدیم ایرانی یک نگاهی بکنید متوجه خواهید شد که از زمان های بسیار قدیم که شاید برای چند هزار سال قبل است، مردم و جامعه برای تامین گوشت مورد نیاز و محصولات لبنی به پرورش دام روی آورده بودند. اما موردی که همیشه در این حوزه اشتباه گرفته می شود تفاوت میان دامداری و دامپروی است.

شاید این سوال برای شما هم پیش آید که دامپروری و دامداری چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟ اگر به صورت کلی به هر دو صنعت نگاه کنیم تصور بر این خواهد بود که هر یک در جایگاهی مشغول به پرورش دام و استفاده از گوشت و محصولات دامی مشغول هستند. ولی اینگونه نیست، دامداری بیشتر از طریق روش های سنتی و ساده اقدام به نگهداری و پرورش دام می کند ولی در دامپروری از روش های علمی و کاربردی استفاده می شود که تا در سریعترین زمان ممکن دام را به مرحله شیردهی و یا وزن آن را به شرایط ایده آل برسند تا بتوان گوشت آن را به مصرف رساند.

اگر بخواهیم به صورت خلاصه برای شما تفاوت های این دوشاخه حیاتی کشاورزی را بیان کنیم، می توان گفت که دامپروری بیشتر از روی روش های نوین و علمی اقدام به پرورش دام می کند و مواد غذایی که برای خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد از برخی فرآورده ها و مکمل ها تشکیل شده که سبب می شود تا دام در سریعترین زمان ممکن به شرایط ایده آل دست پیدا کند.

سوله های مناسب دامداری

ولی در دامداری این قضیه کمی متفاوت است و دام ها در یک مکان مشخص با خوراک مشخص نگهداری نمیشوند بلکه به صورت اهلی شده بیشتر توسط قشر روستایی در چراگاه ها و علف زارها به صورت آزاد پرورش می یابند. اغلب مواد غذایی دام را در این روش چراگاه های طبیعی تامین می کنند.

اما موضوع ما در این قسمت مربوط به دامپروری است، زیر شاخه ای مهم از کشاورزی که مانند رگ حیاتی کشاورزی در اقتصاد کشور ها فعال است. روش های علمی و نوین که در دامپروری مورد استفاده قرار میگیرد بیشتر برای افزایش بهره وری استفاده می شود که باعث می شود هم محصولات در سریعترین زمان ممکن و با بیشترین کیفیت به دست مصرف کننده برسد از این طرف هم با بالا رفتن سرعت باعث می شود که سود و سرمایه اولیه زودتر به گروه برگردد.

اهمیت سوله برای دامپروری

از اهمیت خوراک دام دا روش های نوین در پرورش دام گفته شد ولی بیشترین تاثیری که نیاز هر گاوداری و گروه پرورش دامی است مربوط می شود به سوله، سوله هایی که برای پرورش دام استفاده می شود از قسمت های مختلف تشکیل شده اند که هر بخش کاربری متفاوتی برای خود دارد و فعالیت های متفاوتی در آنها انجام می گیرد. اکثر سوله های گاوداری ها و گروه های پرورش دام را از نوع سوله سبک احداث می کنند، چون هم هزینه های ساخت آن نسبت به سایر سوله ها و سازه های سنگین کمتر است و هم در مدت زمان کمتری می توان آن را به کاربری رساند.

مطالب مرتبط : ساخت سوله از صفر تا صد

سوله هایی که به منظور نگهداری از دام ساخته می شوند از کانال کشی هایی برخوردار می باشند که هوای تازه را از بیرون به داخل فضای سوله انتقال می دهد و شرایط را از لحاظ دما و کیفیت هوا ایده آل نگه می دارد. علاوه بر این فضای داخل سوله به بخش هایی توسط دیوار های بتنی و یا نرده های آهنی تقسیم می شود که همانطور که گفته شد این بخش ها کاربری متفاوتی با یکدیگر دارند. در ادامه بیشتر با این قسمت ها آشنا خواهیم شد.

احداث سوله گاوداری

آغل 

یکی از بخش های سوله دامداری که بیشتر فعالیت ها در آنجا انجام می شود، آغل است. آغل محلی برای استراحت و خواب دام ها می باشد. در سال های اخیر برای برای جدا کردن جای دام ها در داخل سوله از دیوار های بتنی استفاده می شد که در برخی مواقع برخورد های کوچک حیوانات با دیواره ها سبب زخمی شدن آنها می شد ولی اموزه از نرده های آهنی و با قابلیت حرکت دادن و انتقال برای جدا کردن محل استراحت دام ها استفاده می شود که هم هزینه کمتری دارد و هم می توان در زمان های مختلف فضا را کوچکتر و یا بزرگتر نمود.

