از گذشته تا کنون صنعت سوله سازی پیشرفت های زیادی داشته است. استفاده از سوله سبک رونق بیشتری پیدا کرده است. اگر قصد راه اندازی سوله در لرستان را دارید، باید از شرکت های سوله سازی در کشور کمک بگیرید زیرا شرکت سوله سازی در لرستان وجود ندارد.
شرکت سوله سازی بیستون سازه آذران، ساخت سوله را در لرستان و سراسر کشور انجام میدهد. در این مقاله سوله و انواع آن بیشتر آشنا خواهید شد.
انواع سوله در لرستان
قبل از این که برای ساخت یا خرید یک سوله تصمیم بگیرید، می بایست انواع آن و کاربردها و ویژگی های هر کدام را تا حدودی بشناسید. سوله ها، سازه هایی عموما از جنس فلز هستند که بیش از 200 سال قدمت در صنایع مختلف دارند و برای ایجاد فضاهای کارگاهی، انبار، گلخانه و انواع کاربرد های دیگر گزینه های بسیار مناسبی هستند.
در ادامه، به انواع رایج سوله و مزایا و معایب هر کدام می پردازیم.
سوله تیرورقی در لرستان (سوله کلاسیک)
احتمالا در هنگام عبور از شهرک های صنعتی، تعداد بی شماری از سوله های تیرورقی را دیده اید. چرا که تا همین چند سال اخیر، محبوب ترین و رایج ترین روش ساخت سوله همین بود.
سوله های تیروقتی از تیرها و صفحات فولادی و جوش دادن آنها به یک دیگر تشکیل می شوند. سقف آنها به شکل شیروانی (هشتی) بوده و به دلیل استحکام بالا، یکی از مزایای آنها امکان نصب جرثقیل های سقفی بدون محدودیت تناژ است.
این نوع سوله ها، به علت استفاده زیاد از فلزات و به خصوص فولاد، وزن سنگینی دارند و نیاز به فونداسیون مقاوم تری دارند. به همین دلیل به اسم سوله های سنگین نیز شناخته می شوند.
از ویژگی ها، مزایا و معایب مهم سوله های تیرورقی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان استفاده از انواع جرثقیل:
در این نوع سوله ها می توانید از جرثقیل های سقفی و همچنین جرثقیل های دروازه ای با تناژ های بالا استفاده کنید، که در برخی صنایع اهمیت بالایی دارند. - امکان افزودن طبقه:
در سوله های تیرورقی بر خلاف دیگر سوله ها، می توانید به دلخواه و به راحتی طبقه اضافه کنید. - مقاومت و عمر مفید بالا:
یکی از ویژگی های مثبت این سوله ها، که در نتیجه ی استفاده از تیرورق های فولادی زیاد حاصل می شود، استحکام و دوام بالا در مقابل عوامل مختلف مانند باد و طوفان، برف، زلزله و غیره است. - وزن بالای سوله:
یکی از ایرادات اصلی وارد به سوله های تیرورقی که باعث شده امروزه سوله های خرپایی سبک محبوبیت بیشتری پیدا کنند، وزن سنگین آنها است. - هزینه ساخت بالا در ابعاد بزرگ:
علاوه بر افزایش وزن، استفاده از فولاد زیاد باعث افزایش هزینه های ساخت نیز خواهد شد. به خصوص در ابعاد بزرگ تر، نیاز به مقاوم سازی و ستون های میانی بیشتر شده و نیاز به استفاده از فولاد نیز بیشتر می شود. - محدودیت در ابعاد دهانه:
یکی از ایرادات مهم سوله های تیرورقی است. طراحی و اجرای دهانه های با ابعاد بزرگتر از 18 متر در این سوله ها توصیه نمی شود و نیاز به ستون های میانی برای حفظ استحکام سازه خواهد داشت.
به طور کلی برای اکثر کاربردها، روش های مدرن تر سوله سازی مانند سوله های خرپایی، گزینه بهتری خواهند بود. امروزه سوله های تیرورقی تنها در شرایط خاص و برای سوله هایی با ابعاد کوچک توصیه می شوند.
سوله سبک خرپایی در لرستان
یکی از مدرن ترین روش های سوله سازی، که تکنولوژی روز دنیا محسوب می شود و در ایران نیز توسط تیم بیستون سازه قابل طراحی و اجرا است، سوله های خرپایی هستند.
سوله های خرپایی به علت جایگزین کردن پروفیل ها و لوله های توخالی با تیرهای سنگین وزن فولادی، به اسم سوله سبک نیز شهرت دارند. همین وزن سبک، باعث کاهش مصالح مورد نیاز و هزینه های ساخت می شود.
خرپا به سازه ای هندسی گفته می شود که اجزای آن به صورت مثلثی و مهندسی شده به یک دیگر متصل می شوند و یک سازه واحد مستحکم را تشکیل می دهند.
به علت طراحی اصولی این سازه ها، تمامی بارهای وارد بر سازه به صورت یکنواخت در اجزای آن پخش شده و مقاومت این سوله ها بر خلاف وزن سبک، به شدت بالاست.
در ادامه، به بررسی مزایا و معایب و ویژگی های مهم سوله های خرپایی می پردازیم:
- کاهش هزینه های ساخت:
در ابعاد بزرگتر، ساخت سوله های خرپایی مقرون به صرفه تر بوده و حتی در هزینه های نگهداری نیز صرفه جویی خواهد کرد. - استحکام بالای سازه:
سوله های خرپایی در مقابل هرگونه آسیب مقاومت بالایی از خود نشان می دهند و برای شرایط اقلیمی دشوار نیز گزینه مناسبی هستند. - امکان طراحی دلخواه سقف:
بر خلاف سوله های تیرورقی، در این سوله محدود به سقف هشتی نبوده و می توانید از انواع سقف های قوسی شکل نیز استفاده کنید. - دهانه های بزرگ:
یکی از مهم ترین مزایای سوله های خرپایی این است که بدون محدودیت ابعاد و بدون نیاز به ستون های میانی می توانید دهانه هایی بزرگ با توجه به نیازهای خود طراحی کنید. - امکان جابجایی:
با توجه به این که اجزای این سوله ها معمولا با پیچ و مهره به هم متصل می شوند، امکان باز شدن و حمل سوله به مکان دیگر نیز امکان پذیر خواهد بود، که در بلند مدت می تواند باعث کاهش هزینه های شما شود. - دشواری طراحی و ساخت:
طراحی سوله خرپایی نیاز به علم و دقت زیادی دارد و در مراحل نصب نیز باید تمامی اصول به درستی رعایت شوند. بنابراین در این نوع سوله، زمان مورد نیاز برای ساخت نیز کمی بیشتر خواهد بود.
سوله UBM قوسی شکل در لرستان
یکی دیگر از انواع سوله که به تازگی مطرح شده، سوله های یو بی ام هستند. برای ساخت این نوع سوله ها، ورق های گالوانیزه با دستگاه های مخصوصی فرم داده شده و سپس به یک دیگر دوخته می شوند تا تشکیل یک سازه تونل مانند دهند.
به دلیل عدم استفاده از فولاد و کاهش نیاز به دیوارهای بلند، وزن این سوله ها بسیار سبک بوده و هزینه ساخت آنها نیز به نسبت دیگر سوله ها کمتر است.
سوله های UBM نیز مزایا و معایب مخصوص خود را دارند که در زیر به برخی از مهم ترین آنها اشاره می کنیم:
- سرعت ساخت بالا:
به دلیل استفاده از ابزار آلات تخصصی، زمان مورد نیاز برای ساخت این سوله ها به نسبت دیگران کمتر است. - مقرون به صرفه بودن:
به دلیل پایین تر بودن هزینه ساخت، برای کاربردهای خاص، سوله های UBM گزینه مناسبی هستند. - مناسب نبودن برای فضاهای بهداشتی و پرورشی:
سوله های یو بی ام به علت ساختار خاص خود، امکان ایزوله و ضد عفونی شدن ندارند و برای محیط های بهداشتی، سوله های دامداری، سوله گلخانه، پرورش قارچ و موارد مشابه، مناسب نخواهند بود. - محدودیت در ابعاد دهانه:
با این که اوضاع این سوله ها از سوله های تیرورقی بهتر است، باز هم ابعاد دهانه بزرگتر از 30 متر در سوله UBM امکان پذیر نیست. - امکان شل جدا شدن اتصالات:
همانطور که گفته شد، در این سازه ها ورق های گالوانیزه با دستگاه های سیمر به هم دوخته می شوند. اما امکان شل شدن و جدا شدن این دوخت تحت فشار وجود دارد و در بلند مدت ممکن است هزینه های نگهداری زیادی را بر دوش شما بگذارد. - عایق حرارتی مناسب:
در صورت استفاده از لایه های پوششی اضافی پلی ارتان، این سوله ها می توانند عملکرد خوبی در مقابل گرما و سرما از خود نشان دهند.
به طور کلی، سوله های UBM تنها در شرایط و کاربرد های خاص مانند سوله انبار کالا و کارگاه های صنعتی کوچک می توانند برای برخی افراد گزینه مناسبی باشند. در اکثر مواقع، کارشناسان بیستون سازه به افراد انواع دیگر سوله را پیشنهاد می دهند.