مطالب مرتبط : چگونه سوله ارزان بسازیم؟

این نرده ها با وصل شده به دیواره سوله ها به راحتی می توانند ثابت و یا انتقال یابند و شما می توانید این شیوه را امروزه در سوله های گاوداری بسیار بزرگ و پیشرفته نیز مشاهده کنید. علاوه بر دیوار ها کف زمین نیز در سیلوهای گاوداری متفاوت می باشد، بدین صورت که بیشتر از ترکیبات سیمان و سنگ استفاده می شود حتی شما می توانید در برخی موارد کف های خاکی و ساده را نیز مشاهد کنید. برای ساخت سوله های پرورش دام، زیر سازی سوله خیلی زیاد حساسیت ندارند و در صورت زیر سازی باید از موادی استفاده سود که رطوبت را در خود حفظ نکند.

پنجره ها و سیستم تهویه سوله

علاوه بر کانال کشی های که اغلب گاوداری ها برای برخورداری از هوای تازه انجام می دهند، پنجره هایی در دیواره های سوله ساخته می شود که درب ندارند و همیشه باز هستند تا هوای تازه را به داخل منتقل کنند اما امکاناتی دارد که در فصل های سرد سال می توان درب هایی برای آنها نصب کرد.

سازه داخلی گاوداری ها

مطالب مرتبط : بهترین سیستم گرمایشی مناسب سوله ها

فضای باز برای سوله

برای این دسته از سوله ها که برای پرورش دام مورد استفاده قرار می گیرد، علاوه بر تقسیم بندی فضای داخلی سوله و راه اندازی سیستم تهویه برای آن، محوطه و فضای باز گسترده نیز در نظر میگیرن که در برخی از ماه های سال دام را به بیرون از سوله انتقال می دهند تا هم از فضای بیرون بهره مند شود و هم بتوان به تعمیرات و تغییراتی در داخل سوله پرداخت.

سوله هایی که برای گاوداری ها و پرورش دام مورد استفاده می شود شباهت زیادی به سوله های صنعتی دارد و تفاوت چندانی ندارد ولی فضای داخلی آنها کاملا متفاوت است. بخش های مختلفی که برای مصرف خوراک و استراحت تشکیل شده است از ساختار متفاوتی برخوردار می باشد. در آخر اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.

سوله-دست-دوم-برای-گاوداری

سوله دست دوم برای گاوداری 

سوله یک سازه سرپوشیده با سقف شیب دار و متریال فلزی است که به صورت نو یا دست دوم خریداری میشود. سوله ها طراحی منحصر به فرد خودشان را دارند که ابتدا با توجه به کاربرد، طراحی و بعد با محاسبات لازم ساخته می شوند تا متناسب با نوع کاربردش باشد.

برای مثال در انبار، سالن های ورزشی، سوله های فروشگاهی، سردخانه ها شیب سقف باید از جلو به عقب باشد و این طراحی باعث نورگیر شدن سوله می شده و از جمع شدن آب باران در جلوی سوله جلوگیری میکند.

ساخت گاوداری صنعتی  

امروزه در سراسر ایران، برای واحد های صنعتی در مشاغل از سوله هایی با زیرسازی استاندارد و نقشه کشی مقاوم در برابر عوامل طبیعی چون طوفان، آتش سوزی،  زلزله و … ساخته می شود.  بیشتر این سازه ها با هدف های مشخصی چون قیمت ارزان اما باکیفیت، به صرفه و مدرن بودن در انواع مدل ها و ابعاد، که پرکاربردترین موارد آنها شامل موارد زیر استفاده می شود.

  •   سوله تک شیب متصل به ساختمان
  •   سوله تک شیب با ستون وسط
  •   سوله سی چند دهانه با ستون
  •   سوله با ستون مشترک
  •   سوله سبک خرپایی
  •   سوله چادری
  •   سوله لوله ای
  •   سوله قوسه
  • سوله تیرورقی

ساخت-سوله-سبک-برای-گاوداری 

ساخت سوله سبک برای گاوداری

سوله های سبک یا ساخت سوله با پروفیل از سازه های پرکاربرد در صنایع به دلیل استحکام، مقاومت بالا، مقرون به صرفه بودن و سازگاری با شرایط آب و هوایی است که از مزایای بالایی برخوردار بوده و احداث می شوند.از مزایای این سوله ها می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

  • عدم نفوذ آلودگی صوتی ،رطوبت ،حرارت
  • انتخاب طرح به صورت آزادانه در اجرای انواع سوله‌ها
  • مقاومت و استحکام زیاد در برابر لرزه ها و نیروهای لرزشی
  • جلوگیری از تبادل حرارت و یا برودت هوا در سوله، در نتیجه مصرف انرژی کمتر
  • اجرای آسان انواع سوله های پیچیده به علت سبک بودن قطعات
  • مقاومت بالا در برابر عوامل طبیعی چون (طوفان ،زلزله و…)
  • سبک بودن قطعات سازه در مقایسه با دیگر مصالح
  • سهولت در نصب و اجرای سازه در ارتفاع و جابجایی آسان
  • بالا بودن عمر مفید سوله
  • صرفه جویی در هزینه به دلیل قطعات سبک و ارزان سقف و دیوار

ساخت-سوله-سبک-با-ساندویچ-پانل

ساخت سوله سبک با ساندویچ پانل

ساخت سوله های سبک با ساندویچ پانل در اواخر از پرکاربردترین روش های ساخت سوله صنعتی شده و بودجه ساخت و ساز را به حداقل قیمت رسانده است. این ساندویچ پانل ها توسط مهندسین و طراحان و با پشتوانه نیروهای متخصص و ابزار کنترل دقیق ساخته می شوند.