مزیت های سوله سبک در لرستان
- بدون نیاز به فنداسیون
- قابلیت اجرا با دهانه عریض
- قابلیت جابجایی
- امکان استفاده از جرثقیل
- کوتاه شدن زمان ساخت
- قابل استفاده تمام کاربری ها
- ایجاد طبقات
- صرفه جویی در هزینه ها
- مقاومت بالا
- انعطاف پذیری در طراحی
ساخت سوله سبک در لرستان
ساخت سوله سبک در لرستان ، مورد استقبال صنعتگران زیادی قرار گرفته است. شرکت های معدودی هستند که فناوری ساخت سوله سبک را دارند. بناربراین اگر به دنبال ساخت سوله سبک در لرستان هستید، باید از میان این شرکت ها، معتبرترین و باتجربه ترین را انتخاب کنید.
شرکت بیستون سازه آذران، طبق مقررات ملی ساختمان، اقدام به ساخت سوله در لرستان میکند. سوله های سبک که سبک بودن وزن آن موجب کاهش استحکام آن نمیشود. این شرکت دارای مهندسین مجرب و کار آزموده است که با بکارگیری تکنولوژی روز دنیا سوله سبک با کیفیت و مقاوم میسازد.
پس از ساخت سوله سبک، سازه را به محل پروژه انتقال میدهند، سپس عملیات نصب انجام میشود. سوله سبک قابلیت نصب در هر موقیعیت جغرافیایی را دارد درحالیکه در استحکام و مقاومت آن خدشه وارد نمیشود.
شهرهای استان لرستان که سفارش ساخت سوله سبک داشته اند:
- خرمآباد
- بروجرد
- دورود
- الیگودرز
- کوهدشت
- نورآباد
- دلفان
- ازنا
- الشتر
- سلسله
- پلدختر
- کونانی
- معمولان
- پلدختر
- چقابل
- رومشکان
- اشترینان
- فیروزآباد
- گراب
- سپیددشت
- زاغه
- چالانچولان
- درب گنبد
- سراب دوره
- چگنی
- مؤمنآباد
- بیرانشهر
- ویسیان
- شولآباد
- هفت چشمه
همانطور که مشاهده میکنید ساخت سوله سبک در لرستان با هزینه تمام شده کمتر و سرعت بالاتری انجام میشود. مقاومت و استحکام زیادی در برابر بارهای جانبی و مرده دارد. از این سوله برای تمامی کاربری ها نیز قابل استفاده است.
فاکتور های ساخت سوله سبک
سوله های سبک سازه های پوسته ای و بسیار کاربردی در صنعت کشور هستند که امروزه جایگزین سازه های سنتی و گران قیمت شده اند. این سازه های سبک در حالت کلی بیشتر در کارگاه ها طراحی و ساخته می شوند که با جرثقیل در محل مورد نظر به صورت آماده نصب می شوند.
این دسته از سوله های سبک در کوتاه ترین مدت زمان طراحی و آماده برای استفاده می شوند که بسیار مناسب برای افرادی با بودجه کم هستند. سوله های سبک با وجود کاربرد مصالح اولیه کم و بهینه از مقاومت بسیار بالایی برخوردار هستند که این مساله ارتباط مستقیمی با نوع طراحی و رعایت اصول استاندارد است.
در ساخت هر نوع از سازه ها، نحوه ساخت سوله استاندارد در انتخاب مکان مورد نظر باید قابل توجه قرار بگیرد که باید توسط مهندسین و معماران متخصص این زمینه در نظر گرفته می شود. از جمله از این نکات و فاکتور های قابل توجه در حین اجرا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
رعایت اصول و استاندارد برای اخذ مجوز
فرآیند ساخت سوله ها با رعایت اصول و استاندارد هایی همراه است که در صورت عدم توجه سبب ایجاد مشکل در یافت مجوز از طرف سازمان می شود. از جمله این مسائل می توان دقت به شرایط محیطی اشاره کرد که بعد از مشخص کردن زمین مورد هدف، باید نکات مربوط به ساخت و ساز در آن محل مورد بررسی قرار بگیرد تا مشکلی در این زمینه را با خود به همراه نداشته باشد.
شرایط آب و هوایی
شرایط اقلیمی و آب و هوایی نیز از عوامل مهم در انتخاب مواد و مصالح سوله است که در ابتدا بعد از تعیین زمین، مورد بررسی متخصصین این زمینه قرار می گیرد. در صورت بارش برف و باران زیاد، از سوله هایی با مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی استفاده می شود که لرستان از مراکز معتدل با آب و هوای گرن است.