 این پانل ها در مراکز علمی و تحقیقاتی، نسبت به ویژگی مصالح بکار رفته مطابق با استاندارد های ملی و بین المللی تست و با کیفیت های درجه یک به تولید می رسند. ساندویچ پانل برای ساخت یک سوله سبک موارد زیر را دارا است. 

ساندویچ پانل دیواری

پانل های دیواری برای پوشش دیوارهای خارجی سوله یا تقسیم بندی فضای داخلی در طرح ها و نقش های مختلف بکار می رود، این پانل های دیواری مقاوم در برابر ضربه، ساییدگی و خوردگی هستند و چون وزن سبک و طول عمر بالا دارند و قیمت ان ها مقرون به صرفه و مناسب است این روز ها خواستار بیشماری دارند. 

ساندویچ پانل سقفی

از پانل سقفی برای پوشش سقف سازه ها به دلیل داشتن گام‌ های ذوزنقه ای شکل و اورلپ که از نفوذ آب به داخل سوله جلوگیری کرده و سبب می شود این پنل ها معمولا به صورت های دو طرف ورق، یکرو ورق ، یکرو فویل، یکرو نایلون و یکرو کاغذ در دسترس هستند.

ورق گالوانیزه

یکی دیگر از پرکاربردترین پوشش های ساندویچ پانل ها روکش گالوانیزه است که در آن روی با فولاد روکش می شود تا فلز را از رطوبت و زنگ زدگی محافظت کند واز ماندگاری بالایی برخوردار شوند؛از طرفی ساندویچ پانل های گالوانیزه در برابر تنش های خارجی مقاومت ویژه ای دارند.

روکش آلومینیومی

یکی دیگر از پوشش هایی که برای ساخت ساندویچ پانل استفاده می شود، پوشش دو طرف الومینیومی است،ورق های آلومینیومی به دلیل وزن سبک در ضخامت های بسیار کم ساخته می شوند و زیبایی خاصی به پانل های عایق می دهند و رنگ آمیزی آن را نسبت به سایر پوشش ها آسان می کند

قیمت سوله دست دوم

سوله های دست دوم در واقع سوله های استفاده و تعمیر شده با مزیت بزرگ مقرون به صرفه بودن برای کسانی که سرمایه کافی نداشته و عجله در تحویل و نصب سوله دارند. به این دلایل ذکر شده خرید سوله های دست دوم افزایش پیدا کرده است.

فروش سوله دست دوم 

سوله های نو یا دست دوم با قیمت ، کیفیت و جنس بدنه متفاوتی به فروش می رسند.در اصل برای سوله های نو ابتدا شرایط زمین محل احداث و کاربرد آن برسی و و مطابق این اطلاعات، زیر سازی و طراحی شده و به فروش می رسند. اما سوله های دست دوم بر خلاف سوله های دست اول پس از استفاده کارفرمایان و عدم نیاز به آنها بعد از دمونتاژ و رنگ تحت عنوان بهترین نوع سوله به فروش می رسند. 

هر سوله با تجهیزات و هدف مناسبی نسبت به محل احداث، کاربرد ، نوع آن طراحی، زیرسازی و به صورت نو یا دست دوم خریداری می شود.  این سازه ها به عنوان پرکاربردترین و مدرن ترین سوله ها در گروه های صنعتی و تولیدی ساخته می شوند که از نمونه های مورد توجه میتوان به عوامل زیر اشاره کرد:   

  • احداث سازه های پوسته ای صنعتی و مدرن
  • احداث سالن های تفریحی مانند استخر 
  • مناسب برای کارخانجات و کارگاه ها
  • پالایشگاه ها
  • مرغداری و سالنهای نگهداری طیور
  • ساخت سوله برای کارخانه های فراوری شده
  • احداث انبار های صنعتی
  • احداث سوله برای گلخانه   
  • احداث سالن های غذاخوری

 سخن پایانی

سوله ها نو و دست دوم در صنایع نقش به سزایی دارند و قیمت مقرون به صرفه سبب افزایش فروش و اجاره این سوله ها شده است. برای تهیه سازه های فوق سبک چادری، ساخت آبرو سوله یا هر نوع دیگر، از متخصصان ماهر بیستون سازه مشاوره و راهنمایی بگیرید تا با خیال راحت بهترین سوله را داشته باشید.

در آخر اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید.

درباره “بهترین سوله برای دامپروری” بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای استعلام قیمت پیام بدین