مواد و متریال مورد نیاز
در مواد و مصالح مورد نیاز سازه های سبک، ابعاد سوله نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند که در صورت افزایش اندازه و متراژ بزرگ، مصالح کاربردی نیز با قیمت های بالاتری فراهم می شود. البته این دسته از سوله ها به دلیل به صرفه بودن در قیمت بسیار مورد ساخت قرار می گیرند.
طراحی و مهندسی
در تهیه مجوز، نوع طراحی با رعایت استاندارد های بیان شده بسیار مهم است که باید توسط مهندسین این مساله در نقشه رعایت شود. سقف، میزان شیب، دیوار، ستون ها، میزان ارتفاع، نوع خاک و تعداد دهانه سوله توسط مهندسین طراحی و اجرا می شود که هدف در پیشگیری از هرگونه خسارت و جریمه های سنگین قیمت است.
در ساخت و اجرای سوله تمامی استاندارد های بیان شده از سازمان مسئول منطقه آزاد در هر سال باید در نظر گرفته شود و سوله طبق این بیانه ها اجرا شود.
خرید سوله سبک دست دوم در لرستان
سوله های سبک بسیار سازه هایی مقاوم و به صرفه در صنعت کشور هستند که به صورت دست اول (تازه ساخته شده) و دست دوم به فروش می رسند. سوله سبک دست دوم بعد از استفاده و کاربرد در مدت زمان کوتاه یا بلند بعد از بازسازی با قیمت های نسبتا پایین به فروش می رسند.
این سازه ها از لحاظ مقاومت و زیر سازی هیچ مشکلی نداشته و همانند سوله های دست اول از استحکام بالایی برخوردار هستند. در صورت تهیه و خرید سوله های دست دوم از متخصصین این زمینه برای برآورد آسیب و خسارت های موجود کمک بگیرید تا با هزینه تعمیر بالایی رو به رو نشوید.
کاربرد سوله دست دوم
سوله های دست دوم مانند سایر سوله ها کاربردی مشابه را دارند که نسبت به نوع کاربری فرد مالک می تواند متفاوت باشد. این سازه ها، سوله هایی استفاده شده هستند که بیشتر از لحاظ ظاهری دچار مشکل یا آسیب های سطحی هستند و با بازسازی می توان به شکل اول یا بهتر از آن در آورد.
کلام آخر
بیستون سازه از شناخته ترین مجری های طراحی و ساخت انواع سوله در سطح کشور است که بهترین پروژه های کاری را با بالا ترین کیفیت ها به خود اختصاص داده است. برای ساخت و طراحی هر نوع از سوله ها و همچنین برای مشاوره می توانید با بیستون سازه در ارتباط باشید و هر گونه نظر یا انتقاد در زمینه سوله سازی در لرستان را می توانید با ما در میان بگذارید.
- آیا بعد از ساخت سوله سبک برای تعمیر سازه ها با هزینه هنگفتی مواجه می شویم؟
سوله های سبک از مقاوم ترین سوله ها هستند که در صورت نیاز به تعمیر با توجه به نوع تخریب، قیمتی مشخص و تاین می شود.
- سوله های تیرورقی با سوله های سبک چه فرقی دارد؟
سوله های تیرورقی از دسته سوله های سبک در صنعت کشور هستند که از ورق های فلزی بدون نیاز به ستون تولید می شوند.
- آیا به جای سوله سبک می توان از سوله سبک قوسی استفاده کرد؟
سوله ها در حالت کلی کاربرد مشابه به یکدیگر را دارند که با توجه به بعضی از مسائل از جمله شرایط آب و هوایی در نوع سوله سبک قوسی تاکید می شود.
- چه نوع فولادی در ساخت سوله های سبک در لرستان مورد استفاده قرار می گیرد؟
دو نوع از فولاد های ST37 و ST52 میتواند در ساخت هر نوع از سوله به صورت ورق های آماده مورد استفاده قرار بگیرد.
- دیوار و سقف سوله های سبک چگونه اجرا می شود؟
در ساخت و اجرای دیوار سوله های سبک از بلوک ها و ساندویچ پانل در طرح ها و متریال متفاوت استفاده می شود و در اجرای سقف از بیشتر به صورت تک شیب یا دو شیب از ورق های گالوانیزه و ساندویچ پانل استفاده میشود.
6. ساخت و اجرای یک سوله چه قدر زمان لازم دارد؟
ساخت سوله های سبک نسبت به سازه های دیگر بسیار کمتر بوده و نسبت به کارکرد کارکنان متخصص این زمینه می تواند زمان متفاوت باشد.